Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen"— Előadás másolata:

1 Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
Füles József Wall Dry Bt.

2 A falak károsodásának okai
Egykor megfelelő, de már nem elégséges eredeti szigetelés. Megfelelő és elégséges, de már elöregedett eredeti szigetelés. Megfelelő, de nem elégséges a szigetelés, mert nem felel meg az újabb rendeltetés szárazsági követelményeinek ( pl. alagsor kereskedelmi célú hasznosítása). Nem elégséges és nem megfelelő szigetelések. A szigetelés hiánya.

3 A falak nedvesedésének okai
1. Az épület mellett a talajnedvesség a járdák, utak, udvarok felülete alatt feldúsul és bejut a falba 2. A nedvesség az alapon keresztül alulról jut kapillárisan a falba. 3. A felszíni víz a falazat és a talaj találkozásánál jut be a falazatba. 4. Az épületen belül elpárolgott víz telíti a levegőt és ez a nedvesség kondenzációját okozza, bekerül a falba. falazat Belső tér 4 Külső tér talajszint talaj 1 3 2 talaj alap talaj

4 Vizesedési problémák megoldási lehetőségei
A falak utólagos vízszigetelése Vegyi injektálás Elektroozmózis Mágneses eljárás Légpórusos vakolatok Füles-falszárító patronok

5 Füles-falszárító patronok

6 Füles-falszárító patronok hatásmechanizmusa
A furatokkal megnövekszik a szárítandó felület, ezáltal megnő a vizes fal párolgása és intenzívebbé válik a száradás. A patronban a fizika törvényei (pl. a Prandtl-elv) szerint áramlik a levegő, miközben nedvességet vesz fel a falból s azt a külső légtérbe továbbítja, ezáltal a fal kapilláris nedvesedését jelentősen csökkenti és a nedvesség magasabb szintre jutását gátolja.

7

8 Füles-falszárító patronok használatával elért eredmények
Nagymértékben megnő a vakolat élettartama. Tartós marad a vakolat esztétikai értéke. Egészséges marad a belső helyiségek légtere (megszűnik a penészedés, dohos szag). Megnövekszik a fal hőszigetelő képessége.

9 Füles-falszárító patronok alkalmazhatósága
Anyagát tekintve: minden falanyagban, melyben kialakulnak a kapilláriák (beton, tégla, vályog, sár). Elhelyezkedését tekintve: -Kívül, a homlokzati fal mentén. -Belül, közbenső falak és a lépcsőház falainak esetében, amelyeknél biztosított a levegő oda-vissza áramlása. -Alagsoroknál, pincefalaknál, amennyiben a levegőáramoltatása, cseréje megoldott.

10 Füles-falszárító patronok előnyei más eljárásokkal szemben
A beavatkozás olcsó és egyszerű. A kivitelezés nem igényel speciális szakmai tudást, bonyolult műszaki megoldásokat. Nem roncsolja a falazat belső részeit. Nem szennyezi a természetet. Nincs káros hatása az emberi szervezetre. Nincs ami elromoljon benne.

11 Füles-falszárító patronok mint a DRYVIT rendszer kiegészítő elemei
A DRYVIT utólagos hőszigetelő rendszerek egyre népszerűbbek a folyamatosan növekvő fűtési költségek miatt. A hőszigetelő tulajdonságuk kiváló, mert teljesen izolálják a homlokzatot, ami által a falak páraáteresztő képessége jelentősen romlik. Azon épületeknél, amelyek életkora meghaladja a évet, már jelentkeznek a kapilláriás vizesedés első jelei. A DRYVIT rendszerek katalizátorként hatnak és rövid időn belül megjelennek a penészgombák. Új épületeknél, ahol jelentős a belső páraképződés, telítődhet a fal és penészesedést idézhet elő. Preventív megoldást jelenthet a lábazatban elhelyezett falszárító patronsor.

12 Füles-falszárító patronokat alkalmazók köre
Barkácsoló készségekkel rendelkező ingatlan tulajdonosok. Épület-felújítással foglalkozó mesteremberek, vállalkozások. Ingatlan kezeléssel foglalkozó gazdasági társaságok, önkormányzatok. DRYVIT rendszert alkalmazó vállalkozások.

13 Füles-falszárító patronok forgalmazója, gyártója
Gyártó: WallDry Bt Üllő, Dózsa György utca 1/a. Tel.: Kapcsolattartó: Füles József ügyvezető


Letölteni ppt "Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen"

Hasonló előadás


Google Hirdetések