Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG"— Előadás másolata:

0 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt.
Budapest, július 30.

1 VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG

2 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig
MIKOR? Augusztus 1-jén szombaton üzemkezdettől augusztus 20-án csütörtökön üzemkezdetig tart a felújítás. A villamosforgalom augusztus 20-án a teljes vonalon megindulhat. Augusztus 20-tól a villamosok az eredeti útvonalukon közlekednek, és a Margit híd felújítása alatt is (augusztus 21-étől) a teljes vonalon járnak. HOL? A 4-6-os villamosvonal Moszkva tér és Blaha Lujza tér közötti szakaszán felújítjuk a Rákóczi úti útátjárót, az Aradi utcai útátjárót, a Nyugati teret, a Jászai M. tér – Tátra u. szakaszt, a Horváth utcai útátjárót, a Kisrókus utcai ívet, valamint a Moszkva téri kitérőt. MIÉRT? A most érintett pályaszakaszokon között volt jelentős felújítás ban, a Combino villamosok forgalomba állításakor a nagykörúti peronokat akadálymentesítették. A villamosvágányokat nem cserélték. (Kivéve az Aradi utcai kitérő.) A vágányok részleges felújítására azért van szükség, mert az ívekben, illetve a közúti kereszteződésekben a pályafelépítményt (beton, aszfalt) nagyobb terhelés éri, ez is gyorsítja az elhasználódást.

3 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig
HOGYAN OLDJUK MEG A PÓTLÁST? A vágányfelújítás idején a 4-6-os villamosok a dél-budai végállomások (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) és a Blaha Lujza tér között járnak. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között pótlóbuszok közlekednek. A BKV a pótlóbuszok típusának kiválasztásakor utas- és forgalombiztonsági, valamint  forgalomtechnikai adottságokat is figyelembe vett, így Ikarus 280-as típusú csuklós buszok közlekednek a Nagykörúton, a villamosnál sűrűbb követési idővel. HOL LEHET FELSZÁLLNI A PÓTLÓBUSZOKRA? A dél-budai végállomás (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) irányából érkező villamosokról leszállva a Népszínház utcai megállóból induló autóbuszokon utazhatnak tovább utasaink a Moszkva tér felé. Ahol lehetséges, ott a buszok a villamosmegállókban veszik fel utasaikat. A Jászai Mari téren azonban a felújítás teljes időszakában a 91-es, 191-es, 291-es autóbuszok megállóhelyén, míg a Nyugati pályaudvar és az Oktogon villamosmegállók peronjai helyett augusztus 8-19-e között a 906-os autóbusz megállóhelyein állnak meg a pótlóbuszok. A buszok, ahol nem zavarják a munkálatokat, a villamossíneken közlekednek majd.

4 MOZGÁSUKBAN KORLÁTOZOTT UTASAINK FIGYELMÉBE
A mozgásukban korlátozott utasaink a vágányfelújítás ideje alatt továbbra is igénybe vehetik a „Taxirendszer” szolgáltatásunkat (háztól-házig). Az igényt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél kell jelezni a telefonszámon. 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi pontjára is készséggel szállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői ingyen utazhatnak ezeken a járműveken. A midibusz a vágányfelújítás idején a 4-6 villamospótló autóbusz útvonalán közlekedik igény szerint, és a os telefonszámon hívható az egyes megállókhoz. Ez a szolgáltatás  a BKV egyéb járművein érvényes utazási feltételekkel vehető igénybe. Mozgásukban korlátozott utasainknak javasoljuk az 5-ös autóbuszt, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

5 UTASTÁJÉKOZTATÁS Hangos utastájékoztatás
a Moszkva téren 5 perceként az átszálló utasoknak, a 2-es metró Moszkva téri állomásán új szerelvény érkezésekor, Szentendrei HÉV-szerelvényeken Margit híd megállóba érkezés előtt, a Millenniumi Földalattin az Oktogon állomáson új szerelvény érkezésekor, a 3-es metró Nyugati pályaudvar állomásán augusztus 1-től új szerelvény érkezésekor, a 2-es villamosok, a 2V autóbuszok, valamint a 75-ös és 76-os trolibuszok járművezetői Jászai Mari tér végállomásra érkezés előtt, a 28-as, 37-es, 37A és 62-es villamosok, valamint a 99-es és 217E autóbuszok vezetői Blaha Lujza tér végállomásra érkezéskor, a 74-es trolibuszok vezetői Csáktornya park felé Erzsébet körút megálló előtt, az 5-ös, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 178-as és 178A autóbuszok járművezetői Blaha Lujza tér megállóba érkezés előtt tájékoztatják az utasokat.

6 UTASTÁJÉKOZTATÁS Nyomtatott tájékoztatás Egyéb tájékoztatás
A villamospótló buszokon homlok- és oldal-iránytábla, a végállomásokon és a megállóhelyeken, valamint a fontosabb átszállási pontokon utastájékoztató táblák. Egyéb tájékoztatás A Combino villamosokban hang- és kép állományok, BKV honlapja, Fővinform.

7 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

8 BLAHA LUJZA TÉR A Blaha Lujza térig eredeti vonalon közlekednek a 4-es és 6-os villamosok. A pótlóbuszok végállomása 906-os éjszakai buszok megállójában lesz. Az első megálló a 906-os busz megállója a Moszkva tér felé.

9 WESSELÉNYI UTCA – KIRÁLY UTCA
A pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg a Wesselényi utcánál és Király utcánál.

10 OKTOGON 1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg.
8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg. A villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

11 NYUGATI PÁLYAUDVAR 1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg. 8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg.

12 JÁSZAI MARI TÉR A 91-es autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

13 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR
A pótlóbuszok a villamosmegállókban állnak meg a Margit Sziget, Margit híd, Mechwart liget illetve Széna tér megállókban. A Margitsziget és a Mechwart liget villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

14 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR
A 906-os éjszakai autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

15 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig
MENNYIBE KERÜL? A felújításra mintegy 350 millió forintot költ a BKV Zrt. Közbeszerzési eljárás során a Normál Nyomtáv Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte a kivitelezés jogát. A munkálatokat 243 millió forint értékben végzi a cég. A fennmaradó összeg azoknak az anyagoknak a költségét fedezi, amelyeket a BKV bocsát a Kft. rendelkezésére.

16 Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet
KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet Kommunikációs Igazgató, BKV Zrt. Budapest, július 30.


Letölteni ppt "VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG"

Hasonló előadás


Google Hirdetések