Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Grafikus felhasználó felület Windows alatt Készítette: Szathmáry Dominik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Grafikus felhasználó felület Windows alatt Készítette: Szathmáry Dominik."— Előadás másolata:

1 Grafikus felhasználó felület Windows alatt Készítette: Szathmáry Dominik

2  A legelső Windows rendszerek nagy előnye volt a grafikus felhasználói felület  A billentyűzetes bevitel után itt már egeret használhattak a felhasználók, és bitképes alkalmazásokat tudtak futtatni és fejleszteni.  megjelentek az ikonok, az ablakok, és a gombok. Windows „őskor”

3  Nagy előrelépést jelentett a Windows 95  Megjelent az igen fontos START menü, és a tálca, ami ma is szerves része a Windows újabb verzióinak is.  Pár évvel később kiadott Windows 98 volt, az első olyan Windows verzió ami kifejezetten otthoni felhasználásra lett tervezve  Majd a Windows ME ami a médiás és hálózati alkalmazások terén kapott jelentős fejlesztéseket Windows „középkor”

4  A Windows XP-ben mind a grafikus felület és az oprendszer alapjai is nagy változáson estek át.  A Microsoft bevezette a témákat.  Változatai: Professional,Home Edition, Media Center Edition-t, Tablet PC Edition, stb.  A Windows Vista-ban a szép külső mögött rengeteg hibával kiadott rendszer rejlett.  Grafikus felhasználói felület újítások kerültek be a rendszerbe mind az ablakok 3D-ban való megjelenítése, az átlátszóság, és az oldalsó Dashboard. Windows „újkor”

5  A Windows 7 nevet kapta, ami elődje szépségét örökölte.  Az újratervezett Windows Shell-nek köszönhetően stabilabb és „okosabb” rendszert kaptunk.  Tábla módban felhasználó barát módon kezeli a virtuális billentyűzet előhozását bármilyen helyzetben és a jobb-klikk is elérhetővé vált ujjal.  A kézírás felismerés is bekerült a rendszerbe  Olyan grafikus megjelenítési újítások is bekerültek a rendszerbe amivel egyszerre az összes ablak átlátszóvá válik. Windows „űrkor”

6  A START, a tálca, az ablakok, a programok, a használatuk módja hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt 25 év alatt.  Fontos paraméterek a felbontás és a színmélység, megoszlása: Általában a grafikus felületéről a Windowsnak

7 VÉGE


Letölteni ppt "Grafikus felhasználó felület Windows alatt Készítette: Szathmáry Dominik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések