Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA MARGÓJÁRA Korózs Lajos 2012. 09. 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA MARGÓJÁRA Korózs Lajos 2012. 09. 22."— Előadás másolata:

1 AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA MARGÓJÁRA Korózs Lajos 2012. 09. 22.

2  Szíjjártó Péter szerint: „a frakció arra az álláspontra helyezkedett – én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet -, hogy ezen az áron így nem.” Tök világos beszéd. Majd így folytatja: de Orbán elmondta azt is, hogy „kidolgozzuk a mi alternatív javaslatunkat". Teljesen rendben van ez így.”  Vele ellentétben szerintünk egyáltalán nincs rendben, hogy a miniszterelnök kitalál egy kamu listát, délben erre alapozva nemet mond az IMF- megállapodásra, estére pedig kiderül, hogy a kiszivárogtatás sem igaz.  Magyarul: nem támogatják, amit nem is kérnek!!!

3  Ezen túl: a közérdekű adatkérést csütörtökön küldte el az index munkatársa e-mailben, pénteken pedig tértivevényes postai levélben Varga Mihály tárca nélküli miniszter hivatalához.  Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében a levél átvételétől számított 15 napon belül kell eleget tenni a kérésének.  Ha ez nem történik meg – mert például a kormány azzal érvel, hogy a dokumentum a hiteltárgyalás döntéshozatali eljárásának részét képezi, ezért titkos –, a törvény szerint akár bíróságon fogjuk követelni a levél nyilvánosságra hozatalát.

4  Miközben a kormány azt hangoztatja, hogy megvédi a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat: aközben bocsánatkérő levél kiküldéséről döntenek az özvegyi nyugdíjak csökkentése miatt.  Megjegyzem: nem csak az özvegyektől kéne bocsánatot kérni, hanem azoktól a közel 200 ezer rokkanttól is, akiket nap, mint nap megaláznak, azoktól akiktől elvették a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, attól a tízezer bányásztól, akinek már nem lesz lehetősége bányásznyugdíjba menni, és az egész magyar társadalomtól, amiért eltörölték a rokkantsági és a baleseti rokkantsági nyugdíjat!

5  Miközben azt hangoztatja O.V. hogy Magyarország egy gazdasági és társadalmi csoda: aközben több tízezer rokkant hónapokig nem kap ellátást és másfél hónapja nem válaszolnak a feltett nyolc kérdésemre!  Mára tömegessé válnak az átgondolatlan, és életszerűtlen, a szociális, nyugdíjbiztosítási védelmet gyengítő "átalakítások" egyéni hatásai.  Emberéleteket követelnek a un.komplex felülvizsgálat ismert anomáliái

6  1. Milyen előkészítés után és mikor adták át a folyamatban levő ügyeket a jogszabálynak megfelelően az új szervezetnek? 2. Mikor készítették el a megállapító szoftvert? 3. Ütköztették-e a fogadó féllel (tesztelték-e a működőképességét), magyarul: van-e az ellátásokat folyósító szervnek tesztelt fogadórendszere? 4. Hány határozatot hoztak az első félévben? 5. Hány határozatot hozott az új szervezet a sajtótájékoztatóm időpontjáig, azaz 2012. augusztus 6-ig? 6. Az orvosi vizsgálat, illetve a jogosultság megállapítása és a határozat megszületése között mennyi idő telt el? 7. Mennyi idő telt el az igénybejelentés, az ellátásra való jogosultság fennállása és az adott ellátás kiutalása (kézhez vétele) között? 8. Végül: ha minden a legnagyobb rendben, akkor miért nem kapják meg járandóságukat az érintettek hónapok óta?

7  A nyugdíjasok kitűnően olvasnak a sorok között, mert miközben azt mondja O.V. hogy a nyugdíjak csökkentése árán nem kell az IMF megállapodás: aközben éppen a nyugdíjak és ellátások csökkentését készíti elő!  Nem akarja megadni a novemberi visszamenőleges 2%-os nyugdíjemelést, nem fognak januárban emelést adni azoknak, akiket kirekesztettek a nyugdíjrendszerből: így a karhatár alatti ellátásban részesülők (201 e. fő), rokkant és rehabilitációsellátásban részesülők (473 e fő), özvegyi és szülői nyugdíjban részesülők (118 e fő), árvaellátásban részesülő gyermek ( 93 e fő), mezőgazdasági járadékosok (3,8 e fő), baleseti járadékosok (10,6 e fő), rokkant járadékosok (32,5 e fő), házastársi pótlékban részesülők (22,5 e fő)!  Tehát 1 millió főnek nem lesz januárban emelés, mert őket „átminősítette” a kormány és már januártól nem nyugdíjasok!!!

8  Hagyjanak fel a kormányzással, mert nem tudnak kormányozni!  Hagyjanak fel a nyugdíjrendszer szétverésével, mert már követhetetlen, hogy ki mikor és hol hoz olyan döntést, amit néhány hónap múlva vissza kell vonni, miközben az áldozatok száma hónapról hónapra növekszik.  Állítsák vissza a nyugdíjigazgatás régi rendszerét, az évközben! létrehozott szervezet/ NRSZH/,illetve a megyei szakigazgatási szervek,amelyek a kormányhivatal szervei,nem használhatják a szintén kormányhivatalba integrált nyugdíjbiztosítási szervek nyilvántartását,továbbá a NYUFIG érintett adatbázisát sem!  Ez utóbbinak pedig az ügyfél látja kárát,mert ez megmagyarázhatatlan, és felveti az érintett két központi hivatal/ONYF-NRSZH/ felelősségét is.  A Miniszterelnök vizsgáltassa ki a két szervezet és annak vezetői felelősségét!!!


Letölteni ppt "AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA MARGÓJÁRA Korózs Lajos 2012. 09. 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések