Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Grafikus felhasználó felület Windows alatt

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Grafikus felhasználó felület Windows alatt"— Előadás másolata:

1 Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Készítette: Szathmáry Dominik

2 Windows „őskor” A legelső Windows rendszerek nagy előnye volt a grafikus felhasználói felület A billentyűzetes bevitel után itt már egeret használhattak a felhasználók, és bitképes alkalmazásokat tudtak futtatni és fejleszteni. megjelentek az ikonok, az ablakok, és a gombok.

3 Windows „középkor” Nagy előrelépést jelentett a Windows 95
Megjelent az igen fontos START menü, és a tálca, ami ma is szerves része a Windows újabb verzióinak is. Pár évvel később kiadott Windows 98 volt, az első olyan Windows verzió ami kifejezetten  otthoni felhasználásra lett tervezve Majd a Windows ME ami a médiás és hálózati alkalmazások terén kapott jelentős fejlesztéseket

4 Windows „újkor” A Windows XP-ben mind a grafikus felület és az oprendszer alapjai is nagy változáson estek át. A Microsoft bevezette a témákat. Változatai: Professional,Home Edition , Media Center Edition-t, Tablet PC Edition, stb. A Windows Vista-ban a szép külső mögött rengeteg hibával kiadott rendszer rejlett. Grafikus felhasználói felület újítások kerültek be a rendszerbe mind az ablakok 3D-ban való megjelenítése, az átlátszóság, és az oldalsó Dashboard.

5 Windows „űrkor” A Windows 7 nevet kapta, ami elődje szépségét örökölte. Az újratervezett Windows Shell-nek köszönhetően stabilabb és „okosabb” rendszert kaptunk. Tábla módban felhasználó barát módon kezeli a virtuális billentyűzet előhozását bármilyen helyzetben és a jobb-klikk is elérhetővé vált ujjal. A kézírás felismerés is bekerült a rendszerbe Olyan grafikus megjelenítési újítások is bekerültek a rendszerbe amivel egyszerre az összes ablak átlátszóvá válik.

6 Általában a grafikus felületéről a Windowsnak
A START, a tálca, az ablakok, a programok, a használatuk módja hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt 25 év alatt. Fontos paraméterek a felbontás és a színmélység, megoszlása:

7 VÉGE


Letölteni ppt "Grafikus felhasználó felület Windows alatt"

Hasonló előadás


Google Hirdetések