Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Edenyek es konyhaeszkozok
2. Csoport Lukacs David Biriszlo Gergo Kovacs Mark Forgacs Tamas
2
Edenyek: Fazek, labas, tal, fedo, etelhordo, csupor
Zomancozott acellemez
3
Cserepedenyek
4
Rozsdamentes acel edenyek
5
A wok A wok egy Kínából származó főzéshez használt edény, melyet hagyományosan egész Kelet-Ázsiában használnak. Alakja leginkább egy gömb metszetére hasonlít. A wok univerzálisan használható konyhai eszköz, segítségével lehet kevés, vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, vagy a fölé helyezett bambusz gőzölő edényekben gőzölni. A wok a Kínai konyha elengedhetetlen része, de mára már az egész világon használják
6
Konyhaeszkozok A mai konyhákból nem hiányozhatnak a különféle vágódeszkák, mert szerepüket a szeletelő készülékek csak részben vették át.
7
Etkeszlet
8
Muanyag etkeszlet Az egyszer hasznalatosak nagyon szennyezik a kornyezetet
9
Poharak Magyarország (egyes területein eltérően a XX. század elejéig - közepéig) a falusi kocsmákban nem pohárból itták a pálinkát, hanem hutákban készített, majd üveggyári porciós üveget használtak. Az üvegkorsók (karaf) űrtartalma általában 0,5 dl, de voltak kisebbek és nagyobbak (1 dl, 2 dl) is. A formájuk alapján külön nevet is kaptak. Ha hengeres (vagy enyhén hasas) és vállas testű, hosszú, vékony nyakú volt: fütyülős üvegnek hívták. Ha ívelt vagy kúpos hasú, a száj felé elkeskenyedő: fityóknak, pityóknak nevezték. Ezek lehettek mintázottak és fülesek is. Székelyfoldon ma is használatos az úgynevezett futuszkó.
10
Fütyülős és Old fashioned
11
Evőeszközök halvilla, halkés, gyümölcsös kés , süteményes villa, teáskanál, b mokkáskanál, fagylaltos tálalókanál, tortalapát, húsvilla, cukorszóró kanál,
12
Forrásmunkák Neamtu C. Technológiai alapismeretek, Editura Crepuscul, 2005
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.