Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bőr betegségei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bőr betegségei."— Előadás másolata:

1 A bőr betegségei

2 A kínzó napégés A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal erősebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben.

3 Herpesz Vírus eredetű bőrfertőzés az ajakherpesz.
A herpesz égő, bizsergő érzéssel, fokozott bőrérzékenységgel indul.

4 Lábgomba Gombás fertőzés, amely hámlást, vörösséget, viszketést, égő érzést, ritkábban hólyagképződést okozhat. Enyhén fertőző. Kezelésük szakember javaslata alapján gombaölő gyógyszerekkel történik.

5 Lógó szemölcs Bőrszínű vagy kissé sötétebb szövet, amely egy “száron” lóg le a bőrről. Általában a nyakon, mellkason, háton, hónaljban, a melleken, a mellek alatt vagy az ágyéki részen jelenik meg. Nem fertőző, nem okoz fájdalmat, nem veszélyes, hacsak nincs kitéve dörzsölésnek, irritációnak.

6 Pikkelysömör A pikkelysömör nem fertőző bőrbetegség.
Jellegzetes megjelenési helyei a könyök, a térd, a hát alsó régiója, valamint a hajas fejbőr. Oka ismeretlen.

7 Akné A bőr faggyúmirigyeiből kiinduló elváltozás.
Leggyakoribb formája a fiatalkori akné, amely főleg a kamaszokat érinti. Megjelenési formái a fertőzés vagy gyulladás fokától függően különböznek. Többnyire az arcon, a háton és a mellkason jelennek meg.

8 A bőr betegségei Gyulladás
Gyulladással járhatnak például a baktérium-fertőzések, jellemző a gyulladás a pikkelysömörre, az allergiás betegségekre. Daganat A daganat lehet jó- és rosszindulatú. A jóindulatúak közé tartoznak például a fibroma és az anyajegyek. A rosszindulatúak közül legismertebb a melanoma.

9 Vége ☻


Letölteni ppt "A bőr betegségei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések