Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás. Tevékenységeink Az Ung-vidéken élő magyarság kulturális, oktatási és egyéb szükségleteinek felmérése, helyzetértékelő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás. Tevékenységeink Az Ung-vidéken élő magyarság kulturális, oktatási és egyéb szükségleteinek felmérése, helyzetértékelő."— Előadás másolata:

1 Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás

2 Tevékenységeink Az Ung-vidéken élő magyarság kulturális, oktatási és egyéb szükségleteinek felmérése, helyzetértékelő anyagok elkészítése. A magyarság népi hagyományainak ápolása, kutatása - rendezvények szervezése. A magyarság identitását megőrző programok, a magyarság jövőjét döntően befolyásoló pl. óvodai és iskolai beiratkozási programok lebonyolítása. Felnőttképzési programok realizálása, képzési programok kidolgozása.

3 Intézményi háttér 2003. Nagykaposi Magyar Közösségi Ház

4 Magyar civil szervezetek otthona,

5 Közösségi tér, előadó- és gyakorlóterem

6 Emlékszoba – Erdélyi János, Mécs László

7 Könyvtár – 2004. Mécs László Könyvtár

8 Intézményi háttér 2007. Gordius Plusz Felnőttképző Központ

9 Felnőttképzési programok Művészeti események Hidaskürti Magán Szakközépiskola (fodrászat, kozmetika gyakorlóközpont)

10 Projektjeink Határon átnyúló projektek a TÁMOP 2.2.4 kiírásban

11 Lendületben a PannonForrás Tudásegyesítés a Kárpát-medencében

12 Egy életen és két határon át (2009) o Cél a magyar nemzeti, ezen belül a dél-alföldi jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása, az átadott tapasztalatok partnerrégiókban történő hasznosításának elősegítése, képzések esetén a helyi installáció támogatása, o nemzetközi együttműködések, o nemzetközi projektekben való program- és tananyagfejlesztés, o helyi munkapiaci igények felmérése és beépítése a szakképzésbe, o esélyegyenlőség elvének biztosítása a szakképzésben, hátrányos helyzetben lévők számára (nők, romák, alacsony előképzettséggel rendelkezők, fogyatékossággal élők életminőségének javítása).

13 TRANS-FAIR,GYAKORLATORIENTÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI MÓDSZEREK (2009) A projekt elsődleges célja az ÉRÁK szak- és felnőttképzés területén szerzett tapasztalatainak átadása a szlovákiai, határmenti területek szakképzéssel, felnőttképzéssel foglalkozó szervezetei számára. A megvalósítás során a munkaerőpiac igényeivel összhangban olyan képzési programok kidolgozására, tananyagok fejlesztésére kerüt sor, amelyek hiányoztak az együttműködő országokban, és amelyekre a gazdasági szereplők oldaláról igény jelentkezett.

14 Projektjeink szlovák-magyar együttműködésben a HUSK kiírásban

15 Határtalan felnőttképzés (2006) Cél egy felnőttképző hálózat létrehozása, mely a közösen használható tudás erejére építve segíti a térség felzárkózását. Fő tevékenységek: Partneri együttműködés kiépítése Elemzések elvégzése Közös képzési kínálat kialakítása Pilot kurzusok lebonyolítása

16 Határok nélkül a megújuló energiákkal (2009) A projekt célja az érintett régiók közötti legjobb gyakorlatok átvételének ösztönzése tudatformáló kiadványokkal, rendezvényekkel, adatbázis-fejlesztéssel, energiatakarékos technológiák elterjesztésével.

17 Jelenlegi projektjeink Határtalan vendéglátás -Szakképzési együttműködés a határon átnyúló minőségi turizmus fellendítéséért „Megújuló” szakképzés – energia hatékony és kis környezetterhelésű technológiákat bemutató, mobil képzési és demonstrációs központ magyar- szlovák közös fejlesztésben

18 Köszönöm a figyelmet! Gabri Rudolf nvt@post.sk nvt@post.sk


Letölteni ppt "Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás. Tevékenységeink Az Ung-vidéken élő magyarság kulturális, oktatási és egyéb szükségleteinek felmérése, helyzetértékelő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések