Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!"— Előadás másolata:

1 Az FSZK Dobbantó program megvalósításának szakmai értékelése Cseh Györgyi ügyvezető

2 Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!
Közbeszerzés Qualitas T&G Tanácsadó és Szolgáltató Kft., Szeged Mondolat Iroda Kft., Budapest Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!

3 Mottó „– Kezdd a kezdetén – mondta a király –, és leghelyesebb, ha a végén végzed”. Lewis Caroll, a pedagógiai értékelés meghatározó személyisége (Kosztolányi Dezső fordítása)

4 A következő kérdésekre vár a program vezetése választ
A fejlesztés értékelése Intézményi bevezetés értékelés Az érintetteknek a fejlesztéssel kapcsolatos elvárásainak, igényeinek, javaslatainak összegzése alapján a fejlesztés és a bevezetési folyamat értékelése, eredmények és erősítendő területek beazonosítása. Következtetések és fejlesztési javaslatok megfogalmazása

5 A program értékelése Akciókutatás: többszöri adatfelvétel
Több ponton mérjük az eredményt, visszajelzünk,hogy az érintettek el tudják végezni a szükséges korrekciót. Nem azt mérjük,hogy ki hogyan dolgozott, hanem azt, hogy - ki mit ért el. (Pl. nem vizsgáljuk, hogy ki kivel mennyire elégedett…)

6

7 Célcsoportok és a mérések ütemezése

8 Alkalmazott módszerek
Interjú: fenntartó, igazgató, projektvezető Internetes kérdőívek az kérdőívrendszerben: igazgató, projektvezető, pedagógus, educoach, mentor, tanuló

9 Mit mérünk, mit vizsgálunk?
A projektben részt vevők Igényeit, elvárásait, Alkalmazott módszereit, Motivációját, érdeklődését, attitűdjét, Kompetenciáit, valamint Az iskolát, amelyben működnek.

10 Kérdőívek Nincsenek jó vagy rossz válaszok! DE reméljük, hogy vannak érdekes kérdések! „Képes teszt”

11 Alkalmazott módszerek…

12 Kérdőívek kitöltése: et@lon
Többszörösen kipróbált internetes kérdőívrendszer (kb kitöltés) Vezetőértékelés (150 iskola) Mentorértékelés 3.1.3 Programértékelés B

13 Titoktartás A válaszokat bizalmasan, az adatkezelésre vonatkozó jogszabályoknak és a kutatási normáknak megfelelően kezeljük, ezeket kizárólag az értékelés elvégzéséhez, kutatási célra használjuk fel. A kitöltőkre vonatkozó információ és a kitöltött által szolgáltatott adatok, információk, elkülönült adatbázisban találhatók, a hozzáférés szabályozott.

14 Információ, elérhetőségek
Az értékelési projekt vezetője: Cseh Györgyi Projektasszisztens: Ördög Petra cím: Telefon: / Mobil: / Cím: Szeged, Alkotmány utca 104. Weboldal:

15 Cseh Györgyi www.qualitas.hu qualitas@qualitas.hu +36-20/9577-356
Köszönöm figyelmüket! Cseh Györgyi /


Letölteni ppt "Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések