Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először."— Előadás másolata:

1

2  ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először a talajt, és a rajta lévő tárgyakat melegítik fel, a levegő csak ezután melegszik fel, alulról felfelé. Ezt a hatást egy hideg, de napsütéses téli napon jól érezzük: mikor egy felhő eltakarja a Napot, hirtelen hidegérzet keletkezik, annak ellenére, hogy a levegő hőmérséklete nem változott. Hasonló elven működnek a sugárzó fűtőkészülékek is. Egyedülálló tulajdonságuknak köszönhetően a sugárzás a hagyományos, meleg levegőn alapuló fűtési megoldásokkal szemben először a testet, és a tárgyakat melegíti fel, ezáltal sokkal magasabb hőérzetet biztosít, sokkal hamarabb érezhető hatással, és sokkal kevesebb költséggel, mint más fűtési megoldások.

3  Az ember hőérzetéről szükséges néhány szót ejteni ahhoz, hogy jobban lássuk a sugárzófűtés használhatóságát. Az ember közérzete attól függ, hogy milyen a környezetéből felvett és az oda leadott hőmennyiség egyensúlya. Amennyiben több a leadott hő, akkor fázunk, ha pedig több a felvett hő, akkor melegünk van. A leadott hő nagymértékben a környezetünktől függ (természetesen más egyebektől is, mint pl. munkavégzés, ruházkodás stb.). Ha a környezetünk hőmérséklete (pl. falfelületek) alacsony, akkor sok hőt sugároz az emberi test arrafelé. Ha viszont nem kell az embernek hőt sugároznia a környezete felé, akkor akár alacsonyabb levegőhőmérsékletnél is jó a közérzete.

4  Fűtőtestek:  Dekoratív megjelenésű 20 mm vastag téglalap alakú, sík panel (egység). Nem tartalmaz mozgó, kopó alkatrészeket ártalmas anyagokat.  Megfelelő elhelyezés esetén 10-12 m2-es helyiség fűtésére alkalmas.  Kialakítása lehetővé teszi dekorációs célú alkalmazásra is (festhető, színes kivitelben is gyártható, képnek álcázható)  Rejtett csatlakozásokkal rendelkezik.

5

6 A kapilláris fűtési rendszer

7  Energiatakarékos  Kis víztérfogatú  gyors felfűtési idő  Gyorsan kiépíthető  Olcsón megvalósítható  Bárhol utólag is beszerelhető

8

9

10

11

12

13


Letölteni ppt " ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először."

Hasonló előadás


Google Hirdetések