Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SUPRA NATURAL COSMETIC

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SUPRA NATURAL COSMETIC"— Előadás másolata:

1 SUPRA NATURAL COSMETIC
TERMÉK TRÉNING ANTAL VALÉRIA Bionom hatóanyag elemző

2 A haj élettana Egészséges ember hajas fejbőrén átlag 100 ezer szőrtüsző van. A hajszálak a szőrtüsző legalsó, oszló un. mátrixsejtjeiben termelődnek, folyamatos oszlásuk és elszarusodásuk a hajszál növekedése. A hajszálak a szőrszálakhoz hasonlóan kihullanak (hajhullás) és újakkal pótlódnak. A haj növekedése és hullása (hajváltás) természetes élettani folyamat. Havonta kb. 10 mm-t nő a haj, ám a növekedés nem folyamatos. Akár 100 hajszálunk is kihullhat naponta, de általában ugyanennyi új nő helyette – ez a normális hajváltás része. Ősszel és tavasszal kissé fokozódhat ez a hajváltás, emlékeztetve az emberi faj őseinek vedlésére.

3 A haj élettana A hajszálak fejlődésében három fázist különböztetünk meg: A növekedési (anagén) stádium: kb évre tehető, és a hajunk % - a ebben a stádiumban található, ha a hajszálak, ill. a szőrszálak egy bizonyos hosszúságot elértek, a hajszemölcsön található matrixsejtek osztódásukat beszüntetik Az átmeneti (katagén) fázis: kb. 2 hétig tart, a tüsző a hajszálat lassan kinyomja Majd a haj életében az utolsó, nyugalmi (telogén) szakasz, mely kb. 3-6 hónapig tart: hajunk % - a ebben a stádiumban található. A hámtól elválva, bunkós végű hajként spontán kihullanak, majd helyükön új hajszál növekedése indul.

4 A haj élettana minden egyes szőrtüsző életünk során új hajszálat növeszt. A hajnövekedési szakaszok hossza öröklött génjeinktől is függ és az életmódunktól. Ha valakinek gyors a növekedési ciklusa és rövid az anagén szakasz, bárhogy is próbálkozik, nem tud túl hosszú hajat növeszteni. Vannak olyan népek, ahol nem nő meg a haj néhány cm-nél hosszabbra. Normálisnak mondható az, ha hajmosás közben és utána nagyobb mennyiségű telogén fázisban lévő hajszál hullik ki, mint azokon a napokon, amikor nem dörzsöljük át fejbőrünket.

5 A haj feladata és funkciói
Fényvédelem: A haj visszatükrözi az UV-sugarakat éppúgy a Infravörös sugarakat (IR) és ezáltal védenek a napfény káros hatásai ellen. Hőszabályozás: megakadályozzák a test túl gyors kihülését (Hypothermie). Eső elleni védelem (nagyon sok bundás állatnál) Nedvesség szabályozása: segít a nedvesség megtartásában és a párologtatásban. Társadalmi szerep, kommunikációs eszköz: a hajviselet alapján ránézésre eldönthető, hogy férfi vagy nő, milyen helyet foglal el a társadalomban, mi a fizikai, vagy lelki állapota, vagy hogy egy adott néphez tartozik-e. Imponálás, esztétikai szerep, főként a nőknél, bár a férfiak is szeretik, ha szép a hajuk.

6 A hajápolás aranyszabályai
Soha ne használjunk vegyszerekkel teli szintetikus samponokat, és egyéb hajápoló készítményeket, főleg az SLS, SLES, ALS, és ALES tenzideket tartalmazó samponokat és balzsamokat kerüljük! (Supra Naturals hajápoló kozmetikumok) Fogyasszunk kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, amelyek táplálják a hajhagymát és a hajszálakat (SupraLive, Corallive, JustGoji) Kerüljük a cukor fogyasztását, ami nagyban hozzájárul a kóros hajhullás kialakulásához. A haj hidratáltsága szempontjából fontos a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása. Kerüljük a túl forró hajszárító, hajvasaló és sütővas használatát, mivel a túlzott hőhatás nem tesz jót a hajnak. Lehetőleg az utolsó hajöblítést enyhén savas oldattal végezzük (ecetes víz, citromos víz, szénsavas ásványvíz).

7 A hajápolás aranyszabályai
Soha ne fésüljük ki vizesen a hajunkat, csak félszárazon, vagy szárazon. Ne használjunk műanyag, fém és egyéb szintetikus, esetleg még hegyes fogú fésűt is, kefét, hanem válasszunk természetes anyagból készült fésűt vagy kefét: szaru, fa, csont, állatsörte. Nagyanyáink megszívlelendő trükkje: napi 100 kefehúzás, és gyönyörű a haj! Ne féljünk a fésülködéstől akkor sem, ha túl sok hajszál tépődik ki: ezek a hajszálak már úgyis lazán rögződtek, előbb-utóbb kihullottak volna, hadd hulljanak hát ki mielőbb! Kerüljük a szintetikus zselék, habok, waxok és lakkok használatát, helyettük alternatív megoldásként javasolt a sör, a citromos víz, a sheavaj, különböző gyógyteák és gyümölcslevek. Vagy válasszunk természetes anyagokat tartalmazó fixálókat. Kerüljük a szilikonokat tartalmazó fésüléskönnyítők használatát.

8 A hajápolás aranyszabályai
A hajhagymák vérellátásának biztosítása érdekében a hajmosás végén hideg-meleg vizes váltott öblítést végezzünk, mert ez élénkíti a fejbőr vérkeringését - fontos: az utolsó öblítés mindig hideg legyen. Az ujjvégekkel végzett fejbőrmasszázs is nagyon hatásos, amely még a stresszt is enyhíti. Ennek a legegyszerűbb és könnyedén rendszeresíthető módja, ha hajmosás közben végig masszírozzuk a fejet a fejtetőtől a nyak irányába. Álljunk fejen naponta 2X3 percig vagy végezzünk gyertya, azaz fordított testhelyzetű jógagyakorlatokat, hogy a fejbőr vérellátottságát növeljük és hajnövekedésünk javuljon. A fejbőr vérellátását rontja, hosszú távon pedig hajhulláshoz vezethet, ha az oda vezető idegek becsípődnek. Gerincferdülés, csomóba állt, összehúzódott vállizmok esetén segít a rendszeres torna, a vállizmok, csigolyák környékének lazítása, a masszázs.

9 A hajápolás aranyszabályai
Ne tartózkodjunk túl sokat mesterséges fényben, füstös és zárt helyen, mert fénytelen lesz a hajunk. Ne használjunk kémiai hajfestékeket, szőkítőszereket, színezőket és bemosókat, csak növényi kivonatokat. Havonta egyszer érdemes a hajra olajpakolást (olíva, ligetszépe, kókusz, neemfa) tenni, és csak utána megmosni. Védjük hajunkat a tűző napfénytől szellős szalmakalappal, vagy kendővel. A szoros sapkák azért nem jók, mert befülled alattuk a fejbőr. Kerüljük az olyan extrém káros vegyhatásokat is hosszabb távon, mint a klóros vizű medence.

10 A haj kóros elváltozásai
A hajas fejbőrön az alábbi elváltozások bármelyike egy jel arra, hogy szervezetünkben valami gond van: viszketegség hámló fejbőr korpa túlzott zsírosodás (csillogó fejbőr, elvékonyodó a bőr, áttetsző, kocsonyás) hajhullás töredezettség indokolatlan elvékonyodás a haj kezelhetetlensége tartás nélküli haj fénytelen haj

11 Belső problémák tápanyaghiány (töredezettség, elvékonyodás, kezelhetetlenség, fénytelenség, kóros hajhullás - napi 100 szálnál több, túl lassú hajnövekedés, korpa) túl sok méreganyag felhalmozódása a szervezetben (hajhullás, zsírosodás, foltos hajhullás, viszketegség, hajszál szerkezetének a megváltozása, túl lassú hajnövekedés) káros, mérgező összetevőjű kozmetikumoktól (sampon, zselé!!!, lakk!!!, hajvégápoló, wax, hab, hajfény) kémiai hajfesték (vegyi fertőzés)…ami nagyon durván roncsolja a hajat is!!!) civilizált „ételektől”…stb… gyógyszerek használata, nehézfémek élelmiszerekből, oltásokból

12 Belső problémák enzimrendellenességek (korai őszülés, haj szerkezetének a megváltozása, hajszínváltozás) emésztési- és bélproblémák (korpa, bőrgyulladás, hámlás, viszketegség, hajhullás) hormonális rendellenességek, úgy mint több tesztoszteron, androgén illetve változókori hormonális eltérések, melyek mind döntően az elégtelen progeszteronszintre vezethetők vissza (hajhullás, foltos hajhullás, kopaszodás, a haj fejtetőn való megritkulása, hajszál elvékonyodása) stressz (hajhullás, fénytelenség, fejbőrizzadás) anyagcsere és keringési zavarok (fénytelen haj, elvékonyodás, korpa, zsírosodás, kiszáradás, töredezettség) nem megfelelő vagy egyoldalú táplálkozás - cukor, édességek, finomított, félkész dolgok; nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás, antibiotikumokkal kezelt élelmiszerek fogyasztása (bolti húsok) - elsavasodott szervezet, drasztikus fogyókúra

13 Belső problémák immunrendszeri problémák (szinte bármelyik haj- és fejbőrtünetet okozhatják) candidiázis (hámló plakkok, fejbőrgyulladás, viszketés, hajhullás) gyógyszerek mellékhatásai – beleértve az antibiotikumokat , szteroidokat akár az elmúlt 10 évben (szinte bármelyik haj- és fejbőrproblémát okozhatják, de főleg a hajhullást és a haj minőségének a megváltozását) nem tiszta kozmetikumok használata (szinte bármelyik haj- és fejbőrtünetet okozhatják) mozgáshiány, klímás helységben való tartózkodás, a fejbőr oxigén hiánya .

14 Mi a megoldás? A hajnövekedés minősége szorosan összefügg a felvett táplálék és folyadék minőségével. Ahogy egész szervezetünknek, a hajas fejbőrnek is szüksége van vitaminokra és nyomelemekre: B-vitaminokra, A-vitaminra, E-vitaminra és F-vitaminra, szilíciumra, vasra, jódra, foszforra, cinkre, rézre, szelénre, káliumra, magnéziumra. Ezért együnk minél több spenótot, sárgarépát, sütőtököt, csírát, gyümölcsöt, sok-sok zöldet-lehetőleg nyers formában! Bármilyen fejbőr- és hajproblémánál az első és legfontosabb dolog, hogy feltöltsd a szervezetedet a megfelelő tápanyagokkal Supra Live probiotikus multivitaminnal, szupertáplálékokkal: Creation, Recreation, Just Goji; WholeMega a keringés támogatására). Mivel csupán a táplálkozással bevitt tápanyagok nem elegendőek (bár igen fontosak!)

15 Mi a megoldás? Szabaduljunk meg a szervezetedben felhalmozódott mérgektől egy megbízható és átfogó méregtelenítéssel! Ez nemcsak megszabadít a mérgektől, hanem egyben fel is tölt tápanyagokkal, vitaminokkal. Elégtelen felszívódás esetén, antibiotikumos kúrák után csinálj meg egy bélflóra rendező kúrát a Supra Balance-szal és a Synbiotic Colonies-al (ha nem jó a felszívódás, a bevitt tápanyagok sem fognak megfelelően hasznosulni) Töltekezzünk fel mindennapi táplálékaink segítségével: csírák, gyümölcs, zöldség, magvak, minél több nyers étel, teljes kiőrlésű gabonák, mellőzzük a cukrot, tejet, félkész, instant és finomított ételeket Igyunk sok tiszta vizet! Bánjunk mértékkel a sóval, mivel a túlzott sófogyasztás befolyásolja a vérkeringést, így a hajtüszők elégtelen vérellátása alakulhat ki, mely meggátolja a hajnövekedést (Érdemes kopaszság esetén felülvizsgálni a sófogyasztásunkat). A sófelvétel csökkentése látványosan gátolja a hajhullást. Napi sószükségletünk 0,2-0,6 gramm.

16 Mi a megoldás? Fontos, hogy serkentsük a keringést, hogy a tápanyag eljusson a hajhagymákhoz belsőleges keringésfokozás (WholeMega, Q10 Matrix) naponta egyszer álljunk fejen hetente járjunk el szaunázni rendszeresen mozogjunk friss levegőn pár csepp rozmaring illóolajat cseppentve a samponhoz fokozhatjuk a haj jó vérellátását rendszeresen masszírozzuk a fejbőrt a véráramlást serkentésére - ennek a legegyszerűbb módja, ha hajmosás közben végig masszírozzuk a fejet a fejtetőtől a nyak irányába. Ha egyébként is festenéd a hajad, akkor csakis garantáltan méregmentes hajfestéket próbálj ki

17 Hajat tápláló vitaminok
Az A vitamin (karotinoidok) bőrvédő szerepe ismert: korpás, száraz fejbőrnél gondoljunk pótlására: Supra Live. A karotinoidok legnagyobb tárháza a JustGoji, a goji berri 100%-os bio kivonata. B-vitamin-csoport: Főképp a B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav) és a B6-vitamin (piridoxin) azok, amelyek gondoskodnak az egészséges bőrről, hajról és körmökről. Serkentik a hajhagymákban az anyagcsere-folyamatokat, megelőzik a gyulladásokat és szabályozzák a faggyútermelést. Ne feledjük, hogy a B-vitaminok is csak komplexben hasznosulnak. Just Goji (amely 2x annyi B3-vitamint tartalmaz, mint az élesztő, és 67x annyi B1-vitamint, mint a hántolatlan barnarizs!). D (kalciferol) nem kerülve a Napot, elegendő D-vitaminhoz juthatunk. A D-vitamin hasznosulása szempontjából fontos, hogy ne használjunk olyan kémiai fényvédőt tartalmazó naptejet, amely blokkolja az UVA sugarakat! Corallive E vitamin: maga a búzacsíra és a búzacsíraolaj hajhullás meggátlására kiváló. Édekesség: nerc- és rókatenyésztők használják táplálékadalékként a tenyésztett állatok egészséges, sűrű szőrzetének biztosításáraWholeMega, Supra Live, Supercritical Protection, C-Food Matrix.

18 Hajat tápláló vitaminok
A fejbőr egészsége és a hajnövekedés végett elegendő esszenciális zsírsavra, F-vitaminra van szükség. Az esszenciális zsírsavakak csökkentik a szárazságot, javítják a haj színét, mérséklik a viszketést, korpásodást, visszaszoríták az ekcémát, pikkelysömört. F-vitaminhoz a következő telítetlen zsírsavakban - linolsav, linolénsav, arachidon sav, omega zsírsavak –gazdag táplálékokból juthatunk WholeMega az omega zsírsavak teljes palettájával. H–vitamin (Biotin): a nők szépségvitaminjának is nevezik. Hatására a hajszálak felületén mikroszkóp alatt látható, apró pikkelyek összezáródnak, ennek következtében hajunk sima és fénylő lesz. A biotin segít megelőzni a hajhagymákat érintő gyulladások kialakulását is. - Biotinforrásaink: A Just Goji 100 grammja a biotin ajánlott napi bevitelének 9-szeresét tartalmazza organikus formában!

19 Hajat tápláló ásványi anyagok, nyomelemek
Jód: A pajzsmirigy működése, megfelelő hormonelválasztása kapcsolatban van a haj egészségével. A pajzsmirigyhormon, a trioxin előállításához jódra van szükség. A jódhiány felelős lehet a száraz, vékony és lassú növekedésű hajért. Az egészséges, sűrű hajukról ismert népek (kínaiak, olaszok, japánok, eszkimók) jódban gazdag tengeri táplálékkal élnek - Jódforrások: AFA alga (Creation, Recreation). Szelén: a haj növekedésre kedvezően hat, gátolja a korpásodást és az őszülést. Probiotikus szelén Vas: Vas nélkül nincs növekedés – sem a sejteknél, sem a hajhagymákban. Mivel a vérben a vas szállítja az oxigént, az állandó vashiánynak előbb-utóbb hajhullás lesz a következménye. Különösen az erős menstruációs vérzés okozhat a női szervezetben vashiányt, ezért akinél fennáll ez az eset, annak extra dózisú vasra van szüksége – SupraLive Mom&Baby A Just Goji 100 grammja a napi vasszükségletünk 61-szeresét tartalmazza organikus formában!

20 Hajat tápláló ásványi anyagok, nyomelemek
Fehérje: A haj kb. 98%-a fehérje, ugyanis ez alkotja a hajszál keratinrétegét, a vitaminok mellett az egészséges haj megőrzéséhez a fehérjék is kulcsfontosságúak Különösen ajánlhatók a növényi eredetű fehérjeforrások. Az egyik legjobb növényi fehérje forrás a Just Goji, amely több fehérjét tartalmaz, mint a teljeskiőrlésű gabona, valamint 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, amelyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. A túlzott állati fehérjefogyasztás azonban kifejezetten káros, mivel a szervezetet savassá teszi, a vesék a savat kalciummal választják ki, amelyet a szervezet a csonttól, a hajtól és a körömtől von el. Szilícium / kovasav jelentős mértékben javíthatja a haj sűrűségét és struktúráját. - C Food Matrix

21 Hajat tápláló ásványi anyagok, nyomelemek
Cink: Ez a fontos nyomelem számos enzimet aktivál, melyek többek között a bőr és a haj egészségében is részt vesznek. Cink hatására a hajsejtek gyorsabban képződnek, ami a hajnövekedést is meggyorsítja, így hozzájárul az egészséges hajnövekedést, mérsékli a hajhullást - főleg alulműködő pajzsmirigy miatt kialakult száraz és töredezett haj esetén. A cinkkel megelőzhetők a hajhagymák gyulladása is.. Figyelem: Ha hosszú távon mono formában vinnénk be a cinket (lásd a mostanság oly népszerű cinktabletták), az rézhiány kialakulásához vezethet – részesítsük előnyben tehát a teljes kiőrlésű gabonákat, melyben mindkét nyomelem megtalálható, vagy szedjünk AFA algát (Creation / Recreation). A Just Goji 100 grammja a napi cinkszükségletünk 12-szeresét tartalmazza organikus formában!

22 Hajat tápláló ásványi anyagok, nyomelemek
Réz: Ez a nyomelem a hajhagymák sejtjeiben szabályozza az anyagcsere-folyamatokat, ezért javíthatja a haj struktúráját: a rézhiány korai őszülést okozhat, mivel a réz a melaninnak, vagyis a haj és a fejbőr színét adó pigment fontos összetevője. Ugyancsak rézhiány hatására a haj elvékonyodik és törékennyé válik. -A Just Goji 100 grammja a napi rézszükségletünk 55-szörösét tartalmazza organikus formában. Célzottabb rézpótlásként használjunk réz karkötőt, rézszálas textíliákat pl. rézcsuklópántot, mivel a réz a bőrön át kiválóan felszívódik.

23

24 REVIVE™ Sampon normál és száraz, színezett hajra, bio apróbojtorján kivonattal és bio szezámolajjal Egyéb aktív hatóanyagok: Cickafark kivonat – gyulladásellenes, magas azulén tartalommal, a gyulladást nem gátolja, hanem a lefolyását sokszorosára gyorsítja Olíva kivonat Lenmag kivonat - telítetlen zsírsavakban és nyákokban gazdag, érrugalmasító, keringés normalizáló, hidratáló Rozmaring olaj – antioxidáns, sejt megújító, fejbőr regeneráló, hajnövekedés serkentő, fényessé teszi a hajat, korpa ellenes, frissítő, antiszeptikus, Jojoba olaj - folyékony viasz, hasonlít az emberi faggyúra, hajápoló, enyhe viszkozitása van Makadámia olaj Vadárvácska kivonat - Mandulatej hidrolizátum Petitgrain (keserű narancs) illóolaj – élénkítő, frissítő, tonizáló illatkomponens Eukaliptusz illóolaj – erősíti a hajat és a bőrszöveteket, fertőtlenítő, szín stabilizáló, faggyúmirigy szabályozó, vírus és gomba ellenes B3-, B5- és C-vitaminok

25

26 REVIVE™ Csalán sampon bio csalán és bio kamilla kivonattal
Egyéb aktív hatóanyagok: Borsikafű (csombor) Apróbojtorján – faggyúmirigy szabályozó, szeborrea ellenes, korpásodást gátló, baktericid Boróka olaj – fertőzést gátló, összehúzó, méregtelenítő Lenmag kivonat – telítetlen zsírsavakban és nyákokban gazdag, érrugalmasító, keringés normalizáló, hidratáló Jojoba olaj – folyékony viasz, hasonlít az emberi faggyúra, hajápoló, enyhe viszkozitása van Mandulatej hidrolizátum – ápoló, hidratáló, sejt feltöltő, rugalmasító Biotin – H-vitamin, gyulladás gátló, hiánya hajhulást eredményez Eukaliptusz illóolaj – erősíti a hajat és a bőrszöveteket, fertőtlenítő, szín stabilizáló, faggyúmirigy szabályozó, vírus és gomba ellenes B3-, B5- és E-vitaminok

27 REVIVE™ Egyéb adalékok:
Sodium Myreth sulfate – bőrkímélő habképző mosóaktív anyag Glyceryn – növényi glicerin <7% Glycol Distearate – emulgeátor, gyulladásgátló, erősíti a bőrápoló hatást Sodium Chloride – nátrium klorid (konyhasó) Coco Glucoside – kókuszból kivont cukortenzid, bőrvédő Glyceryl Oleate – zsírkomponens, emulgeátor, sűrítő, nedvesség tartó –elszappanosított étolaj Benzyl Alcohol – növényi hatóanyagok oldószere, nem allergén Benzoic Acid – benzoé sav, növényi tartósító Sorbic Acid – szorbin sav, nem allergén tartósító Lauryl Glucoside – növényi cukortenzid, bőrvédő

28

29 GLOW™ Hajbalzsam bio lenmag kivonattal és bio jojoba olajjal
Egyéb aktív hatóanyagok: Neem fa levél kivonat – marghosa, Az Ájurvédikus orvoslásban a Neem-fa minden részét felhasználják. Táplálja és magas fényt ad a hajnak. Olaja erősen antibakteriális, és kiváló fogtisztító. A neem-olaj a kutatások szerint közel 130-féle kórokozó-kártevő ellen használható. Valódi bio-növényvédőszer is. Mandulatej hidrolizátum Jojoba és Castor olaj Szezám olaj Lenmag kivonat B3-, B5-, és E-vitaminok Nyírfalevél kivonat – hajerősítő, hajnövekedést serkentő Zöld mandarin illóolaj Eukaliptusz illóolaj

30 GLOW™ Egyéb adalékok: GLYCERIN - növényi glicerin <7%
CETEARYL GLUCOSIDE – cukortenzid, hidratáló CETEARYL ALCOHOL - emulgeátor, stabilizátor, állagszabályozó XANTHAN GUM – természetes kötőanyag BENZYL ALCOHOL - növényi hatóanyagok oldószere, nem allergén BENZOIC ACID - benzoé sav, növényi tartósító SORBIC ACID - szorbin sav, nem allergén tartósító

31 Engedd, hogy a természet kényeztessen!
Köszönöm a figyelmet! Engedd, hogy a természet kényeztessen!


Letölteni ppt "SUPRA NATURAL COSMETIC"

Hasonló előadás


Google Hirdetések