Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer."— Előadás másolata:

1 Kommunikáció Boda Klaudia 12.c

2 Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer segítségével. A kommunikáció az emberek közötti kapcsolatteremtés formája, lényege az ismeretközlés, tárgya a hír.

3 Kommunikáció csoportosítása  Irány szerint: egyirányú (pl.: TV, rádió, hangosbemondó) kétirányú (pl:beszélgetés szóban, telefonon, chat-en, vagy levél)  Időbeliség szerint: egyidejű (pl:beszélgetés, telefon, chat, élő TV/rádió adás) nem egyidejű (pl:levél, SMS, nem élő TV/rádió adás)  Térbeli elhelyezkedés szerint: egy helyen levő (beszélgetés, előadás) nem egy helyen levő (levél, telefon, chat, TV, rádió )

4 Kommunikáció modellje információ- forrás (feladó) címzett csatorna (továbbító) vevő adó kódolás dekódolás kódolás hír jel vett jelüzenet zaj

5 Szoftverek  Jogok:  Szerzői jog:Aki szellemi terméket készít, azt (minden további eljárás nélkül) szerzői jog illeti meg. Tehát a szoftver készítőjét is szerzői jog illeti meg. A szerzői jog tulajdonosát pedig törvény védi a jogtalan felhasználókkal szemben.  Fajtái:  Freeware  Shareware  Jogtiszta

6 Szoftvervásárlás  Mire jogosít:  a szoftver használatára vonatkozó engedélyt (licenc) szerezzük meg.  Csak 1 gépre telepíthetjük.  Mire nem jogosít:  a programról sem és a dokumentációról sem készíthetünk másolatot továbbadás céljából.  Egy szoftver megvásárlása nem jogosít a későbbi verzióinak használatára.

7 Netikett  E-mail  Chat  Hálózati munka  Közösen használt számítógépek

8 Vége! Források: Tétel, Internet


Letölteni ppt "Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer."

Hasonló előadás


Google Hirdetések