Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő."— Előadás másolata:

1 A jövő HR megoldása Fejér Tamás

2 perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő

3 Objektumok és Nézetek A perbit.insight ún. objektum-orientált felépítésű szoftver. Az objektumok tartalmazzák mindazokat a személyügyi és informatikai funkciókat, amelyek a teljes körű adatfeldolgozáshoz és az információ-továbbításhoz szükségesek. Minden objektum ugyanazokat az eszközöket tartalmazza az adatfeldolgozáshoz- és megjelenítéshez, így azok könnyen áttekinthetők ezáltal használatuk egyszerű. A felhasználó különféleféle megjelenítési, adatbeviteli, lekérdezési formákat hozhat létre a Lekérdezések, Jelentések, vagy Űrlapok eszközök segítségével.

4 A perbit.insight objektum-orientált felépítése és informatikai jellemzői: - Felépítése

5 Eszközök áttekintése: Minden objektumhoz hétféle eszköz tartozik: Űrlapok Lekérdezések Jelentések Körlevelek Import/export műveletek Statisztikák Folyamatok

6 Objektum intéző Az Objektum Intéző a perbit.insight eszközeinek elsődleges elérési formája. Az Intézőben választhatjuk ki és alkalmazhatjuk az objektumokhoz tartozó eszközöket, ill. hozhatunk létre újakat.

7 Táblázat Űrlap A táblázatos űrlap az információt (adatrekordokat) táblázatos formában, oszlopokban jeleníti meg.

8 Rekord űrlap Ez nagyban hasonlít egy kartotékrendszer lapjaira, amely viszonylag kevés de strukturált adatok kezelését teszi lehetővé.

9 Az űrlapok testre szabása A Mező intézőből a megjeleníteni kívánt adatmezőt ún. „Drag&Drop” módszerrel a tervezési módban megnyitott űrlapra áthúzzuk. Az űrlapon található valamennyi elem tetszés szerint formázható.

10 Lekérdezések és szűrők Szűrők segítségével, az adatlapon megjelenített munkavállalók adatait az előzetesen definiált feltétel(ek) alapján szűri meg a rendszer, azaz csak azok a munkavállalók jelennek meg az űrlapokon, akik megfeleltek a szűrési feltételnek. Szűrők segítségével, az adatlapon meg-jelenített munkavállalók adatait az előzetesen definiált feltétel(ek) alapján szűri meg a rendszer, azaz csak azok a munkavállalók jelennek meg az űrlapokon, akik megfeleltek a szűrési feltételnek.

11 Új szűrés létrehozása Az ábrán egy olyan szűrőfeltétel létrehozása látható, amely alkalmazásával csak a teljes munkaidős munkavállalók jelennek meg.

12 Lekérdezés táblázatban Egy szűrő alkalmazható az űrlapoktól függetlenül is. Ebben az esetben a Lekérdezés eredményei egy táblázatban jelennek meg.

13 Jelentések A beépített Jelentésgenerátor segítségével egyéni, testreszabott jelentéseket készíthetünk, mind formai, mind tartalmi vonatkozásban. A jelentéseken alkalmazhatók szűrők, rendezési feltételek, csoportosítások valamint tartalmazhatnak még változókat és számított értékeket is.

14 Összetett jelentések

15 Új jelentés készítése A lekérdezésekhez hasonlóan, „drag&drop” módszerrel az adatmezők áthúzhatók a jelentés tervezetére.

16 Körlevelek A körlevél egy olyan dokumentumsablon, amely tetszőleges számú szöveges és változó adatmező tartalmaz. A perbit.insight Körlevél eszköz lehetővé teszi, hogy a rendszerben tárolt adatok „átkerüljenek” a szövegszerkesztő alkalmazásba további felhasználásra

17 Új körlevél Ebben az ablakban adható meg, hogy mely adatmezőkre lesz szükség az elkészítendő körlevélben.

18 Körlevél szerkesztése Word-ben A változók beszúrását követően egyesíthetjük az adatokat, amelynek eredménye az alsó ábrán látható.

19 Statisztikák A statisztika-generátor segítségével az adatokat dimenzionálhatjuk (számszerűsíthető adatok megoszlása két tulajdonság alapján), melynek eredményét grafikus vagy táblázatos formában jelenítheti meg a program. Minden táblázat több adatmezőt tartalmazhat (kereszttábla), melyek kombinációira futtathatjuk a Számlál, Átlag, a Maximum érték, a Minimum érték és az Összeg függvényeket. Ilyen statisztika például az „Életkorok megoszlása”.

20 Új statisztika létrehozása Az ábrán a „Munkavállalók nem és kor szerinti megoszlása” statisztika tervezése látható

21 Statisztika táblázatban A sorokban a Kor, az oszlopokban a Nem előfordulásai (intervallumok), a kettő kombinációjában („kereszttábla”) pedig a munkavállalói létszám látható. Pl.: a 35-40 éves korú munkavállalók között 6 férfi található.

22 Diagram

23 Határidőnapló Határidős tevékenységek és események nyilvántartására szolgáló funkció. Pl. próbaidő lejárta

24 perbit.insight integrációja Munkaidő nyilvántartás Bérszámfejtés Outlook Levelező rendszerek

25 - Kompatibilitás

26 perbit.insight webkliens

27 A jövő HR megoldása Reméljük, hogy hamarosan Partnerünkként köszönthetjük! Reméljük, hogy hamarosan Partnerünkként köszönthetjük!


Letölteni ppt "A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések