Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)"— Előadás másolata:

1 BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.

2 Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)

3 „Csak akkor jössz rá, hogy tulajdonképpen milyen biztosítást kötöttél, amikor az első károd megtörténik.” „Csak akkor jössz rá, hogy tulajdonképpen milyen biztosítást kötöttél, amikor az első károd megtörténik.”

4 Biztosítási alkuszok szerepe a kis- és középvállalkozások életében, biztonságuk fokozásában. I. Az alkuszok helye, szerepe a biztosítási törvény és a gyakorlat vonatkozásában. II.Független biztosításközvetítő (alkusz) és függő biztosításközvetítő (üzletkötő) státuszának és tevékenységének összehasonlítása. III. Alkuszok konkrét gyakorlati tevékenysége, lehetőségeik a vállalkozások pénzügyi stabilitásának, gazdálkodásának, illetve anyagi, technikai védettségének megteremtésében. Kockázatkezelés. IV. Alkuszi közreműködés jövője.

5 I. Alkuszok helye, szerepe a biztosítási törvény és a gyakorlat vonatkozásában.  Módozati és biztosítói partner kiválasztása  Nem „általános”, hanem „testre szabott” megoldásokat várnak el az ügyfelek  Az elégedett ügyfél a legjobb referencia  Szakmai felelősségbiztosítás - garancia

6 II. Az alkusz választásának főbb előnyei a biztosító ügynökével szemben. Alkusz Ügynök  Megbízója az ügyfél Megbízója a biztosító  Ügyfél érdekeit képviseli Biztosító érdekeit képviseli  Alku pozícióval rendelkezik Nincs alkupozícióban  A piaci legjobb szerződési Csak az adott biztosító feltételekre törekszik módozatai szerint  Vásárol megbízója részére Elad

7  Kárrendezésben is közre- Segít, főleg az előkészítés működik, ügyfele helyett eljársorán  Egyedi igény kielégítése Korlátozott, csak a standard módozatok lehetőségei szerint  Kapcsolat folyamatos. Szükség Az értékesítés érdekében szerintikitartónak kell lennie * * *  Eligazodik a kínálati palettán Saját módozatok részletesebb ismerete

8 (Nélkülük nagymértékben megnőne a vállal- kozások rizikója) Vállalkozások – partnerek igénye szerint, adott esetben az alkusz: Alku pozíciójából eredően Egységnyi díjért magasabbUgyanazon szolgáltatást szolgáltatást tud elérni alacsonyabb díjért képes értékesíteni III. Az alkuszok konkrét gyakorlati tevékenysége…..

9  Értékelő – elemző munkát végez – szaktanácsot ad – ügyféli döntés előkészítése. A szerződést aláírásra előké- szíti és közvetíti.  Kockázatkezelést végez.  Konkrét kárigényt érvényesít.  Új módozatokat dolgoz ki. Munkáltatói gondoskodás Kollektív élet, baleset és Nyugdíj- és Vállalati utasbiztosítások egészségbiztosítás és egészségpénztárak Alkuszi közreműködés külön költségmentes, beépül a kialkudott díj- ba, mint az egyéb költségek.

10 IV. Alkuszi közreműködés jövője  Kis- és középvállalkozások stabilitásában játszott szerep  A vállalkozók felelősségi fedezete előtérbe kerül  Továbbá az üzemszüneti veszteséget pótló fedezetek  Tulajdonosokra kölcsönösen köthető életbiztosítás, mint a tulajdonrész megváltásának eszköze  Biztosításkötés esetén fontos lehet pl.: - a fedezeti körök megfelelő összeállítása, - a biztosítási összegek reális meghatározása és évenkénti infláció követése - az önrészek helyes mértékének megválasztása

11  Összevont un. Kisvagyon biztosítások pl. : lakás + vállalkozás együtt. Az ügyfelek számíthatnak az alkuszokra, mert ők jó helyzetben vannak ahhoz, hogy segítsék Őket e szakterületen való eligazodásban.

12


Letölteni ppt "BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések