Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok."— Előadás másolata:

1 ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok

2 K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Támogatásban részesített pályázatok száma:14 db (4 fejlődő és 10 induló) Elszámolható összköltség:627.488.765 Ft Megítélt támogatás:438.575.237 Ft Visszalépett: 1 db Lezárt: 1 db Folyamatban van a zárás: 6 db

3 K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Fő együttműködési tématerületek: agrár- és élelmiszer-innováció építőipari-mérnöki tervezés informatika létesítmény-energetika műszergyártás, diagnosztika és módszerfejlesztés számviteli- és adószakértői tevékenységek termál-innováció turisztikai innováció zöldipari fejlesztések

4 K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Jellemző együttműködési tevékenységek: új tagok felkutatása, benchmarking klubok szervezése projektgenerálás, termékfejlesztés, közös K+F tevékenység, közös projektek előkészítése, szakmai rendezvények és kiállítások szervezése, illetve azokon történő részvétel jó megoldások felkutatása és adaptálása, újdonságkutatás, technológia- transzfer elősegítése tanulmányutak szervezése klasztertagok számára arculatfejlesztés, marketing tanácsadás klasztertagoknak, piackutatás stratégiafejlesztés, humán erőforrás igények feltérképezése, kompetencia fejlesztés, környezet- és minőségirányítási rendszerek kialakítása innováció-menedzsment, szakmai képzések a klaszter működési területén, képzési tananyagok kidolgozása, közös használatú informatikai platformok létrehozása

5 Thermos Hűségkártya Program Az Észak-alföldi Termál Klaszter indította el a Thermos elnevezésű Hűségkártya Programot elsősorban a régióban lévő szolgáltatásnyújtó és kereskedelemi cégek bevonásával, amelyek kiemelten fürdők, szállodák és éttermek. A hűségkártya rendszer egy potenciális eszköz a közösség számára, hogy vendégeik széleskörű kiszolgálásban részesüljenek a szolgáltatási és kereskedelmi paletta minden részéről, kiemelt figyelmet kapjanak, illetve kellőképpen jutalmazzák vendégeik hűségét. A Thermos Hűségkártya Program egy olyan vevőjutalmazási rendszer, amellyel a partner cégeknél történő fogyasztások után cseppek gyűjthetőek illetve a partnereknél történő szolgáltatások igénybevétele esetén beválthatóak.

6 Létesítményenergetikai Klaszter Kifejlesztésre került egy új építőanyag, mely mezőgazdasági melléktermékekből és cement alapú kötőanyagból készül. A fejlesztés során a fő kérdés az anyag hővezetési tényezőjének értéke volt.

7 Informatikai klaszter Informatikus hallgatók szakmai gyakorlata a klasztertagoknál a Rendszerfejlesztés Technológiája tárgy keretében A Klaszter közvetítésével 2007/2008-as tanév első félévétől kezdve immár harmadik alkalommal szerezhetnek az informatikus hallgatók gyakorlati tapasztalatokat a tagvállalatoknál. A Rendszerfejlesztés technológiája című tárgy keretében a hallgatók – kapcsolódva a tantárgy tematikájához – gyakorlati feladatokat teljesítettek a cégek telephelyein. A programban eddig több mint 25 vállalkozás és 80 hallgató vett részt.

8 Vállalati együttműködések és klaszterek támogatása ÉAOP-1.1.2/A-11 2011 Beérkezett pályázatok száma: 15 db (3 fejlődő és 12 induló) (0 db vállalati együttműködés) Igényelt támogatás 431.350.177 Ft

9 Klaszter fejlesztési koncepció A négy fejlesztési fázis: 1. Induló klaszterek 2. Fejlődő klaszterek 3. Akkreditált innovációs klaszterek 4. Pólus innovációs klaszterek A fejlődési pályájuk elején járó klaszterek az első két fázisban elsősorban a Regionális Operatív Programokból, míg a komoly együttműködéseket felmutató, akkreditált és pólus innovációs klaszterek a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból kerülnek támogatásra. Az akkreditációs cím előnyt, illetve több esetben kizárólagos jogosultságot jelent a Pólus Programhoz kötődő egyéb pályázati konstrukciókon történő induláskor.

10 “A folyó és a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen – de nem az erejének, hanem a kitartásának köszönhetően!” (H. Jackson Brown) Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések