Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tizenkét hónap F.Laci Versek szép képekkel Automatikus dia váltás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tizenkét hónap F.Laci Versek szép képekkel Automatikus dia váltás."— Előadás másolata:

1

2 A tizenkét hónap F.Laci Versek szép képekkel Automatikus dia váltás

3 Január Csukás István: Januári hó hull Januári hó hull, fehér lesz minden, tiszta lapot nyit az új év. Mit írunk rá? Itt a nagy lehetőség, egy pillanatra költő lesz mindenki, a hóra íródik a közös költemény.

4 Február Reviczky Gyula: Tavaszodik Tavaszodik már az idő, Beköszönt a napsugár. Lelkem édes gondolatja Fönt, a felleg honba jár. Nem tudom, de olyan édes Még a bánat is nekem, Kék egével, napsugárral A tavasz, ha megjelen…

5 Lúdbőrzik nézd a tócsa, vad, vidám, kamaszfiús Szellőkkel jár a fák alatt S zajong a március. A fázós rügy nem bújt ki még, hálót se sző pók, De futnak már a kiscsibék, Sárgás aranygolyók. Radnóti Miklós: Március március

6 április Kormos István: Kerek Esztend Ő „…Április! Esőt érlelő Mindig felhőből bújsz elő! Te is felhő vagy, csupa víz: Ázik a rigó, fürj, fecske, csíz, a rét s a réten a kiscsikó, személyedben nincs semmi jó. Fejünkre zuhogsz záporozva, aj, Április, tavasz bolondja!...”

7 május Csanádi Imre: MájusdÍcsér Ő Május, mosolygó békák torkát, megoldó, gyönygvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét.

8 Június Radnóti Miklós: Június Nézz csak körül, dél van és csodát látsz az ég derűs, nincs homlokán redő, utak mentén virágzik mind az ákác a csermelynek arany taréja nő s a fényes levegőbe villogó jeleket ír egy lustán hősködő gyémántos testű nagy szitakötő.

9 Erdélyi József:Nyári július Erdélyi József: Nyári dal „Csakhogy itt van, itt a nyár, csakhogy engem itt talál: csakhogy a tél s a tavasz, nem vitt el az a ravasz. Itt a nyár, itt a nyár, egy üveg sör s egy pohár, Itt van az asztalomon, s iszok mint bölcs Salamon…”

10 Augusztus Szabó L Ő rinc: Tóparton Ringó erdőben bujdosó nap, itt a tó, fekszem csendesen, a part ring, mintha vinne csónak, a kék vizet nézegetem, és most közelről még a fű is, bármily kicsi és egyszerű is, éppoly gyönyörű, mint a tónak vizéből visszakacagó nap.

11 szeptember Weöres Sándor: A tanév-nyitáskor „Almát, körtét, szilvát, szőlőt hoz a szeptember, nekünk új tanévet, tudja minden ember…”

12 október Radnóti Miklós:Október Október Radnóti Miklós: Október Hűvös arany szél lobog, le ülnek a vándorok. Kamra mélyén egér rág, aranylik fenn a faág. Minden aranysárga itt, eldobni még nem meri, Hát lengeti a tengeri.

13 november Bisztray ádám: November kapui „November kapui meg nyílnak, s beömlik rajtuk a köd, száraz völgyét, vékonyka csemete fáit áztatja késve jött eső…”

14 December Csokonai Vitéz Mihály: Tél No eljöttél valahára Gyászos tél, a föld nyakára, És az erszényt oldozod: Együk most már munkánk bérét, Igyuk saját testünk vérét, Már az ínséget hozod. Igazán, hogy minél rosszabb A te részed, annál hosszabb Életünkből majd fél rész A te napjaidba vész…”

15 Vége vége 2009.01.15


Letölteni ppt "A tizenkét hónap F.Laci Versek szép képekkel Automatikus dia váltás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések