Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A gerincoszlop háti tájékán jobb vagy bal irányú elhajlása a gerincferdülés, amihez legtöbbször a csigolyák elfordulása is társul.  Sok esetben az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A gerincoszlop háti tájékán jobb vagy bal irányú elhajlása a gerincferdülés, amihez legtöbbször a csigolyák elfordulása is társul.  Sok esetben az."— Előadás másolata:

1

2  A gerincoszlop háti tájékán jobb vagy bal irányú elhajlása a gerincferdülés, amihez legtöbbször a csigolyák elfordulása is társul.  Sok esetben az oka ismeretlen, de csont és izomrendszer rendellenességei is kialakíthatják.

3  A boltozatokat a talp erős szalagja és az izmok tarják fenn.  Lúdtalp: a láb hosszúirányú boltozatának laposodása  Harántsüllyedés : a láb boltozatának süllyedése.

4  A mozgásrendszer sérülései közül a leggyakoribbak a törések, ficamok, rándulások és az ín- és izomsérülések illetve szakadások.  Ezen kívül a koponya-, gerinc és mellkas sérülések.

5  A mozgásrendszer gyulladásos megbetegedései közöl leggyakrabban az ízületek érintettek.  Ezek a betegségek nem csak fájdalmakkal, duzzanattal járnak, hanem mozgáskorlátozás is kísérheti, pl. nem tudja a térdét kinyújtani.

6  Degeneratív megbetegedések során a szövetek sejtjeinek összetétele különböző kórokok hatására megváltozik.  Legismertebbek a csigolyák közötti porckorongok elváltozásai, a hétköznapi nyelven „lumbágónak” nevezett tünetcsoport, a teniszkönyök, valamint az egyes inak és izületi szalagok elváltozásai.  A csigolyák közti porckorongok nem csak elváltozhatnak, hanem el is kophatnak

7  A mozgásrendszer daganatos megbetegedései lehetnek elsődlegesek – a daganat innen indul ki – és máshol keletkező daganat áttétei.  A csontvázrendszer daganatos betegségei közül az önálló megjelenés, illetve melldaganat áttétet képezhet a csontrendszerbe.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt " A gerincoszlop háti tájékán jobb vagy bal irányú elhajlása a gerincferdülés, amihez legtöbbször a csigolyák elfordulása is társul.  Sok esetben az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések