Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kazincbarcika főterén a Posta épületének 2/3 része eladó!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kazincbarcika főterén a Posta épületének 2/3 része eladó!"— Előadás másolata:

1 Kazincbarcika főterén a Posta épületének 2/3 része eladó!

2 Tartalomjegyzék  Kazincbarcika bemutatása  Kazincbarcika mint település  Az épület környezete  Az épület bemutatása  Árajánlat  Alaprajzok  Elérhetőség

3 Kazincbarcika bemutatása Kazincbarcika a Bükk hegységtől északra elterülő dombvidékre épült, ott ahol a dombságot széles völggyel átszelő Sajó folyóba beleömlik a kis Tardona patak. Ezt a vidéket már hosszabb idő óta Borsodi-medence néven tartja számon a földtani és földrajzi szakirodalom. A Borsodi medence nem tartozik a Kárpát- medence évszázadok óta ismert népi elnevezésű tájai közé, mint például a Bükk hegység. Az évszázados barnaszén bányászat alapja adta meg a táj elnevezését. A medence kifejezés tükrözi a táj viszonylagos alacsony fekvését a szomszédos hegységekhez - Bükk, Aggteleki -karszt-hoz képest, hiszen Kazincbarcika csaknem a medence közepén helyezkedik el.

4 De utal a földtani viszonyaira is. A földrajzi elhelyezkedés meghatározza Kazincbarcika flóráját és faunáját. Kazincbarcika és környéke a növényföldrajzi beosztás szerint a flóravidék bükki flórajárásába tartozik. Nem beszélhetünk a város közigazgatási területén természetes ősi vegetációról, az erdők egy része félkultúr erdő, nagyobb része pedig telepített kultúrerdő. Kazincbarcika éghajlatáról elmondható– földrajzi elhelyezkedéséből adódóan- az ország alacsony évi középhőmérsékletű vidékei, közé tartozik. Csak a hegységekben fordulnak elő az itteninél alacsonyabb középhőmérsékletek, nyara is csak mérsékelten meleg.

5 Kazincbarcika település Kazincbarcika utcái, parkjai épületei szelíden simulnak a Sajó- völgyi dombvidék lankái közé, a Bükk hegység és a Sajó folyó találkozásánál. Kazincbarcika születése egészen a honfoglalásig nyúlik vissza, az itt talált régészeti leletek és tárgyi emlékek alapján. Kazincbarcika utcái, parkjai épületei szelíden simulnak a Sajó- völgyi dombvidék lankái közé, a Bükk hegység és a Sajó folyó találkozásánál. Kazincbarcika születése egészen a honfoglalásig nyúlik vissza, az itt talált régészeti leletek és tárgyi emlékek alapján. A település Barcika, Alsó és Felsőbarcika összeolvadásával alakult ki.

6 A 19. században már jómódú agrártelepülés, amelynek hangulatos, tornácos lakóépületei még ma is láthatóak a történelmi városrészben. A II. Világháború után az ország erőteljes és gyors iparosodásba kezdett, amelyben fontos szerepet töltött be a Sajó-völgy a jó közlekedési és földrajzi adottságaival, a már meglévő bányászattal. A térségbe tervezett ipari koncentráció: hőerőmű, szénosztályozó, bányagépjavító kokszoló üzem és műtrágya gyár építése, újabb bányák megnyitása azzal járt együtt, hogy egy új várost kellett építeni.

7 Az épület bemutatása Kazincbarcika főterén a posta épületének 2/3 része eladó! A város szívében egyedülálló adottságokkal rendelkező épület, melyben jelenleg üzemel a posta és a T-Com telefonközpontja. Az épület áttervezése, átalakítása üzlet és irodaházzá folyamatban van. Tulajdonképpen kb. 2600 m2 épületrész és kb.3500 m2 földterület található. Az épület későbbi társasházasítva lesz. De jelenleg osztatlan közös ingatlanként működik. Az átalakítások 2 lépcsőben történik: 1. lépcső: Főút felől bejárat nyitása,üzletek kialakítása,dufart beépítése. 2.lépcső: Az épület teljes felújítása, hőszigetelése esetleg egy szint ráépítése.

8 A pinceszint alapterülete: 478,77 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 3,24 m2. A földszint alapterülete: 726,56 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 17,66 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 17,66 m2. Az I. emelet alapterülete: 1176,03 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 17,66 m2. A II. emelet alapterülete: 240,01 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 27,25 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 27,25 m2. A III. emelet alapterülete: 221,21 m2. A hozzá tartozó lépcsőház: 18,52 m2. Az összes hasznos alapterület: 2842,58 m2. Lépcsőház összesen: 84,33 m2. Az összes alapterület: 2926,91 m2.

9 Alaprajzok Pince alaprajz

10 Földszinti alaprajz

11 I. emeleti alaprajz

12 II. emeleti alaprajz

13 III. emeleti alaprajz

14 Árajánlat Az ingatlan vételára egybe történő vásárlása esetén 100.000 Ft/m2 azaz 260.000.000 Ft + ÁFA. Részegységekben történő vásárlás esetén: Pinceszint: 150.000 Ft./m2. Földszint: 300.000 Ft./ m2. I. emelet: 200.000 Ft./m2. II. emelet: 150.000 Ft./m2.

15 Elérhetőség Információért forduljon: Szabó Istvánhoz az alábbi elérhetőségen: Miskolc, Állomás u. 1. szám alatt lévő Doxabi irodában. Tel.: 30/207-04-02 Email: doxabi@chello.hu


Letölteni ppt "Kazincbarcika főterén a Posta épületének 2/3 része eladó!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések