Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy."— Előadás másolata:

1 1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság leginkább a türelmetlenségünkből, Isten iránti bizalmatlanságunkból ered. 1Tim 6,6-8 Az adósság leginkább a türelmetlenségünkből, Isten iránti bizalmatlanságunkból ered. 1Tim 6,6-8 Isten szemében utálatos az adósság Péld, 22,7 Isten szemében utálatos az adósság Péld, 22,7 Egy tanulmány szerint az elváltak 50-60 %-a adósság miatt, de anyagi problémák miatt válnak el. Egy tanulmány szerint az elváltak 50-60 %-a adósság miatt, de anyagi problémák miatt válnak el. Az adóssággal törődni kell, ki kell munkálni a megoldását. 2Kir 4,1-7; Az adóssággal törődni kell, ki kell munkálni a megoldását. 2Kir 4,1-7; Fordulj Isten emberéhez és tőle kérj tanácsot, ahogy a próféta tanítvány özvegye. Fordulj Isten emberéhez és tőle kérj tanácsot, ahogy a próféta tanítvány özvegye.

2 2ADÓSSÁG Isten betölti a közvetlen szükségedet és képessé tesz arra, hogy gondoskodj magadról. Mt 6,31-33 Isten betölti a közvetlen szükségedet és képessé tesz arra, hogy gondoskodj magadról. Mt 6,31-33 Testi, érzelmi, pszichés ára is van az adósságnak. Péld 22,7 Testi, érzelmi, pszichés ára is van az adósságnak. Péld 22,7 Házastárssal, családdal, munkatársakkal változhat és változik a viszony; veszekedés, vitatkozás, hibáztatjuk a másikat… Házastárssal, családdal, munkatársakkal változhat és változik a viszony; veszekedés, vitatkozás, hibáztatjuk a másikat… Jogilag kötelezve vagyunk arra, hogy vissza fizessük az adósságot. Jogilag kötelezve vagyunk arra, hogy vissza fizessük az adósságot.

3 3 „Áron vétettetek meg, ne legyetek embereknek a rabszolgái.” 1 Kor. 7: 23. Minél nagyobb adósságban vagyunk, annál inkább szolgája vagyunk a másiknak. Minél nagyobb adósságban vagyunk, annál inkább szolgája vagyunk a másiknak. Az adósság kihatással van a jövőnkre, a holnapunkra. Az adósság kihatással van a jövőnkre, a holnapunkra. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hacsaknem azzal, hogy egymást szeressétek. Róm 13,8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hacsaknem azzal, hogy egymást szeressétek. Róm 13,8 Az adósságban nem mi irányítjuk a saját éle- tünket, hanem az adósság terhe. 5Móz 28,43-45 Az adósságban nem mi irányítjuk a saját éle- tünket, hanem az adósság terhe. 5Móz 28,43-45 Teljesen Istentől függünk. Teljesen Istentől függünk. Élj így : Ha Isten engedi, akkor ez és ez lesz. Élj így : Ha Isten engedi, akkor ez és ez lesz.

4 4 Mit kell tennünk, ha adósságunk van ? „Kiálts hozzám, és válaszolok. Hatalmas és megfoghatatlan dolgokat …” Hozzátok elém a problémáitokat, hozzátok elém a terheiteket, hozzátok hozzám a szükségleteiteket, az örömötöket, a dicsőítést, a hálaadást. Jeremiás 33,3 Kérjetek tőle, és kaptok, nem lehet, hogy válaszol, nem lehet, hogy kaptok, hanem meg fogja adni! Mt 7,7-9 Hozzátok elém a problémáitokat, hozzátok elém a terheiteket, hozzátok hozzám a szükségleteiteket, az örömötöket, a dicsőítést, a hálaadást. Jeremiás 33,3 Kérjetek tőle, és kaptok, nem lehet, hogy válaszol, nem lehet, hogy kaptok, hanem meg fogja adni! Mt 7,7-9 Ha a Mennyei Atyátok,- ha az én nevemben imádkoztok-, nem válaszol azonnal, akkor ne bátortalanodjatok el, ne adjátok fel, kérjétek tovább. Ha a Mennyei Atyátok,- ha az én nevemben imádkoztok-, nem válaszol azonnal, akkor ne bátortalanodjatok el, ne adjátok fel, kérjétek tovább. Nézzük meg, hogy milyen anyagi javaink vannak, amit esetleg nélkülözhetünk, ezt eladva csökkenthető az adósság-teher. Nézzük meg, hogy milyen anyagi javaink vannak, amit esetleg nélkülözhetünk, ezt eladva csökkenthető az adósság-teher.

5 5 Mit kell tennünk, ha adósságunk van ? Isten megjutalmazza, ha engedelmes vagy. Isten megjutalmazza, ha engedelmes vagy. Készítsünk költségvetést, és a meghatározott keretet ne lépjük át! Készítsünk költségvetést, és a meghatározott keretet ne lépjük át! Kell írni egy listát, hogy kinek tartozunk, mivel, mennyivel. Kell írni egy listát, hogy kinek tartozunk, mivel, mennyivel. Meg kell keresni a kölcsönadót és elmondani milyen visszafizetési stratégiát tudsz betartani, de ezt a stratégiát pontosan kell követned. Meg kell keresni a kölcsönadót és elmondani milyen visszafizetési stratégiát tudsz betartani, de ezt a stratégiát pontosan kell követned. Kezdjük el a törlesztést –még kevéssel is. Kezdjük el a törlesztést –még kevéssel is. Előbb a magasabb kamatozásút, és a kisebb összegűt. Előbb a magasabb kamatozásút, és a kisebb összegűt. Új adósságokba ne bocsátkozzunk, ha lehet soha többé. Új adósságokba ne bocsátkozzunk, ha lehet soha többé. Kezességet ne vállalj, legfeljebb gyerekednek. Kezességet ne vállalj, legfeljebb gyerekednek. ? Vehet-e kölcsön gyülekezet, ha igen kitől ?? ? Vehet-e kölcsön gyülekezet, ha igen kitől ?? „Keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát”


Letölteni ppt "1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések