Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Interaktív tábla a hittan oktatásában Készítette: Fodorné Varkoly Mária Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Interaktív tábla a hittan oktatásában Készítette: Fodorné Varkoly Mária Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola."— Előadás másolata:

1 Interaktív tábla a hittan oktatásában Készítette: Fodorné Varkoly Mária Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola

2 Egy teljes interaktivitással rendelkező eszköz. A számítógép monitorát, billentyűzetét, az egeret és a vetítő vásznat egyetlen egységbe foglalja. A számítógép így közvetlenül a tábla érintésén keresztül vezérelhető. Az egeret a saját kezünk, vagy egy toll helyettesíti. Interaktív tábla: Működéséhez szükség van a következőkre: -Számítógép vagy laptop -Projektor -Interaktív tábla -Csatlakoztató kábelek -Speciális toll vagy a kezünk -Jó ha van: internet csatlakozás

3 -Meggyőződni arról, hogy a tábla áram alá van-e helyezve -Laptop bekapcsolása -Projektor bekacsolása Szükséges előkészületek:

4 D-sub kábel csatlakoztatása Usb kábel csatlakoztatása Szükséges előkészületek:

5 -Meggyőződni arról, hogy látszik-e a monitor képe csatlakoztatás után a táblán /windows gomb+ P gomb többszöri lenyomásával beállítható/ + P gomb Szükséges előkészületek:

6 - Kalibrálás – hogy a toll oda írjon, ahová tesszük. /táblafüggő/ Érdemes megnézni, milyen típusú a tábla és kérni hozzá az iskolától szoftvert. A program elindítása után van lehetőség a kalibrálás kiválasztására a felnyíló ablakból. Szükséges előkészületek:

7 -Promethean tábla: ActivInpire program -SmartBoard tábla: Smart Notebook -Mimio tábla: MimioStudio Notebook -Cleverboard tábla: Lynx4 - Leggyakoribb táblák és szoftvereik:

8 - A hittanórák anyaga előre elkészíthető és újra felhasználható. -Ez az anyag folyamatosan bővíthető, átalakítható. -Segít a figyelem felkeltésében, fenntartásában. -Képeket, videókat, online elérhető tartalmakat, játékokat jeleníthetünk meg. Interaktív tábla előnyei:

9 - Nincs krétapor, használata után nem szükséges kezet mosni.  Interaktív tábla előnyei:

10 Megoszthatjuk egymással, távoli társainkkal a munkánk eredményeképpen elkészült dokumentumokat. Közös linkgyűjtemény : http://www.pandastart.com/ Jobb oldalon, fönt e-mail cím: reformatussuli@gmail.com, jelszó: pirospont Ide akkor lépjünk be, ha szeretnénk új linket hozzáadni. Ha csak használni szeretnénk az adatbázisunkat, akkor ezt az oldalt hozzuk be: http://www.pandastart.com/lap.php?id=108037&mt=1358966934http://www.pandastart.com/lap.php?id=108037&mt=1358966934 és be is tehetjük kezdőlapnak. Egymás munkájának segítése:


Letölteni ppt "Interaktív tábla a hittan oktatásában Készítette: Fodorné Varkoly Mária Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések