Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Olyan épület amelyben a kényelmes hőmérséklet a hagyományos fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház szükséges fűtési energiáját az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Olyan épület amelyben a kényelmes hőmérséklet a hagyományos fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház szükséges fűtési energiáját az."— Előadás másolata:

1

2 Olyan épület amelyben a kényelmes hőmérséklet a hagyományos fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház szükséges fűtési energiáját az emberek, a világítás, a háztartási gépek hő leadásából nyerik. Alacsony energiaszükséglete miatt a rezsiköltség jóval alacsonyabb, mint a hagyományos épületeké.

3 Németország: Darmstadt (1990) Magyarország: Szada (2009)

4 • 20-40 cm vastagságú hőszigetelés • speciális üvegezésű,háromrétegű nyílászárók • hőszigetelővel ellátott légkomfort, szellőztető berendezés

5 A falak felülete sokkal melegebb egész télen, így akár alacsonyabb levegő hőmérséklet mellett is magas a hőérzetünk. A szigetelés és a vastag falszerkezet nem csak a hőt nem engedi ki, de a hangokat is nehezebben engedi be. Érezhetően halkabb az épület, kevésbé szűrődnek be a zajok és a hangok.

6 Nyáron árnyékolókkal érhető el, hogy a hőszigetelt falak és a légtechnika kellemes hőmérsékletet biztosítson az épületben, nincs szükség klímaberendezésre. Télen a hagyományos épületeknél a nyílászárók üvegfelületén a hideg besugárzik a lakásba, a passzív házaknál a hármas üvegezés ezt megakadályozza.

7 Gondoskodik a folyamatos légcseréről, az elhasznált levegő 90%-át friss oxigén dús levegővel visszajuttatja a lakótérbe. A szellőzőgép talaj kollektoron keresztül szívja be a légcseréhez szükséges levegőt. Télen a talajhő segítségével előmelegíti. Nyáron viszont a föld által lehűtött hűs levegővel árasztja el a lakást.

8 Az energia hatékonyságát különböző megújuló energiaforrásokkal növelhetjük.  napelemmel történő áramtermelés  a föld hőenergiáját kihasználó fűtés  napkollektoros melegvíz-előállítás  pellet vagy biomassza fűtés

9 A passzívházban élők érezhetik házaik magas komfortszintjét. – az extra szigetelés miatt nemcsak a hő, de a zajszigetelése is kimagasló – a légcserének köszönhetően éjjel-nappal tisztító levegő járja át a helyiségeket – kiemelkedően jó hőérzet, nincs szükség a nyílászárok nyitva tartására, azokon keresztül történő szellőztetésre, a huzat ismeretlen jelenség a passzívházakban.

10  télen, nyáron friss levegő minden helyiségben  alacsony rezsiköltség  magas komfortszint  nem kötődik speciális építési módhoz, csak minőségi szabványról van szó  környezetvédelem

11  a minőségi anyagok beépítésével lényegesen magasabb a ház előállításának költsége, azonban a később sokkal alacsonyabb fenntartási költségek miatt ez hamar megtérülhet.

12 Mivel a passzívházban nincs szükség gázra és egyéb tüzelőanyagra, ezáltal 90%-kal alacsonyabb a környezet károsító hatása. Nemcsak az embereknek, hanem hosszútávon a társadalomnak is hasznos, mivel kevesebbet kell költenie energia előállításra, importálásra (áram, gáz).

13 A passzívház egy olyan épület, amelyben télen és nyáron is magas komfortot érünk el úgy, hogy közben a ház energiafelhasználása minimális, hagyományos fűtési és hűtési rendszere nincsen, valamint megfelel a német Passzívház Intézetet által állított követelményeknek.

14 1) Mi a passzívház? 2) Miben különbözik a hagyományos háztól? 3) Mik az előnyei, és vannak-e hátrányai? 4) Mitől környezet kímélő? 5) Mi kell a passzívház megfelelő működéséhez ?

15 www.wikipedia.hu www.ph-magazin.hu www.csaladihaztervezes.hu www.passzivhaz.co.hu


Letölteni ppt "Olyan épület amelyben a kényelmes hőmérséklet a hagyományos fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház szükséges fűtési energiáját az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések