Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos."— Előadás másolata:

1

2 MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos és megélhetést biztosító munkabér  Biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkafeltételek

3 MUNKAÜGYI POLITIKA ELEMEI  Állami bérpolitika I.  Szociális párbeszéd II.  Foglalkoztatáspolitika III.  Munkavédelem IV.  Munkaügyi ellenőrzés V.

4 ÁLLAMI BÉRPOLITIKA I.

5

6

7

8 Az állam beavatkozása a munkabérek alakulására

9 MINIMÁLBÉR

10 A garantált bérminimum

11

12 az alacsony keresetű munkavállalók béremelésének ösztönzése 2011. évi XCIX. törvény

13 SZOCÁLIS PÁRBESZÉD II.

14 FOGLALKOZTATÁSPOLITIKA

15 A foglalkoztatáspolitika jogi keretei  a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (Flt.)  célja a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához való jog gyakorlásának elősegítése, a foglalkoztatási feszültségek feloldása és az álláskeresők támogatása.  keret-jelleggel szabályozza az ebből eredő állami feladatokat, a támogatások és ellátások körét, feltételrendszerét, az eljáró közigazgatási szervet és hatáskörét.

16 Foglalkoztatáspolitikai eszközök  aktív eszközök az álláskereső munkába lépését elősegítő szolgáltatások (pl. közvetítés, tanácsadás, képzés), valamint a munkanélküliek foglalkoztatását vállaló munkáltatóknak nyújtott támogatások (pl. bértámogatás, munkahelymegtartó támogatás).  passzív eszközök az álláskereső munkanélkülieknek nyújtott segélyek, pénzbeni ellátások. A „passzív” megnevezés annyiban félrevezető, hogy más, szociális támogatásokra való jogosultságokkal szemben, a „passzív” munkanélküli-ellátásokra csak akkor lehet jogosult valaki, ha közben „aktívan” állást keres, és ezt bizonyítandó, rendszeresen megjelenik a munkaügyi kirendeltségen.

17 Foglalkoztatáspolitikai eszközrendszer csoportosítása az Únióban

18

19 Közfoglalkoztatás

20

21 Állami munkaügyi politika

22 Nemzetközi kötelezettségvállalásaink

23 Szociális Karta

24 ILO 81.

25 Munkavédelem

26 Magyar munkafelügyelet

27 Történi előzmények

28 Alapvető Változások

29


Letölteni ppt "MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos."

Hasonló előadás


Google Hirdetések