Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vizuális képességek fejlődése Animáció: Minden életre kelhet!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vizuális képességek fejlődése Animáció: Minden életre kelhet!"— Előadás másolata:

1 Vizuális képességek fejlődése Animáció: Minden életre kelhet!

2 Egyszerű játékok •2 fázisú animációk T H A U M A T R O P E :

3 Flip bookok

4 Technikai lehetőségek Kisiskolás kortól _rajz animáció _festmény animáció _gyurma animáció _tárgy animáció _papírkivágásos animáció _pixilláció _computer animációk

5 A Film készítésének technikai sorrendje _a történés kitalálása _a történet vizuális megjelenítés(látványterv) _a film jeleneteinek fixálása (storyboard) _a feladatok felosztása (stáb kialakítás) _technikai kivitelezés (gyártás) _a film összeállítása (utómunka)

6 A story _a történetet a csoport találja ki együtt. Ez azért fontos,mert ahhoz, hogy elkészülhessen minden diáknak el kell fogadnia ahhoz, hogy lelkesen folyjék a munka. Az ötletek felvetése brainstorming formában a legcélszerűbb, mert így több ötlet születhet.

7 A stáb 1_rendező 2_figuratervező 3_háttér készítő 4_animátor 5_technikai felelős 6_gyártásvezető

8 A részfeladatok fejlesztő hatásai 1 _A rendező: tanári munka, nagyon komplikált feladat, meg kell tudni határozni hogy a film érdekében mi lenne az egyes területek feladataiban a helyes út. És ezt el is kell fogadtatni logikus érveléssel, a stáb többi tagjával.

9 A részfeladatok fejlesztő hatásai 2 _Figuratervező: feladata a kiválasztott technikának megfelelően elkészíteni egy karakter 3 irányból látható figura tervét, élőszereplős animáció esetében karakter és jelmeztervező.

10 A részfeladatok fejlesztő hatásai 3 _Háttér készítő: feladata a figurán kívüli látványelemek elkészítése a filmhez. Ez a komplex művelet a térérzékelést és a manuális képességek fejlődését segíti.

11 A részfeladatok fejlesztő hatásai 4 _Animátor: mozgatja a figurákat, tervezi meg a különböző szereplők karakterek mozdulatait.

12 A részfeladatok fejlesztő hatásai 5 _technikai felelős: a gyártásért és gyárthatóságért felel. Munkája az, hogy minden részfeladat kivitelezése egymással kompatibilis legyen. Tehát az előre megtervezett kivitelezésnek megfeleljen.

13 A részfeladatok fejlesztő hatásai 6 _gyártásvezető: felelős a gyártás menetéért a munkához szükséges anyagok megtervezéséért. Feladata hogy összehangolja a részfeladatok elkészültének ütemét. Ez a feladat is a tanár feladata vagy egy a diákok által elfogadott, nagyfokú kooperatív és kommunikatív készséggel megáldott diáké.

14 Utómunka _Digitális folyamat, végeredménye a kész munka. Amennyiben diákok végzik, a digitális technikák ismerete fejlődik, továbbá logikai érzék.

15 Egyéni filmgyártás ( 5.osztálytól ) _ Egyszerűbb jeleneteket egyénileg is kivitelezhetnek a diákok. Digitálisan és manuálisan is. A feladat végeredménye olyan bonyolult feladatsor végrehajtása. Melynek során legfőképpen vizuális és organizációs készségek fejlődhetnek erőteljesen. Minden animációs technológiában.

16 Egyéni filmek csokra ( 5.osztálytól ) _lehet további kooperációt generálni a diákok között ha az egyénileg elkészített epizódok összességükben kiadnak egy egész történetet, így azok akik esetleg könnyebben gyorsabban végzik a munkájukat segíthetik lassabb társaik munkáját, hogy könnyebben összeálljon az egységes film.

17 Freddy the Flying Fox

18 végszó _Az animáció bonyolult technika, de a végeredmény semmihez sem fogható. Aki egyszer életre kelt egy figurát az megismeri az alkotás örömét. Csodát láthat, és ez nagyon nagy boldogság!

19 Végcél:


Letölteni ppt "Vizuális képességek fejlődése Animáció: Minden életre kelhet!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések