Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet"— Előadás másolata:

1 Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Cegléd, június 1. Cegléd, Malom tér 3.

2 A munkaközösség legfontosabb célkitűzései a 2016/2017 második félévében:
Aktuális kérdések Feladatellátáshoz tartozó dokumentáció Esetmegbeszélés, tapasztalatok átadása

3 A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2016/2017 második félévében:
Esetmegbeszélés Jogszabály változás (szakvélemény)

4 A munkaközösség legfontosabb nehézségei a 2016/2017 második félévében:
Hiányosak a higiéniai feltételek ,kevés helyen kielégítőek a tárgyi feltételek Nem biztosított a szakember ellátottság az igényekhez képest A korai fejlesztésből a továbbgondozás, halmozottan sérült gyermekeknek nem megoldott Sokféle terápia, módszer nem elérhető a családok számára a szakszolgálatoknál

5 A munkaközösség legfontosabb kérdései:
Speciális erre az életkorra vonatkozó képzések,és finanszírozása A korai témában induló posztgraduális egyetemi képzéseket elfogadása szakvizsga helyett. Gond, hogy nevelőszülőnél nevelkedő gyermeknél a gyám a törvényes képviselő aki nem mindig elérhető. Tárgyi feltételek biztosítása Szakember lefedettség megoldása Nevelési tanácsadás illeszkedése a korai fejlesztéshez (6-12 alkalom) Szakértői bizottsági tevékenység illeszkedése a korai fejlesztéshez (18 hó alatt)

6 A munkaközösség szakmai területén bevezetett jogszabályi változások a 2016/2017 második félévében, amennyiben vannak: Az Nkt. 18. § (2) bekezdés a) pontja szerinti gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás (a továbbiakban: korai fejlesztés és gondozás) feladata a komplex koragyermekkori prevenció, tanácsadás és fejlesztés, az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően a gyermek fejlődésének elősegítése, a család kompetenciáinak erősítése, a gyermek és a család társadalmi inklúziójának támogatása érdekében. A korai fejlesztés és gondozás tevékenységei a komplex gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai tanácsadás, a kognitív, a szociális, a kommunikációs és a nyelvi készségek fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a pszichológiai segítségnyújtás. (7a)13 Intenzív ellátás a gyermek - a szülő gondozásba történő aktív bevonásával megvalósított - összefüggő, bentlakásos korai fejlesztése és gondozása, amelynek időtartama legalább egy, legfeljebb három hét. A (6) bekezdésben meghatározott időkeret teljesítése szempontjából egy hét intenzív ellátás hat hét általános szabályok szerinti fejlesztésnek felel meg. A bentlakás feltételeit a gyermek és a szülő számára az intenzív ellátást végző intézmény biztosítja.

7 A 2017/2018 tanév tervezési feladatához kapcsolódó javaslatok, célok:
Dokumentumok egyesítése Vizsgálati módszerek átbeszélése Intézménylátogatás Védőnő meghívása

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések