Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Vakond a Pilisben Igaz mese a máról. Egyszer volt, hol nem volt, de manapság viszont egyre inkább… „…kezdetben az élet, jobbára dús volt és ártalmatlan”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Vakond a Pilisben Igaz mese a máról. Egyszer volt, hol nem volt, de manapság viszont egyre inkább… „…kezdetben az élet, jobbára dús volt és ártalmatlan”"— Előadás másolata:

1 A Vakond a Pilisben Igaz mese a máról

2 Egyszer volt, hol nem volt, de manapság viszont egyre inkább… „…kezdetben az élet, jobbára dús volt és ártalmatlan” (D.A. Galaxis úti….) A Pilis pedig Szent és Sérthetetlen.

3 Vakond és Süni valódi szamócát ettek az erdő sűrűjén, s boldogan éltek, amíg…

4 …egy nap meg nem változott minden.

5 Megérkeztek a favágók…

6 …és társaik.

7 Vakond és barátai nem akartak hinni a szemüknek.

8 Aztán hittek, és sírva is fakadtak.

9 Ünnepelt viszont a miniszter, a polgármester és a vállalkozó.

10 A vaskalaposok egy szép új világról és a fejlődésről szónokoltak, meg közérdekről és a természetvédelmi elkötelezettségükről.

11 „Itt vannak a hivatalos engedélyeink (magunknak) pecséttel, aláírással.” „Mi csak azt szeretnénk kérdezni, hogy…” Aztán találkoztak az új telepesek és az őslakosok.

12 ... _ _ _... S.O.S.... _ _ _... S.O.S.... _ _ _... S.O.S.... _ _ _... Save Our Souls / Mentsétek meg lelkeinket!

13 Az emberek és a gépeik csak jöttek és jöttek...

14 Az „elmaradott” térség „fejlődésnek” indult, és egy ideig a helyi jelentőségű védett természeti értékek is védelmet élvezhettek.

15 Vakondék próbálták védeni a környezetüket, de aztán betelt a pohár.

16 Az antiglobalista tüntetők demonstrációját hamar berekesztették.

17 „Nesztek kis zöldek, itt a pilisi láncfűrészes!”

18 „Sajnálom, itt minden jogszerű és törvényes, de gondoltunk Önökre is…”

19 Így készült a szép új világ.

20 Csak idő kérdése...

21 Műfenyő, műfű, műfény, műital, műétel, műmegoldás.

22 Menekülési próba az ajtón át.

23 No Future

24 Pilisvörösvár Piliscsaba Solymár Üröm Régi 10-es út Új 10-es út M0-ás autópálya 10-es összekötő M0-ás autópálya MegaPilis 2050.

25 Mesébe illő fordulat.

26 „Viszlát! Jó fejlődést mindenkinek!”

27 Itt a Vég, repülj előle. Az állatok és a növények, a háborítatlan természet pedig tovább él majd a mesékben. VÉGE.

28 Felhasznált irodalom: Öt éven felülieknek A mű eredeti cseh címe Krtek ve meste. Az Albatros, Praha 1987-es kiadásából fordította Cséfalvay Eszter. Illusztrálta Zdenek Miler. A fedéltervet Zdenek Miler illusztrációjának felhasználásával Varga Lajos készítette. A grafikai elrendezés Varga Lajos munkája. A Madách Könyvkiadó gondozásában első magyar nyelvű kiadás. Kiadta a Madách Könyv- és Lapkiadó n. v., Bratislava 1989. Oldalszám 80. Felelős szerkesztő Hideghéty Erzsébet. Képszerkesztő Varga Lajos. Nyomta a Polygrafické závody, z. p., Bratislava. Szerzöi ívek száma 17,74 (0,94 szöveg + 16,80 illusztráció). Kiadói ívek száma 18,39. SÚKK sz. 1721/1-86. Összepéldányszám 72000, ebből 65000 példány a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, Budapest részére készült a Magyar Köztársaság és a Csehszlovák Szocialista Köztársaság közös könyvkiadási egyezményének keretében. Minden tiszteletem a mű eredeti szerzőinek, és bocsi a hackelésért.


Letölteni ppt "A Vakond a Pilisben Igaz mese a máról. Egyszer volt, hol nem volt, de manapság viszont egyre inkább… „…kezdetben az élet, jobbára dús volt és ártalmatlan”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések