Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hivatkozás könyvfejezetre

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hivatkozás könyvfejezetre"— Előadás másolata:

1 Hivatkozás könyvfejezetre
Szakdolgozati szeminárium Készítette: Informatikus-könyvtáros KL Barta Marianna 1. évf. 2. félév Jobbágy Eszter Pécs, április

2 Könyvfejezet adatai a hivatkozások jegyzékében (különböző szerzők)
Megjelenés éve A fejezet címe A könyvrészlet szerzőjének neve Összekötő elem a részlet és a könyv között MURÁNYI Lajos (2001) A bibliográfiától az adatbázisig. In HORVÁTH Tibor – PAPP István szerk. Könyvtárosok kézikönyve. 2. köt. Feltárás és visszakeresés. Budapest : Osiris. pp. 297–372. A könyv címe, megjelenési helye, kiadója, a fejezet könyvben elfoglalt oldalszáma A könyv összeállítója

3 Könyvfejezet adatai a hivatkozások jegyzékében (különböző szerzők)
A gyűjteményes kötetek egy tanulmányának bibliográfiai leírásakor először közöljük a tanulmány szerzőjének a nevét, a tanulmány címét (ezt nem kurziváljuk, mivel egy tételben két kurziválás rendkívül zavaró), majd az in szócska (mivel mondatkezdő szó, ezért nagybetűvel kezdődik, utána nem teszünk pontot vagy kettőspontot) után a bibliográfiai tételt. Ügyeljünk arra, hogy az oldalszámok közé nagykötőjel és nem kiskötőjel kerül. Az oldalszám és a p. vagy o. rövidítés közé mindig spácium kerül.

4 Könyvfejezet adatai (azonos szerző)
KOMORÓCZY Géza: A babilóni fogság. In uő: Bezárkózás a nemzeti hagyományba. Az értelmiség felelőssége az ókori Keleten. Budapest : Osiris, pp. 210–278. Ha az idézni kívánt tanulmány szerzője azonos a kötet szerzőjével vagy szerkesztőjével, akkor az ugyanő szó rövidített formáját (uő) hasznájuk. Ügyeljünk arra, hogy az ugyanő rövidítésben szerepel a szóvégi ő, így ez után nem kell pontot tenni.

5 Különböző szerzők 1. „Név és év” módszer (Harvard szisztéma)
A dolgozat szövegében idézetként: (Murányi Lajos, p. 297.) A hivatkozások jegyzékében: MURÁNYI Lajos (2001) A bibliográfiától az adatbázisig. In HORVÁTH Tibor – PAPP István szerk. Könyvtárosok kézikönyve. 2. köt. Feltárás és visszakeresés. Budapest : Osiris.

6 Különböző szerzők 2. „Név és év” módszer (Harvard szisztéma)
A dolgozat szövegében hivatkozásként: Murányi Lajos (2001) A hivatkozások jegyzékében: MURÁNYI Lajos (2001) A bibliográfiától az adatbázisig. In HORVÁTH Tibor – PAPP István szerk. Könyvtárosok kézikönyve. 2. köt. Feltárás és visszakeresés. Budapest : Osiris. pp. 297–372.

7 Felhasznált irodalom MAJOROS Pál: A kutatásmódszertan alapjai. [Budapest] : Perfekt, [2004]. p. 194. GYURGYÁK János: Szerkesztők és szerzők kézikönyve. Budapest : Osiris Kiadó, p. 130. TÓVÁRI Judit: Kutatásmódszertan. A bibliográfiai hivatkozás módszerei. Nyíregyháza : „Dialógus” Informatikai Iskola, 1999.


Letölteni ppt "Hivatkozás könyvfejezetre"

Hasonló előadás


Google Hirdetések