Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Informatika és etika §.  A szoftver mint szellemi termék, a szerző szellemi tulajdona. Szerzői jog!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Informatika és etika §.  A szoftver mint szellemi termék, a szerző szellemi tulajdona. Szerzői jog!"— Előadás másolata:

1 Informatika és etika §

2  A szoftver mint szellemi termék, a szerző szellemi tulajdona. Szerzői jog!

3 A szoftver vásárlás lehetőségei:  A szoftver teljes vagy frissített változatának megvásárlása.  Csak licensz vásárlás  Dobozos termék  Új hardvereszközök vásárlása esetén. OEM  Ingyenesen használható szoftverek freeware  Csak bizonyos ideig használható szoftverek shareware  Béta vagy preview változatú szoftverek  Demo programok. „lebutított”  EDU Oktatás számára készült programok

4 A licensz szerződés RR észletesen leírja, hogy a szoftvert milyen körülmények között, milyen feltételekkel szabad használni. AA szoftver egy időben csak egy helyen és csak egy példányban használható!

5 Törvénysértést követ el AA ki a szoftvert, vagy annak dokumentációját a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül lemásolja vagy terjeszti. AA ki védett szoftvert egyidejűleg két vagy több gépen futtat.

6 A jogtiszta szoftver előnyei: GG arancia AA továbbfejlesztett változathoz az új ár töredékéért juthatunk hozzá. TT eljes dokumentáció VV írusmentes „„ nyugodt alvás”


Letölteni ppt "Informatika és etika §.  A szoftver mint szellemi termék, a szerző szellemi tulajdona. Szerzői jog!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések