Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az FSZK Dobbantó program megvalósításának szakmai értékelése Cseh Györgyi ügyvezető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az FSZK Dobbantó program megvalósításának szakmai értékelése Cseh Györgyi ügyvezető."— Előadás másolata:

1 Az FSZK Dobbantó program megvalósításának szakmai értékelése Cseh Györgyi ügyvezető

2 Közbeszerzés Qualitas T&G Tanácsadó és Szolgáltató Kft., Szeged Mondolat Iroda Kft., Budapest Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!

3 Mottó „– Kezdd a kezdetén – mondta a király –, és leghelyesebb, ha a végén végzed”. Lewis Caroll, a pedagógiai értékelés meghatározó személyisége (Kosztolányi Dezső fordítása)

4 A következő kérdésekre vár a program vezetése választ A fejlesztés értékelése Intézményi bevezetés értékelés Az érintetteknek a fejlesztéssel kapcsolatos elvárásainak, igényeinek, javaslatainak összegzése alapján a fejlesztés és a bevezetési folyamat értékelése, eredmények és erősítendő területek beazonosítása. Következtetések és fejlesztési javaslatok megfogalmazása

5 A program értékelése Akciókutatás: többszöri adatfelvétel Több ponton mérjük az eredményt, visszajelzünk,hogy az érintettek el tudják végezni a szükséges korrekciót. Nem azt mérjük,hogy - ki hogyan dolgozott, hanem azt, hogy - ki mit ért el. (Pl. nem vizsgáljuk, hogy ki kivel mennyire elégedett…)

6

7 Célcsoportok és a mérések ütemezése

8 Alkalmazott módszerek Interjú: fenntartó, igazgató, projektvezető Internetes kérdőívek az kérdőívrendszerben: igazgató, projektvezető, pedagógus, educoach, mentor, tanuló

9 Mit mérünk, mit vizsgálunk? A projektben részt vevők Igényeit, elvárásait, Alkalmazott módszereit, Motivációját, érdeklődését, attitűdjét, Kompetenciáit, valamint Az iskolát, amelyben működnek.

10 Kérdőívek Nincsenek jó vagy rossz válaszok ! DE reméljük, hogy vannak érdekes kérdések! „Képes teszt”

11 Alkalmazott módszerek…

12 Kérdőívek kitöltése: Többszörösen kipróbált internetes kérdőívrendszer (kb kitöltés) Vezetőértékelés (150 iskola) Mentorértékelés Programértékelés B

13 Titoktartás A válaszokat bizalmasan, az adatkezelésre vonatkozó jogszabályoknak és a kutatási normáknak megfelelően kezeljük, ezeket kizárólag az értékelés elvégzéséhez, kutatási célra használjuk fel. A kitöltőkre vonatkozó információ és a kitöltött által szolgáltatott adatok, információk, elkülönült adatbázisban találhatók, a hozzáférés szabályozott.

14 Információ, elérhetőségek Az értékelési projekt vezetője: Cseh Györgyi Projektasszisztens: Ördög Petra cím: Telefon: 06-62/ Mobil: / Cím: 6728 Szeged, Alkotmány utca 104. Weboldal:

15 Köszönöm figyelmüket! Cseh Györgyi /


Letölteni ppt "Az FSZK Dobbantó program megvalósításának szakmai értékelése Cseh Györgyi ügyvezető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések