Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje"— Előadás másolata:

1 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2.

2 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Írd le, mi az ami jelenleg nyomaszt, megoldatlan feladatok, elmaradások, el kellene intézni- LISTA (magánéleti és céges is) (= tisztítsd ki az elméd, hogy befogadóvá váljon) Mit kell majd ezzel a listával csinálni?

3 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Múltkori feladatok és tanulságok

4 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. A hosszútávú céges siker alapja az állandó fejlesztési üzemmód és a gyors megvalósítás. Nem egyes technikák, hanem szemléletmód Stratégiai idő/fejlesztési idő

5 Önfegyelem a priorizálásnál, és a „nem végzendő„ feladatoknál
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. A személyes hatékonyság= a rendelkezésre álló eszközökkel minél kevesebb idő alatt minél több eredményt előállítani Önfegyelem a priorizálásnál, és a „nem végzendő„ feladatoknál Rend az elmében és fizikailag is: a rendet nem rakjuk, hanem tartjuk! Proaktivitás: fejlesztésre dedikált idő Az idő felszabadítása: delegálás, kiszervezés, automatizálás, eliminálás, tárgyalások és találkozók, utazási idő kiiktatása, felhagyni azokkal a tevékenységekkel, amelyek nem visznek közelebb a célokhoz, védjük meg az időnket!

6 Ki és mikor fog stratégiai fejlesztéssel foglalkozni?
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Technika, amely támogat, nem hátráltat: számítógép, hasznos szoftverek, okostelefon beállítás és használat Múltkori feladat: lista (Excel-táblázat) arról, milyen tevékenységek folynak a cégedben! Írd be a listába, ezeket kik csinálják, és napi szinten mennyi idejük megy rá! Operatív feladatok gáz jellege: kitöltik a rendelkezésre álló teret. Nagy baj van, ha nem tudod a cégedet fejleszteni, mert (főleg) Te működteted, ezzel elmegy az idő. Nincs idő pl automatizálni folyamatokat, mert a telefonon lógsz! (Ha csörög, fel kell venni?) Ki és mikor fog stratégiai fejlesztéssel foglalkozni? (admin. nap, fókusz-nap) Vasbetonba önteni a stratégiai fejlesztési időt, nem hagyni menekülő útvonalat és felhagyni a halogatással! Jelöld ki most azonnal, írd be a naptáradba, abban az időben legyél elérhetetlen!

7 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Feladatkezelés: Hogyan kezeljük és végezzük/ végeztetjük el hatékonyan? Lista nélkül nem lehetsz hatékony (csak az a kérdés, milyen a leghatékonyabb feladatlista!) Ötletek, projectek (hány tányért pörgetünk egyszerre?) Evernote aktuális ötletek jegyzettömb Megvalósítandók: Projectmenedzselés (Szoftver: Bitrix4) Minden projecthez van külön teendőlista, plusz Fejlesztések, Intézendők, Privát teendők Napi teendő lista Max 4-6, ne legyen frusztráló Munkaidő beosztása negyed órás blokkok Biztonsági időtartalék Tűzoltásra 1-2 óra plusz Intézendők és ezés legyen szervezett időben, külön beosztva Kezdeni a dedikált fejlesztési idővel! Melyik feladattal melyik napszakban boldogulsz? Biztosan Neked kell elvégezni?

8 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Idő: feszes kontroll Fehér lista és nemet mondás képessége Feladattípusok beosztása napszakok alapján Napok típusai Időblokkok Nettó és bruttó munkaidő Feladatok kötegelése Gyors kezdés, kemény és gyors munkavégzés Holt idő kiiktatás, vagy kitöltés (Nincs „tökölés”) 1 érintés Méretgazdaságosság Ad hoc, vagy tervszerű megvalósítás? Mérd a feladatokra fordított időt! Kapkodás, rohanás ne legyen!

9 Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje 2016. 05. 20
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje #2 Személyes hatékonyság 2. Csináld!


Letölteni ppt "Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje"

Hasonló előadás


Google Hirdetések