Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyakorlat Variációk az EQ fejlesztésére- alapgyakorlatok 1. Kulcsszavak cach, coaching, oachee, ontological coaching, ontológiai coaching, life coaching,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyakorlat Variációk az EQ fejlesztésére- alapgyakorlatok 1. Kulcsszavak cach, coaching, oachee, ontological coaching, ontológiai coaching, life coaching,"— Előadás másolata:

1 Gyakorlat Variációk az EQ fejlesztésére- alapgyakorlatok 1. Kulcsszavak cach, coaching, oachee, ontological coaching, ontológiai coaching, life coaching, EQ, Érzelmi intelligencia Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Life –ontological- COACH képzés http://coachkepzes.szervezetepites.hu

2 Kapu és fal A csoport körbe áll, egy önként vállalkozó kimegy a teremből. Választunk két egymás mellett állót, ők lesznek a kapu, a többiek falak. A falak feladata, hogy elutasítóan nézzenek, a kapuknak pedig hívogatóan! A visszatérő a kör közepére áll és keresi a kaput- a szemeket figyelve- hogy kijusson! Ha falak felé lép a falak összezárnak, vállukat összeérintik. Ha a kapunál- a két kiválasztott között- próbál kijutni, félreállnak és kiengedik. Könnyebb, ha mimikával is üzenhetünk, nehezebb, ha csak szemekkel.

3 Csak jót írj! 1. Mindenki vegyen elő egy írólapot és írja rá a nevét a lap legaljára! 2. Adja tovább a lapot! 3. Aki megkapta nézze meg a nevet és írjon a papír tulajdonosának egy dicsérő mondatot. (Azt szeretem/tartom jónak benned…) 4. Hajtsa be a papírt, hogy amit írt eltakarja, majd adja tovább! 5. A következő nézze meg a nevet és így tovább… Végül mindenki egy egész lapnyi jót kap!

4 X fő/ x ceruza 1. Alkossatok (maximum)6 fős csapatokat! 2. Mindenki kap egy színes ceruzát és közösen 1 db A3-as lapot. 3. Rajzoljatok közösen egy házat, egy fát és egy kutyát! 4. Mindenki csak a saját ceruzáját használhatja, nem érhet a másikéhoz, nem cserélhet. 5. A képnek színesnek kell lennie. Cél: Közösen megbeszélni és létrehozni a rajzot.

5 Tükörkép v. kezünk közt a hurkapálca 1. Válasszatok magatoknak egy párt! 2. Álljatok egymással szemben! 3. A pár egyik tagja lassan tegyen különböző mozdulatokat! 4. A pár másik tagja, mint a tükörképe, kövesse a mozgást. 5. Cél: Szinte együtt mozogjon a pár! 6. Érdemes utána cserélni és megbeszélni az élményeket. 7. Hurkapálcás verzió: kezetek között mintha egy hurkapálca lenne, végezzetek páros kézmozdulatokat

6 Pozitív átkeretezés Rajzold körbe az ügyesebbik kezeddel az ügyetlenebbet! A kezed körvonalának belsejébe írd 3 olyan tulajdonságodat, amit szeretsz magadban! A körvonalán kívülre írd 3 olyan tulajdonságodat, amit nehezen fogadsz el! Térjünk vissza a csoportba! Akinek van kedve ossza meg a csoporttal, amiket írt! A csoport feladata: Találja meg mi a nehezen elfogadott tulajdonságok előnyös oldala, találjon olyan aspektust, ami szerethetőbbé teszi a tulajdonságot! 1.

7 Azért szeretem ezt a csoportot... - székfoglaló Körben ülünk. Egyvalakinek nincs szék, ő középen áll. Mond egy mondatot, ami úgy kezdődik: Azért szeretem ezt a csoportot.. Aki egyetért feláll és a székfoglaló szabályai szerint helyet cserél. Aki kimarad, új mondatot mond. 1.


Letölteni ppt "Gyakorlat Variációk az EQ fejlesztésére- alapgyakorlatok 1. Kulcsszavak cach, coaching, oachee, ontological coaching, ontológiai coaching, life coaching,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések