Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A CASHFLOW négyszög Robert T. Kiyosaki A CASHFLOW négyszög Út az anyagi függetlenséghez Hodován Mária Készítette: Hodován Mária.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A CASHFLOW négyszög Robert T. Kiyosaki A CASHFLOW négyszög Út az anyagi függetlenséghez Hodován Mária Készítette: Hodován Mária."— Előadás másolata:

1

2 A CASHFLOW négyszög Robert T. Kiyosaki A CASHFLOW négyszög Út az anyagi függetlenséghez Hodován Mária Készítette: Hodován Mária

3 Gazdag apám azt szokta mondani: „Sosem lehetsz igazán szabad az anyagi függetlenség elérése nélkül.” Azután hozzátette: „Lehet, hogy a szabadság nem kerül pénzbe, de ára van.” Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik készek megfizetni az árát.

4 Mi is a cashflow-négyszög? Cashflow azt jelenti: készpénzáramlás Melyik negyedbe tartozol? Attól függ, honnan szerzed a jövedelmed (ill. annak legnagyobb részét). A A - alkalmazott E E - egyéni vállalkozó (olyan vállalkozó, akinek személyes közreműködése nélkül vállalkozása nem működik) C C - cégtulajdonos B B - befektető

5 SZEGÉNY APJA tanácsa (iskolázott apa) iskola Legyél jól fizetett alkalmazott vagy egyéni vállalkozó, például orvos, ügyvéd vagy könyvelő - ha neked fontos:  a biztos fizetés  a szociális juttatások és  a munkahelyi biztonság

6 GAZDAG APJA tanácsa (iskolázatlan) Építsd ki saját vállalkozásaid, majd légy sikeres befektető! iskola

7 Kiyosaki gazdag apja tanácsait fogadta meg. Miért? Íme egy történet: „ Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falu. Csodálatos hely, de nem volt a faluban víz, csak ha esett az eső. A falu öregjei elhatározták, hogy szerződést kötnek valakivel, aki mindennap vizet hord a faluba. Ketten ajánlkoztak, mindkettővel megállapodtak, gondolták, a versengés alacsonyan tartja majd az árakat, és a falu esetleg többletvízhez is juthat.” Hogyan gondolkodott Ed és Bill?

8 ED Elrohant két vödörért, és folyamatosan hordta a vizet a tóból a faluba, ami egy mérföldre volt onnan. AZONNAL pénzhez jutott. Folyamatosan töltötte a falu által épített betontartályt. Korábban kelt, mint a többiek, keményen dolgozott, és örült pénzének és szerződésének. BILL Eltűnt egy időre. Hónapokig nem látta senki, ennek Ed nagyon örült, hisz nem volt konkurencia. Üzleti tervet írt, céget alapított, szerzett négy befektetőt (MEP) és egy alkalmazottat (MEI), aki felügyeli a munkát. 4 hónap múlva tért vissza, csővezetéket építetett a falu és a tó között.

9 BILL Bejelentette, hogy: - tisztább a vize, mint Edé - a nap 24 órájában rendelkezésre áll (szemben Eddel, aki csak hétköznap dolgozott) - és 75%-kal olcsóbban adta azt. $ ED is leszállította árait, négy vödröt vitt egyszerre, és két fiát felbérelte hétvégére és ünnepnapokra. $Aztán fiai elmentek egyetemre, és többé már nem tértek vissza. Közben alkalmazottaival egyre több gondja lett. $Ezalatt BILL rájött, hogy biztos más falvaknak is szüksége lehet vezetékes vízre. Átírta üzleti tervét, és kifejlesztette a csőrendszert, mely a falvakba a vizet, hozzá a pénzt szállította.

10 A kérdés tehát az: A kérdés tehát az: Vödröt cipelsz vagy vízvezetéket építesz? Verítékkel dolgozol vagy ésszel? Gazdag apja fontosnak tartotta:  Sok idő a gyereknevelésre  Pénz adakozásra, érdemesnek tartott projektekre  Idő és pénz az egészség ápolására  Utazások saját maga és családja számára DE: nem akart egész életében dolgozni érte!

11 Mi történt a két apával? Szegény apja miközben egyre sikeresebb lett, egyre feljebb került a ranglétrán, egyre többet kellett dolgoznia is, egyre kevesebb ideje maradt a családjára. Egyre többet keresett, egyre magasabb adósávba került, hitelt vett fel, ezért még többet dolgozott, hogy törleszteni tudjon. Gazdag apja egyre több pénzt keresett, kevesebb adót fizetett, és mind több szabadideje lett.

12 Mit kell tenni, melyik negyed a cél? Minden negyednek megvannak a jellemző tulajdonságai Mind a négy negyedbeli emberre szükség van ISMERD MEG MAGAD, döntsd el, melyik negyedbe tartozol most, és melyikben szeretnél érvényesülni a jövőben? ISMERD MEG A TÖBBIEKET, ha jó vezető akarsz lenni, először jó hallgatóvá kell válnod. Tudnod kell, milyen emberekre van szükséged.

13 És végül olvasd el a könyvet... mert érdemes Talán jobban megismered magad, könnyebben tudod eldönteni, hol is van a helyed mert érdekes és azért, hogy tanulj belőle. Hogy ne hidd el, amit a reklámok hirdetnek, hogy amikor hazajössz a nyaralásból, hitelt kell felvenned, és még két hetet el kell töltened valahol egy messzi szigeten, hogy aztán egész életedben ne mehess szabadságra, hogy törleszthesd a „csak havi 2% kamatú hitelt” És én azt sem hiszem, hogy az az igazi karácsonyi ajándék ami drágább - és hitelből vetted...


Letölteni ppt "A CASHFLOW négyszög Robert T. Kiyosaki A CASHFLOW négyszög Út az anyagi függetlenséghez Hodován Mária Készítette: Hodován Mária."

Hasonló előadás


Google Hirdetések