Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012/2013-as tanév.  1. Az irodalmi műnemek és műfajok rendszere  2. Az időmértékes és az ütemhangsúlyos verselés  3. A Toldi műfaja, forrásai, szerkezete.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012/2013-as tanév.  1. Az irodalmi műnemek és műfajok rendszere  2. Az időmértékes és az ütemhangsúlyos verselés  3. A Toldi műfaja, forrásai, szerkezete."— Előadás másolata:

1 2012/2013-as tanév

2  1. Az irodalmi műnemek és műfajok rendszere  2. Az időmértékes és az ütemhangsúlyos verselés  3. A Toldi műfaja, forrásai, szerkezete  4. A népballada és a műballada bemutatása egy-egy példán keresztül  5. A reneszánsz. Janus Pannonius és Balassi Bálint  6. A reformkor. Kölcsey Ferenc és Vörösmarty Mihály  7. Egy szabadon választott házi olvasmány elemző bemutatása  8. Petőfi Sándor költészete  9. Arany János költészete  10. A Nyugat és Ady Endre

3

4  rutinszerzés a szóbeli felvételihez  árnyalt, változatos szókincs  kommunikációs készség  a kommunikációs helyzetnek megfelelő szóbeli szövegalkotás  törekvés a nyelvileg igényes és helyes beszédre  alapvető tájékozottság a magyar irodalomban  a főbb költői képek és alakzatok azonosítása  a vizsga anyaga átfedi a középiskolai szóbeli felvételi témaköreit

5


Letölteni ppt "2012/2013-as tanév.  1. Az irodalmi műnemek és műfajok rendszere  2. Az időmértékes és az ütemhangsúlyos verselés  3. A Toldi műfaja, forrásai, szerkezete."

Hasonló előadás


Google Hirdetések