Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A b ő r betegségei. A kínzó napégés A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal er ő sebbek az ózon réteg elvékonyodása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A b ő r betegségei. A kínzó napégés A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal er ő sebbek az ózon réteg elvékonyodása."— Előadás másolata:

1 A b ő r betegségei

2 A kínzó napégés A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal er ő sebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben.

3 Herpesz Vírus eredet ű b ő rfert ő zés az ajakherpesz. A herpesz ég ő, bizserg ő érzéssel, fokozott b ő rérzékenységgel indul.

4 Lábgomba Gombás fert ő zés, amely hámlást, vörösséget, viszketést, ég ő érzést, ritkábban hólyagképz ő dést okozhat. Enyhén fert ő z ő. Kezelésük szakember javaslata alapján gombaöl ő gyógyszerekkel történik.

5 Lógó szemölcs B ő rszín ű vagy kissé sötétebb szövet, amely egy “száron” lóg le a b ő rr ő l. Általában a nyakon, mellkason, háton, hónaljban, a melleken, a mellek alatt vagy az ágyéki részen jelenik meg. Nem fert ő z ő, nem okoz fájdalmat, nem veszélyes, hacsak nincs kitéve dörzsölésnek, irritációnak.

6 Pikkelysömör A pikkelysömör nem fert ő z ő b ő rbetegség. Jellegzetes megjelenési helyei a könyök, a térd, a hát alsó régiója, valamint a hajas fejb ő r. Oka ismeretlen.

7 Akné A b ő r faggyúmirigyeib ő l kiinduló elváltozás. Leggyakoribb formája a fiatalkori akné, amely f ő leg a kamaszokat érinti. Megjelenési formái a fert ő zés vagy gyulladás fokától függ ő en különböznek. Többnyire az arcon, a háton és a mellkason jelennek meg.

8 A b ő r betegségei Gyulladás –Gyulladással járhatnak például a baktérium- fert ő zések, jellemz ő a gyulladás a pikkelysömörre, az allergiás betegségekre. Daganat –A daganat lehet jó- és rosszindulatú. A jóindulatúak közé tartoznak például a fibroma és az anyajegyek. A rosszindulatúak közül legismertebb a melanoma.

9 Vége ☻


Letölteni ppt "A b ő r betegségei. A kínzó napégés A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal er ő sebbek az ózon réteg elvékonyodása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések