Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szilárd testek nyomása. Az egyforma méretű és alakú fa- és vastárgy különböző mélységű nyomot hagy a nedves homokban. Két egyforma súlyú fiú közül az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szilárd testek nyomása. Az egyforma méretű és alakú fa- és vastárgy különböző mélységű nyomot hagy a nedves homokban. Két egyforma súlyú fiú közül az."— Előadás másolata:

1 A szilárd testek nyomása

2 Az egyforma méretű és alakú fa- és vastárgy különböző mélységű nyomot hagy a nedves homokban. Két egyforma súlyú fiú közül az süpped jobban a hóba, aki cipőben megy és nem sítalpon. Ezekben az esetekben a nyomás különböző.. fa vas

3 A nyomás létezésére a nyomok utalnak, a nyomás nagyságára pedig a nyomok mélysége. Mely helyzetben hagy a tégla legmélyebb nyomot a homokban? Az erő hatása függ: -az erő nagyságától - az érintkező felületek nagyságától

4 A nyomás definíciója A nyomás egyenlő az egységnyi felületre merőlegesen ható erővel.. Jelölések: p – nyomás F – erő S - felület.

5 A nyomás mértékegysége: A nyomás mértékegysége a pascal, jelölése : Pa. A nyomás mértékegységét Blaise Pascal francia fizikusról (17. században élt) nevezték el.

6 F (N)S (m 2 )p (Pa)

7 F (N)S (m 2 )p (Pa) Решење

8 A pascaltól nagyobb mértékegységek: kilopascal megapascal

9 A nyomás SI rendszeren kívüli mértékegységei : bar, millibar, atmoszféra, higanymilliméter

10 Azonos nyomás hat- e mind a két ujjra ? Mitől függ a nyomás?


Letölteni ppt "A szilárd testek nyomása. Az egyforma méretű és alakú fa- és vastárgy különböző mélységű nyomot hagy a nedves homokban. Két egyforma súlyú fiú közül az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések