Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biztonságos Internet Nap február 7.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biztonságos Internet Nap február 7."— Előadás másolata:

1 Biztonságos Internet Nap 2017. február 7.
Köszönt Benneteket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Netezz biztonságosan!

2 Játszunk együtt!

3 Folytatjuk a játékot! Kati és a számítógép
Nézd meg jól a két képet!

4 Kérdezz - felelek Kinek van otthon a szobájában számítógép, ki használja önállóan? Ki tudja mit jelent az internet? Ki beszélgetett már otthon a szüleivel az internet veszélyeiről? Kinek van Facebook oldala? A szüleid ellenőrizik az internet használatodat?

5 Most pedig az internet veszélyeiről fogunk beszélgetni!
Mese egy bárányról, aki megbánta, hogy fényképet tett közzé magáról az interneten. Ha te is szeretnél fényképet kitenni magadról, előbb szólj róla a szüleidnek! Bundácska nélkül Hallgassátok meg a jó tanácsokat!

6 Ugye tudod, hogy ha egy idegen szólít meg az utcán, akkor nem szabad
vele elmenni sehova? Ugyanígy van ez az interneten is! Ha szoktál chatelni, vagy regisztráltál egy közösségi oldalra és olyan ember kezd el veled beszélgetni, akit nem ismersz, azonnal szólj a szüleidnek ,vagy egy felnőttnek, akiben megbízol! Eltitkolt barát Nézd meg, mi történt a juhval, aki ezt nem tudta!

7 Előfordulhat, hogy valaki szeretne rólad fényképet készíteni, hogy azt később
feltegye az internetre, vagy megkér téged, hogy küldjél magadról egyet. Ilyen esetben azonnal szólj a szüleidnek, vagy egy felnőttnek és semmi esetre se küldd el a fényképet . Soha ne engedd meg, hogy fényképet készítsenek rólad! Mi történhet akkor, ha mégis megengeded? Megtudhatod Jancsi esetéből! Ne táncolj a farkassal!

8 Ismételjünk! Fontos szabályok még egyszer !
4. szabály: Ne feledd, nem tudod ellenőrízni, hogy online-ismerőseid azok-e, akiknek mondják magukat! A chat-szobákban mindig maradj a nyilvános felületen, és ha kényelmetlenül érzed magad, egyszerűen lépj ki! 5. szabály: Meséld el szüleidnek, tanáraidnak, ha valami aggaszt! Bízz bennük! Ismételjünk! Fontos szabályok még egyszer ! A neved, a címed a mobilszámod, a jelszavad megosztása másokkal olyan, mintha a lakáskulcsodat adnád oda valakinek ! Ne nyiss meg számodra ismeretlen címről érkező üzeneteket! Meséld el szüleidnek, tanáraidnak, ha valami aggaszt! Bízz bennük! Ne feledd! Nem tudod ellenőrizni, hogy online ismerőseid azok-e, akiknek mondják magukat! Csak akkor találkozz a neten megismert személlyel, ha szüleid is elkísérnek!

9 Jegyezd meg! Rossz jelszavak
Amit a jelszavakról tudni érdemes! Hol használunk jelszavakat? Jegyezd meg! Ilyen a jó jelszó: 7 karakternél hosszabb legyen, tartalmazzon szokatlan karaktereket is: &#%!, rendszeres időközönként le kell cserélni, a gyári jelszavakat meg kell változtatni, ne forduljon elő szótárban. Rossz jelszavak Ilyen a rossz jelszó: családtagok, barátok, kedvenc sztár, háziállat, stb. neve, születési dátumok, telefonszámok, egyszerű jelszavak (abcd,1234 stb.), helytelen, ha több dologra használjuk.

10 Íme bemutatom:„Az én kis birodalmamat”
Figyeljetek! Bence a sok jó tanács ellenére az alábbi képeket tette fel a Facebook-jára! Íme bemutatom:„Az én kis birodalmamat” Ne keressetek, nem vagyok itthon, mert elmentünk nyaralni! Milyen súlyos hibákat követett el Bence a képek közzétételével? Mit tanácsolnál neki?

11 hová fordulhatok, ha bajba kerülök?
Tanácsadás gyerekeknek és fiataloknak internetes veszélyes tartalmakkal vagy zaklatással kapcsolatosan. Hívd! – (ingyenes, előtag nélkül hívható) Írj! – Csetelj itt! –


Letölteni ppt "Biztonságos Internet Nap február 7."

Hasonló előadás


Google Hirdetések