Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia."— Előadás másolata:

1 1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia 4. Workshop

2 2/9 ILIAS Inkubátor Program új felhasználók számára/1 Az ILIAS Magyar Közössége több éve a gyakorlatban használja az ILIAS keretrendszert. Jelentős szakmai tapasztalatok halmozódtak fel, például: Szervezeti integráció, projektmenedzsment; Rendszer és munkaszervezés, testreszabás; Az ILIAS-al való képzés módszertana, didaktikai kérdései; Az ILIAS tananyagok fejlesztése; A bevezetéshez és a működtetéshez szükséges képzések; A szerver és hálózati infrastruktúra és üzemeltetés.

3 3/9 ILIAS Inkubátor Program új felhasználók számára/2 Inkubátor Program: ennek keretén belül lehetne az ILIAS Közösségnek rendszerezni, és szervezetten átadni az új felhasználó szervezeteknek az ILIAS alkalmazásának kezdeti lépéseihez szükséges tapasztalatokat. Ezáltal jelentősen csökkenthetőek a keretrendszer bevezetésének költségei.

4 4/9 Mire terjed ki az ILIAS Inkubátor Program? Probléma: rendkívül heterogén a potenciális ILIAS felhasználók szervezeti környezete, eltérőek a követelmények (pl. felsőoktatás, államigazgatás, nagy és közepes gazdálkodó szervezetek stb.). Megoldás: egy működőképes pilot ILIAS rendszer létrehozása, azaz mintainstallálás, alap ILIAS képzés, egy-két on-line kurzus ILIAS tananyagokkal és szolgáltatásokkal.

5 5/9 A pilot projekt előnyei Lehatárolható a támogatás (pl. dokumentációk) az ILIAS közösség részéről. Az ILIAS felhasználó szervezetben lehetőség van a vezetés megnyerése (bemutató), a szervezeti, a szocio- kulturális fogadóképesség és technikai infrastruktúra gyakorlati tesztelésére.

6 6/9 Mit tartalmazzon az Inkubátor Program? Az ILIAS Magyar Közösség weblapjain hozzáférhető dokumentációk, így Projektmenedzsment, testreszabás; Didaktika, módszertan; ILIAS oktatási tartalmak fejlesztése; Felhasználók kiképzése; Installáció, működtetés. Szakértői hozzáférés, kipróbálási tárhely; Szaktanácsadás (ILIAS Közösség szakértői).

7 7/9 Hogyan valósulhat meg az Inkubátor Program?/1 ILIAS Magyar Közösség weblap: a regisztrált új felhasználóknak hozzáférést biztosítunk a dokumentációkhoz. Ki vállalja a weblap feltöltést és működtetést? Minden ILIAS-t alkalmazó szervezet ad szakértői hozzáférést?

8 8/9 Hogyan valósulhat meg az Inkubátor Program?/2 Ki és milyen feltételek mellett (személyes, telefonon, e-mail) vállal szakértői segítséget? Ki vállalja az installáció segítését? Van-e lehetőség ASP (Application Service Providing) szolgáltatásra ?

9 9/9 Állásfoglalás a Magyar ILIAS Közösség továbbépítéséről A 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia magyar résztvevői egy workshop keretében vitatták meg az együttműködés továbbfejlesztését. Állást foglaltak arról, hogy a hazai alkalmazások hatékonyságának fokozása, eredményeinek széleskörű elterjesztése és hasznosítása érdekében célszerű lenne a Magyar ILIAS Közösséget képviselő szakmai szervezet létrehozása. Készségüket fejezték ki a szervezeti forma, a működési feltételek kidolgozásában való részvételre, és az ezzel összefüggő koordinációs feladatokkal a Gábor Dénes Főiskola Távoktatási Tagozatát bízták meg.


Letölteni ppt "1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések