Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi."— Előadás másolata:

1 Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere 2008. IV. 29.

2 Integrált városfejlesztési stratégia 2007 - 2013

3 Az erős Győr ott kezdődik, ahol a politika megszűnik a hatalom akaratát szolgálni, és ehelyett az emberek, a győriek boldogulásának szolgálatát vállalja. Büszkék vagyunk arra, hogy győriek vagyunk, és egy új utat járhatunk. A városvezetés „küldetése”

4 Adott módszertan szerinti IVS elfogadása Közgyűlés 2008. február 28-án. NYDRFT számára benyújtás: 2008. február 29. NYDRFT pozitív döntése 2008. április 10.

5 Kiemelt fejlesztések – kiemelt projektek eljárásrendje A magántőke intenzív jelenléte és mobilizálhatósága előny és egyben lehetőség 7 éves keret – amelyből jelenleg az első akciótervi időszakra elfogadott forráskeret Funkcióbővítő és szociális típusú városrehabilitációs tevékenységek egyaránt Integrált projekt összetett támogatási aránya 60-70% Integrált Városfejlesztési Stratégia készítése Több akcióterület fejlesztési lehetősége Gazdaságélénkítő hatás fokozott érvényesítése Városfejlesztő társaság létrehozása Mosonyi Balázs Megyei Jogú Városok fejlesztései - elvárások

6 Tapasztalatok a tervezés során Az adatgyűjtés nehézségei a feladat speciális jellegéből adódóan A partnerségi egyeztetések során megfogalmazódott településfejlesztési célok és eszközök „túlmutatnak” a kézikönyv által elvárt technikán Folyamatos párbeszédre van szükség a politikai, a végrehajtási, a lakossági, a civil és a gazdasági szereplők között A településszerkezetből adódó fő tématerületek: közlekedés és vízpartok A városrészeken túlnyúló fejlesztési célok – az akcióterületek lehatárolása Szegregátumok helyzetének rendezése széles társadalmi bázison Városfejlesztési társaság létrehozása 100%-ban önkormányzati tulajdonú Győr Fejlesztési Pólus Kft.

7 Akcióterületek prioritási sorrendje a megadott útmutató szerint 2007-2008: funkcióbővítő fejlesztések: kibővített Belvárosi Akcióterületen 2009-2010: funkcióbővítő akciók folytatása, valamint szociális célú rehabilitáció az Újváros-Sziget Akcióterületen Lehetőség szerint minden (21) akcióterületre készüljön beavatkozási stratégia (folyamatos visszacsatolással, évenkénti felülvizsgálattal)

8 Az akcióterületek Belváros Újváros-Sziget

9 Az akcióterületek magja

10 Győr szíve: A kibővített belváros

11 Belvárosi akcióterület

12 A kiemelt fejlesztési projekt

13 A város gyöngyszeme: a Széchenyi tér

14 A XXI. század főutcája

15 Újváros-Sziget 1. akcióprogram

16 Rába-Quelle fürdőközpont fejlesztése

17 Újváros-Sziget 2. szociális rehabilitáció

18 További kiemelt tématerületek Közlekedési helyzetre vonatkozó elképzelések (új hidak, elkerülők, összekötő utak) – valamennyi akcióterületet érinti Vízpartok rendezése (hajózhatóság, rekreáció)

19 Győr infarktusos érhálózata: a közlekedés

20 Fejlesztési javaslat 2018-ig

21 Fejlesztési javaslat 2018. után

22 Hidak - variánsok

23 Egyetemfejlesztések és városrészek összekapcsolása

24 Vizek - vízpartok Hajózható folyók, vízi turizmus Városlakókat visszacsalogatni a folyópartra Mit is szeretnénk látni vizeinken, vizeinkről? Alakítsuk újra az elhanyagolt vízfelületeket Vízparti lakóingatlanok, vagy a vízpart mindenkié? A városba vezető vízpartok mentén üdülőtelkek?

25 Álmodjunk tovább Megkötjük a támogatási szerződést 2008-ban? 2009-ben kész a Széchenyi tér? Véglegesítjük a belvárosi akcióterületet 2010-re kész a kultúrközpont az olajgyár területén? További beruházások generálása az akcióterületen

26 Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések