Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A."— Előadás másolata:

1 GITÁR

2 Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A gitár lehet akusztikus, elektromos vagy elektro-akusztikus.

3 A 15. század után jelentek meg. A zeneszerzők először Spanyolországban kezdtek el kifejezetten gitárra írt darabokat komponálni. Kialakult a klasszikus gitár iskola. A legnépszerűbb hangszerek közé tartozik. A 20. századtól az összes ismert zenei stílusban (jazz,rock,blues,pop) meghatározó a gitár. Sokoldalú hangszer. Egy számban betölthetnek szólista vagy kísérő szerepet is. A gitárosok minden zenekarban a zenekar sztárjai az énekesek mellett. A mai modern zenékben a klasszikus nagybőgőt a basszusgitár váltotta fel. Formája hasonló a többi gitáréhoz, viszont kevesebb (4 darab) vastag húrja van,így jöhetnek létre mély hangok.

4 Felépítése Három fő része van, a fej a nyak és a test. A nyakon 21 bund található. Így lehet egy húron több féle hangmagasságú hangot megszólaltatni. Minél feljebb fogjuk le a húrt,annál magasabb hangot tudunk elérni. A legváltozatosabb formákban gyártanak gitárokat

5 A két legismertebb gitármárka a Gibson és a fender

6 Ahogy az énekeseket a hangjuk teszi egyedivé, úgy a gitárosokat a gitárjáték stílusa. Ez persze keveseknek sikerül. Én már több éve tanulok gitározni.

7 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések