Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Milyen kialakítású a 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomása? a) Fejvégállomás, két csonka vágány, kettős vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Milyen kialakítású a 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomása? a) Fejvégállomás, két csonka vágány, kettős vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás,"— Előadás másolata:

1 1. Milyen kialakítású a 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomása? a) Fejvégállomás, két csonka vágány, kettős vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás, két csonka vágány, egyszerű vágánykapcsolattal. c) Fejvégállomás, két átmenő vágány, kettős vágánykapcsolattal.

2 2. A 41-es jelzésű villamos melyik végállomásán van telepítve utastájékoztató berendezés? a) Kamaraerdei ifjúsági Park végállomáson. b) Mindkét végállomáson. c) Batthyány téri végállomáson.

3 3. Milyen jelzésű villamosok közlekednek a Bartók Béla út Szent Gellért tér Móricz Zsigmond körtér megállóhely között? a) 18-as; 19-es; 41-es; 47-es; 49-es; 61-es jelzésű villamos. b) 18-as; 41-es; 47-es; 49-es jelzésű villamos. c) 18-as; 19-es; 41-es; 47-es; 49-es jelzésű villamos.

4 4. Milyen jelzőberendezés található a 49-es jelzésű villamos Kelenföldi pályaudvar végállomásán? a) A szerelvény indítását szabályozó főjelző. A berendezést a járművezető kezeli chipkulccsal. b) A szerelvény indítását szabályozó indítójelző. A berendezést a járművezető kezeli chipkulccsal. c) A szerelvény indítását szabályozó főjelző – és utastájékoztató berendezés, – ami az indulási időpontig hátralévő időt számolja vissza. A berendezést a járművezető kezeli chipkulccsal.

5 5. A 19-es jelzésű villamos melyik kocsiszíni menetében kell utasokat szállítani Kelenföld kocsiszín felé? a) Csak Kelenföldi pályaudvar végállomásról. b) Mindkét végállomásról. c) Csak a Batthyány tér végállomásról.

6 6. Melyik két végállomás között közlekedik a 47-es jelzésű villamos? a) Deák Ferenc tér és Budafok kocsiszín között. b) Deák Ferenc tér és Budafok, Városház tér között. c) Deák Ferenc tér és Kelenföldi pályaudvar között.

7 7. A 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomásán félreállási lehetőség. . . a) nincs. b) indokolt esetben van egy szerelvény részére az egyik vágányon. Ilyenkor a végállomás egyvágányú fejvégállomásként üzemel. c) akár mindkét vágányon is félre lehet állni, mert bármelyik vágányon elfér két szerelvény.

8 8. Válassza ki a helyes állítást, ha a szerelvénnyel a Fehérvári útról érkezik a Móricz Zsigmond körtér megállóhelyre! a) A Móricz Zsigmond körtér Szent Gellért tér irányú megállójából indokolt esetben a váltó kitérő állásán át lehet haladni a 61-es vonalára. b) A Móricz Zsigmond körtér Szent Gellért tér irányú megállójából a váltó egyenes állásán lehet rákanyarodni a Bartók Béla útra. c) A Móricz Zsigmond körtér Szent Gellért tér irányú megállójából a 61-es vonalára a váltó egyenes állásán csak utasításra lehet áthaladni.

9 9. Hol kell számítani a 47-es jelzésű villamos vonalán, a vágányokon közlekedő autóbuszokra? a) Móricz Zsigmond körtér megállóhely és Szent Gellért tér megállóhely között. b) Móricz Zsigmond körtér megállóhely és Hauszmann Alajos utca megállóhely között. c) Albertfalva kitérő megállóhely és Hengermalom utca megállóhely között.

10 10. Hol található a 19-es és a 49-es jelzésű villamosok vonalán biztonsági megállóhely? a) Móricz Zsigmond körtér mindkét irányú megállóhelye. b) Nincs a vonalon biztonsági megállóhely. c) Csak a 19-es jelzésű villamos vonalán, a Clark Ádám tér Batthyány tér irányú megállóhely.

11 11. A 47-es és 49-es jelzésű villamosok Deák Ferenc tér végállomásán hogyan történik a szerelvény indítása? a) Járművezető által kezelt indítójelző segítségével. b) Önindítós jelleggel, a FML alapján. c) Járművezető által chipkulccsal kezelendő főjelző szabad jelzésére, mely utastájékoztató berendezéssel is el van látva.

12 12. A 41-es jelzésű villamos a Móricz Zsigmond körtéren található, távvezérléssel, szánszerkezet segítségével állítható váltó. . . a) kitérő állásán haladhat tovább a Fehérvári út felé, a holdfényjelző szabad jelzésére. b) egyenes állásán haladhat tovább a Fehérvári út felé, a holdfényjelző szabad jelzésére. c) kitérő állásán haladhat tovább a Bartók Béla út felé, a holdfényjelző szabad jelzésére.

13 13. A 19-es és 41-es jelzésű villamos vonalának és a 18-as jelzésű villamos vonalának a Döbrentei téren található közúti vasúti összeágazásánál, melyik vonalról érkező szerelvénynek van elsőbbsége? a) A 18-as jelzésű villamos vonaláról érkező szerelvénynek van elsőbbsége. b) A 19-es 41-es jelzésű villamos vonaláról érkező szerelvénynek van elsőbbsége. c) Nincs szabályozva, kölcsönös udvariasság alapján kell közlekedni.

14 14. A Deák Ferenc tér végállomás felé haladó 47-es jelzésű villamos Savoyai Jenő tér megállójából milyen szabályok szerint szabad kihaladni? a) Nincs különleges szabályozás, az F2. forgalmi utasításban leírtak alapján kell közlekedni. b) Csak akkor haladhat ki, ha az ellentétes irányú megállóhelyen a szerelvény már megállt. c) Csak akkor haladhat ki, ha az ellenirányú megállóhelyről a szerelvény már kiindult és az utasok a villamospályát elhagyták.

15 15. Milyen kialakítású a 47-es jelzésű villamos Városház tér végállomása? a) Kettős vágánykapcsolattal ellátott, két vágánnyal rendelkező fejvégállomás, egyvágányú csonka vágánnyal ellátva. b) Eredetileg kettős vágánykapcsolattal – de a kitérő irány felhegesztése miatt csak egyenes irányban használható - ellátott, két vágánnyal rendelkező fejvégállomás, egyvágányú csonka vágánnyal ellátva. c) Kettős vágánykapcsolattal ellátott, két vágánnyal rendelkező fejvégállomás.

16 16. Válassza ki a helyes állítást! a) A 19-es jelzésű villamos a Szent Gellért tér megálló után fekvő váltó egyenes állásán halad tovább a Batthyány tér végállomás felé. b) A 49-es jelzésű villamos a Szent Gellért tér megálló után fekvő váltó kitérő állásán halad tovább a Deák Ferenc tér végállomás felé. c) A 47-es jelzésű villamos a Szent Gellért tér megálló után fekvő váltó egyenes állásán halad tovább a Deák Ferenc tér végállomás felé.

17 17. Milyen kialakítású a 49-es jelzésű villamos Kelenföldi pályaudvar végállomása? a) A végállomás kettős vágánykapcsolattal ellátott két csonka vágányból álló fejvégállomás. b) A végállomás kettős vágánykapcsolattal ellátott egy csonka és egy átmenő vágányból álló fejvégállomás. c) Egyvágányos hurokvégállomás.

18 18. Válassza ki a helyes állítást! a) A Batthyány tér végállomás utastájékoztató berendezésének nyomógombbal történő kezelése a járművezető feladata. b) A Batthyány tér végállomás utastájékoztató berendezésének távirányítóval történő kezelése a járművezető feladata. c) A Batthyány tér végállomás utastájékoztató berendezésének nyomógombbal történő kezelése a tabulátorkezelő feladata.

19 19. Válassza ki a helyes állítást! a) A Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomás visszafogó váltóval ellátott kétvágányú fejvégállomásként került kialakításra, egy tároló vágánnyal. b) A Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomás visszafogó váltóval ellátott egyvágányú fejvégállomásként került kialakításra, két tároló vágánnyal. c) A Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomás visszafogó váltóval ellátott háromvágányú fejvégállomásként került kialakításra.

20 20. A 47-es és 49-es jelzésű villamosok közös, Móricz Zsigmond körtér - Deák Ferenc tér közötti szakaszán található-e biztonsági megállóhely? a) Nem található. b) Igen, a Szent Gellért tér megállóhely mindkét irányban. c) Igen, a Fővám tér megállóhely mindkét irányban.

21 21. A 47-es jelzésű villamos vonalán haladva kell-e számítania Budafok kocsiszín megállóhelynél távvezérlés útján szánszerkezet segítségével állítható váltóra? a) Igen, a Városház tér végállomás irányába. b) Igen, a Deák Ferenc tér végállomás irányába. c) Nem, csak kézi állítású váltó található a Budafok kocsiszín megállóhelynél.

22 22. A 41-es jelzésű villamossal a Budafok elágazásnál található váltó milyen irányú állásán haladhat tovább a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomás irányába? a) A váltó egyenes állásán. b) A váltó kitérő állásán.

23 23. A Széll Kálmán tér végállomásról, illetve megállóhelyről az Attila út felé kihaladó villamosok közül melyiknek van elsőbbsége a főjelzők időszakos érvénytelenítése esetén? a) A 18-as jelzésű villamos vonalán érkező szerelvénynek. b) A 61-es jelzésű villamos vonalán érkező szerelvénynek. c) Nincs szabályozva, kölcsönös udvariasság alapján dől el az elsőbbség.

24 24. A 18-as jelzésű villamos vonalán, ha adottak a feltételek el lehet-e haladni megállóhely mellett megállás nélkül? a) Nem lehet megállóhely mellett elhaladni. b) Igen, de csak este óra után. c) Igen, de csak szombat, vasárnap és ünnepnap, amikor Tatra T5C5 K típusú szerelvények közlekednek a vonalon.

25 25. A 18-as jelzésű villamos Széll Kálmán tér végállomásán melyik jelzésű villamost lehet átszállással igénybe venni? a) 59-es; 60-as; 61-es jelzésű villamost. b) 4-es; 6-os; 58-as; 59-es; 61-es jelzésű villamost. c) 4-es; 6-os; 59-es; 61-es jelzésű villamost.

26 26. A Széll Kálmán tér felől közlekedik a 18-as jelzésű villamos vonalán. Arról tájékoztatják, hogy a Rudas fürdő előtt történt baleset miatt áll a villamos forgalom. Hol tud a szerelvénnyel Széll Kálmán tér végállomás irányába visszafogni? a) A Dózsa György tér megállóhely előtt található összekötő vágányon. b) A Döbrentei tér megállóhely után, az Erzsébet híd alatt fekvő összekötő vágányon. c) Nincs visszafogási lehetőség.

27 27. A Széll Kálmán tér felől közlekedik a 18-as jelzésű villamos vonalán és azt az utasítást kapja, hogy fogjon vissza a Szent Gellért tér megállónál. Melyik megállóig kell az utasokat szállítania? a) Szent Gellért tér megállóhelyig. b) Gárdonyi tér megállóhelyig. c) Döbrentei tér megállóhelyig.

28 28. Hol lehet a 61-es jelzésű villamos vonalán a Móricz Zsigmond körtér végállomás és a Széll Kálmán tér megállóhely között hátsó áramszedő használatával üzemszerűen közlekedni? a) Nincs lehetőség hátsó áramszedő üzemszerű használatára. b) Budaörsi út megállóhely és a Móricz Zsigmond körtér végállomás között mindkét irányban. c) Budaörsi út megállóhely és Széll Kálmán tér megállóhely között mindkét irányban.

29 29. A Móricz Zsigmond körtér végállomás és a Széll Kálmán tér megállóhely között biztonsági megállóhely a… a) Széll Kálmán tér megállóhely a Móricz Zsigmond körtér irányába. b) Királyhágó utca megállóhely. c) Márvány utca megállóhely.

30 30. Milyen kialakítású a 61-es jelzésű villamos Móricz Zsigmond körtér végállomás vágányhálózata? a) Fejvégállomás, egy csonkavágány és egy átmenő vágány egyszerű vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás, két átmenő vágány egyszerű vágánykapcsolattal. c) Fejvégállomás, két átmenő vágány kettős vágánykapcsolattal.

31 31. Milyen jelzőberendezés található a 61-es jelzésű villamos Móricz Zsigmond körtér végállomásán? a) A szerelvény indítását szabályozó főjelző. b) A szerelvény indítását szabályozó indítójelző. c) Csak utastájékoztató berendezés – az indulási időpontig hátralévő időt számolja vissza.

32 32. A 61-es jelzésű villamos Móricz Zsigmond körtér végállomásán melyik jelzésű villamost lehet átszállással igénybe venni? a) 6-os; 18-as; 19-es; 41-es; 47-es; 49-es jelzésű villamost. b) 6-os; 18-as; 41-es; 43-as; 47-es; 49-es jelzésű villamost. c) 6-os; 18-as; 19-es; 47-es; 49-es jelzésű villamost.

33 A gyakorlás véget ért!

34 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1. Milyen kialakítású a 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomása? a) Fejvégállomás, két csonka vágány, kettős vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések