Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BALMAZÚJVÁROS, 2013. 02.08. Ételkészítési ismeretek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BALMAZÚJVÁROS, 2013. 02.08. Ételkészítési ismeretek."— Előadás másolata:

1 BALMAZÚJVÁROS, 2013. 02.08. Ételkészítési ismeretek

2 1. feladat A Maris vendéglőben az étlapon hagyományos magyaros és német tájjelegű ételeket is kínálnak. A következő felsorolt ételekből melyek azok, amelyek nem tartoznak a fenti kategóriákba? Válaszát aláhúzással jelölje! Lecsó, paprikás burgonya, Waldorf saláta, tatár beefsteak, gulyásleves, ananászos káposztasaláta, francia hagymaleves, babgulyás, burgonyasaláta, dobostorta, borjújava Holsten módra, rigójancsi, tiroli rétes

3 2. feladat Nagyon sok étel nevében szerepel a frankfurti módozat. Mit takar a módozat? VIRSLI, KELKÁPOSZTA, FOKHAGYMA

4 3. feladat A híg levesek közül ismert nálunk a gulyásleves készítése! Tegyen különbséget a magyar gulyás és a német gulyás készítése között! Német gulyás: 40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst. Kevés vízzel felöntjük, hagyjuk forrni. Amikor a hús még nem főtt egészen puhára, apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Amikor a gulyás megfőtt, tegyünk bele majoránnát és apróra vágott savanyú uborkát.

5 4. Feladat Írja fel az alábbi ételek folyamatábráját! 1. Labskaus 2. Mecklenburgi rakottkáposzta Mutassa be a marhahús jellemzőit, a legfontosabb húsrészeit sorolja fel! Mit jelentenek az alábbi szakmai kifejezések: parírozás, bardírozás?

6 SorszámNyersanyagokMunkafolyamatMegjegyzés

7 5. feladat Párosítsa az alábbi magyar konyhatechnológiai kifejezéseket a német megfelelőivel! Magyarázz el a fent kiemelt kifejezések lényegét! MagyarNémet Főzése Schwitze Párolásunterhitze Rántáse Küche Sütésmehlig Lisztízűr Dunst Panírozpanieren

8 PPT HÁZI FELADAT – PPT LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2013. MÁRCIUS 31. TARTALOM: A NÉMETORSZÁGI GYAKORLAT / GYAKORLATI HELY BEMUTATÁSA AZ ALÁBBIAK SZERINT CÍM DIA: CÍM DIA: A gyakorlati hely neve, elérhetősége, és egy kép. A tanuló neve és iskolája. 1-2.diaA gyakorlati hely bemutatása, szövegesen és képekben is 3-4. diaEgy, az egységre jellemző étel bemutatása (folyamatábra segítségével) + kép 5-6. diaSzabadidős tevékenység bemutatása szövegesen és képekben 7-8.diaEgy, a tanuló által elkészített étel / megterített asztal fotója, rövid leírása 9-10. dia Élmények, tapasztalatok 11. diaElköszönő szavak NÉMET A ppt leadás NÉMET nyelven kell, hogy történjen!!!

9 JÓ TANULÁST KÍVÁNVA: RABÓCZKI ISTVÁN Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "BALMAZÚJVÁROS, 2013. 02.08. Ételkészítési ismeretek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések