Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Képes vagy felfogni a méretüket? Pedig ez még mind semmi… A világűr, mint tudjuk végtelen. És vannak benne még sokkal-sokkal nagyobb objektumok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Képes vagy felfogni a méretüket? Pedig ez még mind semmi… A világűr, mint tudjuk végtelen. És vannak benne még sokkal-sokkal nagyobb objektumok."— Előadás másolata:

1

2

3

4 Képes vagy felfogni a méretüket?
Pedig ez még mind semmi… A világűr, mint tudjuk végtelen. És vannak benne még sokkal-sokkal nagyobb objektumok is! Nézzünk körül az ismert csillagok között!

5 A Nap A Jupiter kb. 1 pixel méretű Földünk nem is látszik...

6 Az Antares a 15. legvilágosabb csillag az égen
Az Antares a 15. legvilágosabb csillag az égen. Több mint 1000 fényévre van tőlünk.

7 Ízelítőül néhány köd és galaxis.
És a világmindenség végtelen számú galaxisában végtelen számú csillag és bolygó található. Ízelítőül néhány köd és galaxis.

8 a Trifid-köd egy része, mintegy 9000 fényévre tőlünk.

9 Az M16: a Sas-köd

10 Az M42: az Orion-köd

11 a Kígyó csillagkép

12 Örülj az egyszeri és megismételhetetlen
Nos, mekkora vagy? És mekkorák azok a dolgok, amelyeket eddig felfedeztünk, megismertünk? Vagy azok a tárgyak, dolgok, amelyek annyira fontosaknak tűntek? A világmindenségben a méretünk és jelentőségünk kifejezhetetlenül elenyésző! Örülj az egyszeri és megismételhetetlen rövidke életednek és ezek ismeretében rangsorold a dolgaid fontosságát!


Letölteni ppt "Képes vagy felfogni a méretüket? Pedig ez még mind semmi… A világűr, mint tudjuk végtelen. És vannak benne még sokkal-sokkal nagyobb objektumok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések