Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E-NAPLÓ Szabó László. e-Napló problémák 1 A legtöbb enapló monolitikus felépítésű, nem kapcsolható össze más szoftverekkel. A központi üzemeltetésű rendszerek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E-NAPLÓ Szabó László. e-Napló problémák 1 A legtöbb enapló monolitikus felépítésű, nem kapcsolható össze más szoftverekkel. A központi üzemeltetésű rendszerek."— Előadás másolata:

1 e-NAPLÓ Szabó László

2 e-Napló problémák 1 A legtöbb enapló monolitikus felépítésű, nem kapcsolható össze más szoftverekkel. A központi üzemeltetésű rendszerek nem integrálhatók a meglévő iskolai informatikai rendszerekkel ( AD, Exchange ). Bonyolult használat, a funkcionalitásban sokszor a „kevesebb több” elvet kellene inkább követni.

3 e-Napló problémák 2 Az ingyenes - vagy annak mondott - rendszerek üzemeltetése magas szintű informatikai szaktudást vagy további rejtett költséget igényel. Ingyenes rendszereknél az elvárások legtöbbször ad-hoc jelleggel valósulnak meg. Terméktámogatási kérdések (bevezetés támogatása, frissítések gyakorisága)

4 Milyen a jó e-Napló? Egyszerű és gyors kezelhetőség! Egyesítsen a hagyományos papír alapú napló kézzel foghatóságát az elektronikus adatfeldolgozás gyorsaságával és hatékonyságával. Bárhonnan egyszerű eszközökkel (böngészőprogram) elérhető, nem szükséges telepíteni, konfigurálni a használathoz.

5 Milyen a jó e-Napló? Jogszabályi és adatvédelmi megfelelőség. Integrációs szolgáltatások lehetősége: –Ne „magunkkal legyünk kompatibilisek”! Az új infokommunikációs eszközökön (smartphone, tablet stb.) is használható. Megfelelő terméktámogatás biztosítása.

6 e-Napló Integrációs szolgáltatások Smartphone alkalmazások Naptár, csoportmunka támogatás Exchange Server segítségével Dokumentumportál SharePoint alapon Felhasználó-kezelés, authentikáció Active Directoryból Új kommunikációs formák (Facebook, Twitter, Messenger, Live)

7 Active Directory integráció Egy felhasználónév/jelszó használata az összes iskolai rendszerhez. Egyszerű és gyors adminisztráció az informatikai rendszerekhez. Biztonságos felhasználó-kezelés.

8 Exchange Server integráció Digitális naptárak kezelése Minden infokommunikációs eszközre létezik Exchange kliens, egyszerűen használható bárhonnan. Naptárak egyszerű kezelése (pl. helyettesítés bejegyzése, figyelmeztetések beírása stb.)

9 SharePoint integráció Az e-Napló által generált dokumentumokhoz egyszerűen lehet hozzáférni. Verziókövetés alkalmazása. Nem a hagyományos fájl szemlélet, hanem a web alapú dokumentumtár előnyeit használjuk fel. Bármilyen elektronikus naplóval használható.

10 Smartphone alkalmazások Az ellenőrzőkönyv beköltözik a telefonba. Az SMS küldő rendszerekkel szembeni előnyök: –Ingyenesség! –Lényegesen több információ (nincs karakterkorlát)! –Nem csak szöveges információk!

11 DEMO Alkalmazások Exchange szinkronizáció SharePoint dokumentumtár Smartphone alkalmazás Windows Mobile platformon

12 Köszönöm a figyelmet! szabol@twinnet.hu +36 20 9421 244


Letölteni ppt "E-NAPLÓ Szabó László. e-Napló problémák 1 A legtöbb enapló monolitikus felépítésű, nem kapcsolható össze más szoftverekkel. A központi üzemeltetésű rendszerek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések