Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?"— Előadás másolata:

1 Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?
„Azaz hogyan bontsuk gépünk tárhelyét több részre.” Kiegészítő anyag: Hogyan titkosítsunk?

2 Hány részre bontsam a winchesterem? És miért?
Teljes tárkapacitás: 500 GB C:\ 200 GB D:\ 300 GB 1. Bontsuk kettő vagy több részre (operációs rendszer (pl.: windows) telepítésekor vagy partícionáló programmal(pl.: PartitionMagic, AOMEI …)). 2. A felhasznált tárterületeket mire használjuk? C:\ meghajtóra(partícióra) csak az op.rendszert, valamint az általunk használt programokat (játékok, irodai programok, böngésző,…) telepítjük. D:\ meghajtóra csak szöveges, kép, hang, videó fájlokat tegyünk. Mivel a felsoroltak közül egyik fájltípust sem fertőzheti meg vírus, ezért a külön meghajtón biztonságban tárolhatjuk anélkül, hogy az op.rendszer újratelepítése vagy egyéb hibák veszélyeztetnék adatainkat.

3 A biztonságos adattárolás
Amikor egy kiránduláson fényképeket készítünk szeretnénk emlékeinket biztonságban tudni! Tároljuk legalább két különböző helyen adatainkat! Például: 1. gépünk, a winchesteren, 2. egy pendrive-on vagy írjuk ki DVD-re adatainkat. Lehetőség szerint ne a gép közvetlen környezetében tároljuk a biztonsági mentést.

4 BECsomagolás / Tömörítés
Csomagoló programok használatával: Tárhelyet takaríthatunk meg. Csoportba foglalhatjuk fájljainkat, a könnyebb továbbítás érdekében (pl.: küldés csatolt fájl) a be-kicsomagolás mellett titkosíthatjuk is fájljainkat!

5 Kiegészítő anyag: Titkosítás
Egy példa: TotalCommanderben Kijelöljük a becsomagolni (jelen esetben titkosítani) kívánt fájlokat. (jobb egérgombbal) Ügyeljünk arra, hogy hova csomagolunk! (bekeretezett rész) Fájl->Becsomagolás

6 Titkosítás menete I. Győződjünk meg róla, hogy hova csomagoljuk be a fájl(oka)t. Milyen tömörítő eljárást használunk. Állítsuk be, hogy titkosítani szeretnénk.

7 Titkosítás menete II. 4. Adjunk meg egy jelszót. (két alaklommal kell beírni) 5. Az elkészült csomagolt fájl már titkosított, vagyis a tartalmát, csak a jelszó ismerője tudja megtekinteni. 6. FONTOS: az eredeti fájlok kitörlése után, ha elfelejtjük a jelszót többé nem tudjuk megnézni a fájl tartalmát!!!!


Letölteni ppt "Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések