Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PÁLYÁZAT SZABADTÉRI VENDÉGLÁTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA 2007.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PÁLYÁZAT SZABADTÉRI VENDÉGLÁTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA 2007."— Előadás másolata:

1

2 PÁLYÁZAT SZABADTÉRI VENDÉGLÁTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA 2007

3 A Katlan Tóni Konyhája koncepciója  A századforduló körül a vidéki Magyarországon A Katlan Tóni Konyhája célja, hogy a hagyományos vidéki kultúrát vendégeivel megismertesse, és számukra élhetővé tegye. Azért esett a választás erre a korra, mivel ekkor az értékek még valóságosak voltak, a kolbász kolbászból volt a bort szőlőből készítették.  A történelmi Magyarország tájainak és nemzetiségeinek sokszínű gasztronómiája Ma már ritkán tűnik ki, hogy az egységes magyar konyha, tájanként mennyire más-más arcot mutat. E sokszínűséghez oly sok izgalmas árnyalatot ad a velünk élő nemzetiségek gasztronómiája. Célunk, hogy e sokszínűség minél szélesebb spektrumát megmutassuk a vendégeinknek.  Régi már-már elfeledett receptek felkutatása, felelevenítése A magyar konyha nagy receptjei megkerülhetetlenek, de a gulyáslevesen vagy a pörköltökön túl, még megannyi étel vár felfedezésre például paprika előtti magyar konyhából. Célunk, hogy kitörjünk a tschikosch-gulasch sztereotípiából, és bemutassuk a magyar konyha valódi mélységeit, felelevenítve elfeledett recepteket és ételkészítési eljárásokat.  Hagyományos ételek hagyományos eszközökön Fontos, hogy az általunk használt eszközök funkcionálisak legyenek. Mi szükség van egy étteremben szénásszekérre? A Katlan Tóni Konyhája arculatát úgy alakítottuk ki, hogy minden általunk használt eszköz és dekoráció a valódi funkciójába legyen visszahelyezve. A sparheltok fűtenek, a cserépfazekak főznek, a paprikafüzér pedig azért lóg, hogy ízesíthessük a levesünket.

4 A Katlan Tóni Kft. III.ÜzletekII.CateringI. Kitelepülések

5

6 Művészetek Völgye  2006-ban már negyedik éve  2005-ben három, 2006-ban kettő egység üzemeltetése  A rendezvény VIP ellátása  Kilenc értékesítési pont  65 dolgozó  Drágától az olcsóig

7

8 Tavaszi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren  2000-től 2005-ig  A jelenleg látható kitelepülés-szerkezet kialakítása  Négy egység üzemeltetése  3 tonna kolbász, 5000 liter bor

9

10 Mesterségek Ünnepe  1993-óta veszünk részt a rendezvényen  Napi adag étel egy elárusító ponton

11

12  Hollókő Pünkösdi Fesztivál  Hősök tere Kézenfogva Alapítvány rendezvénye  Malév Repülőnap  Millenáris Park Nyári szabadtéri kitelepülés, Pünkösd, Megasztár koncert  Pécs POSZT, Művészeti és Gasztronómiai Hetek  Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre Pünkösd, Húsvét, Borünnep, Éves kitelepülés az Alföldi mezőváros tájegységben  Tokaj Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok, Tokaji Borok Fesztiválja  Wolverhampton City Wolverhampton Christmas Festival

13 II. Catering

14 HP Családi Nap  Szabadtér  500 fő  Reggeli, ebéd és vacsora  Látványkonyha  Kürtős kalács, kenyérlángos, palacsintázó, fagylaltozó, kávézó, vattacukor, sörcsapoló

15 Malév sajtótájékoztató Állófogadás rendszerű étkezés a „Kormányváróban” 100 fő részére  Almás tonhalsaláta vörös húsú tonhalból  Libamájpástétom  Rózsaszín libamell újhagymás krumplisalátán  Füstölt főtt marhanyelv madársaláta ágyon  Töltött padlizsántekercs, töltött tojás és töltött paradicsom zöldmártással  Olíva olajban ázó fűszeres sajtgolyók  Harcsapaprikás  Juhtúrós puliszka  Mézzel sült jércemell  Friss kevert vegyes saláta joghurtos dresszinggel  Göngyölt malac egészben  Vajban párolt vajbab  Vörösboros bélszíntokány vargányagombával  Dödölle  Zöldségraguval töltött padlizsán papucsok  Talkedli (csehfánk)  Apró dobostorta kockák  Cseresznyés rétes  Gyümölcs

16 Golf Sztárgála a Pólus Palace Golf Klubban  A két nap 150 és 500 fő ellátása  Látványkonyha  Az 500 főt rövid idő alatt kell kiszolgálni  Pultkiszolgálás porcelán, fém evőszerekkel  Elit környezet kötetlen vendéglátás

17

18  Budai Református Egyházkerület  C3 Alapítvány  Csodák Palotája  General Electric  Hagyományok Háza  HP  Krétakör Színház  Közép-Európai Kulturális Intézet  Magyar Művelődési Intézet  Média Ház  Millenáris Kht.  Purtzl Andrea esküvője  Ringier Kiadó  Synergon Informatikai Rt.  Telekom  Új Színház

19

20 III. Üzletek

21  Jövő Háza Önkiszolgáló Étterem  Csodák Palotája Büfé  Hagyományok Háza Büfé

22 FESZTIVÁL VENDÉGLÁTÁSÁNAK LEBONYOLÍTÁSA

23 A kitelepülés leírása  A Katlan Tóni Konyhája gerendavázas pavilonja 6 x 3m mérettől, berendezése: sparheltok, parasztasztalok, faszénsütő, kredenc, óriás serpenyők  Saját padok, asztalok  Háttér - előkészítő - sátor 6 x 3m, hűtőkocsi  Dolgozók egységes munkaruhában  További egyedi installáció: lakodalmas bográcsállvány, malacsütés, katlanok

24

25

26

27 ÉTEL, ITAL Sváb falu, Buda-környék, Pünkösd,

28  Kakastöke pörkölt  Sváb bableves csülökkel  Tarhonyás hús  Sült kolbász  Kakukkfüves jércemell  Fokhagymás flekken  Faszénen sült füstölt tarja  Sült zöldség  Stircelt krumpli  Juhtúrós puliszka  Dödölle  Friss kevert saláta tejfölös öntettel  Káposztával töltött paprika, savanyú dinnye, macskapöcse paprika, ecetes uborka  Kenyér  Rétes  Pogácsa  Málna bodza és jaffa szörp  Rostos üdítő italok  Fehér, vörös és rosé bor  Mézes szilvapálinka  Vilmos körtepálinka  Becherovka  Unicum

29 ÉTEL, ITAL Palóc falu, Észak-Magyarország, Ősz

30 •Hevesi birsalmás bableves •Gombaleves Putnokból •Marhagulyás palócosan •Harcsapaprikás •Báránypaprikás •Köleskása tárkonnyal •Sült kolbász •Kakukkfüves csirkemell •Rozmaringos báránygerinc •Fokhagymás flekken •Krumpli hajában •Aszalványleves (susinka) •Nógrádi töltött káposzta •Krumpliderc •Krumplihaluska •Házi savanyúság •Juhtúrós puliszka •Olajos káposztasaláta •Almás, szilvás-mákos és szőlős rétes •Málna, csipke, feketeribizli, bodza szörp •Bor, fröccs, hosszúlépés •Forralt bor •Krampampuli •Márc •Mézes pálinka

31

32 Jó étvágyat!


Letölteni ppt "PÁLYÁZAT SZABADTÉRI VENDÉGLÁTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA 2007."

Hasonló előadás


Google Hirdetések