Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

___________________ Családi kassza ___________________ Készítette:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "___________________ Családi kassza ___________________ Készítette:"— Előadás másolata:

1

2 ___________________ Családi kassza ___________________ Készítette:

3 A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember előtt megnyitva a vagyonteremtés útját. Ehhez ad ötleteket a következő területeken: 1) Hogyan teremtsd meg a kezdőtőkét? 2) Hogyan lesz a megtakarításból vagyon? 3) Hogyan tanítsd ezt meg gyermekednek? Ahogy meg lehet tanulni a történelmet, egy nyelvet vagy autót vezetni, ugyanúgy mindenki képes arra, hogy elsajátítsa a vagyonteremtés alapjait.

4 Kezdhetjük? Gratulálok és nagyon örülök, hogy itt vagy és érdeklődsz a befektetések iránt! A befektetésnek nem kell túl bonyolultnak lennie, és nem kell hatalmas erőfeszítéseket tenni, hogy valaki eljusson oda, hogy befektet. Egyszerű alapismeretek már elegendőek, hogy elkezdhesd. Az alábbiakban bemutatott Családi kassza a költségvetésed tervezésében nyújt segítséget.

5 A családi kassza táblázat egy egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy meg tudd tervezni a családi költségvetésed, és nyomon tudd követni a tényleges költéseidet. Ezáltal rögtön láthatod, hol jelentkeztek magasabb költségek, illetve hol sikerült lejjebb szorítanod a kiadásaid, azaz nem folyik ki a pénz a kezeid közül. Hidd el, hogy már az első hónapban észre fogod venni, hol van az a pont, ahol éves szinten jelentős összegeket tudsz megtakarítani, ezáltal gyarapítva a családi kasszád.

6 A családi kassza működési leírása A családi kassza excel tábla első oszlopa tartalmazza a kiadási tételeid, amelyekre költesz. Pl.: étel, ital, ruházkodás, sport, utazás st b.

7 Ezeket kell kitöltened az excel táblában: 1.A táblázat első részében találod a bevételed, ez a tényleges bevételedet jelenti. Ide írd, az egy adott hónapban hozzád ténylegesen beáramlott összeget.

8 2.Minden hónap első oszlopa a tervezett költség (zöld felirat), itt kell vezetned a tervezett havi költéseid, azaz adott hónapban mire mennyi pénzt szánsz. Ezt kérlek, tervezd meg annyira reálisan, amennyire csak lehet. Ne aggódj, hiszen Te sem láthatod előre a jövőt, így mindig lesznek eltérések a terved és a valóság között.

9 3.Minden hónap második oszlopa a tényleges költség (szürke felirat), megvalósult költéseid kell vezetned azaz, hogy adott hónapban mire mennyit költöttél ténylegesen. Ez természetesen nem minden esetben fog egyezni a terveddel, de mint már említettem, ez így természetes.

10 Ezeket számolja az excel tábla: 1.A adott termék/szolgáltatás csoport végén (37. sor) a program automatikusan számolja az adott hónapra az összes kiadásod az adott csoportra vonatkozóan, így rögtön láthatod, nagyságrendileg mire mennyi pénzt fogsz, ill. ténylegesen mennyit költöttél abban a hónapban.

11 2.A felső keretben a tényleges kiadásod összegét és az bevételed összegét láthatod, illetve a kettő különbségét és az aktuális egyenlegedet.

12 3.A sorok végén az adott termékre, illetve csoportra látsz egy éves összesítést. Ezek mellet pedig az adott termékre egy hónapban átlagosan költött összeget.

13 4.Minden hónap harmadik oszlopa a tervezett és tényleges költség közti különbséget számolja.

14 Készítsd el a tervedet!

15 Tehát összefoglalva, neked nincs más dolgod, mint: 1.egy évre előre megtervezni a kiadásaidat, azaz mire mennyit fogsz költeni. 2.a terved elkészülte után, napi vagy néhány napi rendszerességgel vezetned kell mire mennyit költöttél, illetve mennyi volt a havi bevételed. Ehhez a boltokban, benzinkútnál, fodrásznál, parkolóban, stb. helyeken kapott blokkokat tedd el a pénztárcádba, különben biztos lehetsz benne, hogy ki fogsz felejteni költségeket. Az ember annyi helyen költ, hogy nem tudsz visszaemlékezni mindig mindenre. 3.A program a számításokat elvégzi helyetted! 4.Minden hónapban először magadnak fizess! – ez a piros boríték jelentése. Azt a pénzt, amit így félreteszel, tedd befektetésekbe!

16 Mi van, ha egy hónapban negatív az egyenleged? Nem baj, ha egy hónapban negatív az egyenleged, hiszen előfordulhatnak nagyobb költségű hónapok! Ehhez viszont előre rendelkezni kell a megfelelő pénzmennyiséggel. Ezért is fontos a terv, mert a tervből látni fogod, hogy mennyi plusz pénz kell a likviditásodhoz biztosításához, vagyis ahhoz, hogy ne fuss a hitelkeretedbe. A lényeg, hogy az egész évre tekintve ne legyen negatív az egyenleged. Törekedj arra, hogy ha egy-egy hónapban negatív is az egyenleged az év végére mindenképpen legyen 0 körül. Azaz tartsd be a legfontosabb aranyszabályt: sose költs többet, mint amennyit keresel!

17 Köszönjük figyelmed! és Sok jó pénzügyi döntést kívánok Neked!


Letölteni ppt "___________________ Családi kassza ___________________ Készítette:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések