Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nem, mert a tükrök kihajtva is elférnek mindenhol.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nem, mert a tükrök kihajtva is elférnek mindenhol."— Előadás másolata:

1 Nem, mert a tükrök kihajtva is elférnek mindenhol.
1. A Hungária kocsiszínből történő kiállásnál szükséges-e valamelyik visszapillantó tükröt behajtani? a) Nem, mert a tükrök kihajtva is elférnek mindenhol. b) Igen, de csak a hátsó tükröknek kell behajtva lenni. c) A hátsó tükröket minden esetben be kell hajtani, de a 13-as vágányról indulva a jobb első tükröt szintén be kell hajtani.

2 A kiállási útvonalon nincs utas szállítási kötelezettség.
2. Hungária kocsiszínből a kiállási útvonalon melyik megállótól kell utast szállítani? a) A kiállási útvonalon nincs utas szállítási kötelezettség. b) Az Asztalos Sándor utca megállóhelytől már utasok szállítása kötelező. c) A kocsiszín kapujától utasokat kell szállítani.

3 A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot.
3. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás átmenő vágánya melyik vágánnyal létesít kapcsolatot? a) A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot. b) Csak az Újbuda-központ és a Móricz Zsigmond körtér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot. c) Az Újbuda-központ és a Móricz Zsigmond körtér felé és a Széll Kálmán tér felé is közvetlen kapcsolatot létesít.

4 Melyik felsorolt megállókban van a 2-es metróra átszállási lehetőség?
4. Melyik felsorolt megállókban van a 2-es metróra átszállási lehetőség? a) Blaha Lujza tér, Széll Kálmán tér, Nyugati pályaudvar megállóban. b) Corvin-negyed, Nyugati pályaudvar megállóban. c) Blaha Lujza tér, Széll Kálmán tér megállóban.

5 Melyik felsorolt megállókban van HÉV-re átszállási lehetőség?
5. Melyik felsorolt megállókban van HÉV-re átszállási lehetőség? a) Margit híd, budai hídfő megállóban H5, Boráros tér megállóban H7. b) A Boráros tér megállóban H7, Petőfi híd, budai hídfő megállóban H6. c) Margit híd, budai hídfő megállóban. H5, Petőfi híd, budai hídfő megállóban H6.

6 Válassza ki az egymás után következő megállók sorrendjét!
6. Válassza ki az egymás után következő megállók sorrendjét! a) Oktogon, Király utca, Wesselényi utca, Blaha Lujza tér. b) Jászai Mari tér, Nyugati pályaudvar Oktogon, Wesselényi utca. c) Rákóczi tér, Harminckettesek tere, Mester utca, Boráros tér.

7 Csak kettő, mindkét vágányon egy-egy.
7. Az Újbuda-központ végállomás két vágányán maximálisan hány Combino szerelvény fér el? a) Csak kettő, mindkét vágányon egy-egy. b) Négy, mind két vágányon kettő-kettő. c) Három, a jobb vágányon kettő, a bal vágányon egy.

8 Mely végállomásokon van átmenő vágány?
8. Mely végállomásokon van átmenő vágány? a) A Széll Kálmán tér és az Újbuda-központ végállomáson. b) A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér végállomáson. c) A Móricz Zsigmond körtér és az Újbuda-központ végállomáson.

9 Nyugati pályaudvar és Corvin-negyed megállóhelynél.
9. Mely felsorolt megállóhelynél van a 3-as metróra átszállási lehetőség a két körúti viszonylatról? a) Nyugati pályaudvar és Corvin-negyed megállóhelynél. b) Blaha Lujza tér és Nyugati pályaudvar megállóhelynél. c) Jászai Mari tér, Széll Kálmán tér és Blaha Lujza tér megállóhelynél.

10 Wesselényi utca, Oktogon, Corvin-negyed megállóhelynél.
10. A végállomásoktól eltekintve hol vannak visszafogási lehetőségek a vonalon? a) Wesselényi utca, Oktogon, Corvin-negyed megállóhelynél. b) Wesselényi utca, Oktogon, Corvin-negyed, Blaha Lujza tér megállóhelynél. c) Oktogon, Corvin-negyed, Blaha Lujza tér megállóhelynél.

11 Melyik megállóhelyen történik baloldalon az utasok le- és felszállása?
11. Melyik megállóhelyen történik baloldalon az utasok le- és felszállása? a) Mester utca megállóhelyen. b) Oktogon megállóhelyen. c) Széna tér megállóhelyen.

12 Nincs a nagykörúton kettős jellegű megállóhely.
12. Melyik megállóhely kettős jellegű a 4-es 6-os jelzésű villamos vonalán? a) Nincs a nagykörúton kettős jellegű megállóhely. b) A Corvin-negyed megállóhely. c) Blaha Lujza tér megállóhely.

13 Válassza ki a helyes állítást!
13. Válassza ki a helyes állítást! a) A Mechwart liget megállóban jobb oldalra történik az utasok le- és felszállása. b) A Széll Kálmán tér végállomáson külön le- és felszállóhely van kialakítva. c) A Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér megállók között fokozottan kell figyelni a trolibusz munkavezeték kereszteződésekre.

14 14. Hungária kocsiszíni beálláskor a Mester utca - Haller utca kereszteződésnél található elektromos állítású váltón… a) menetrend szerint, kitérő irányba, a Haller utca felé kell tovább haladni. b) menetrend szerint, egyenes irányba, a Haller utca felé kell tovább haladni. c) menetrend szerint, kitérő irányba, a Vágóhíd utca felé kell tovább haladni.

15 Hungária kocsiszíni beálláskor az utasok szállítása meddig kötelező?
15. Hungária kocsiszíni beálláskor az utasok szállítása meddig kötelező? a) Mester utcán át történő beálláskor utasok szállítása nem kötelező. b) Utasokat az Orczy tér megállóig kell szállítani. c) Utasokat a Hidegkuti Nándor Stadion megállóig kell szállítani.

16 A járművezető viszi be a szerelvényt a telep bármely vágányára.
16. Milyen szabályozás vonatkozik a szerelvény Hungária kocsiszínbe való beállására? a) A járművezető viszi be a szerelvényt a telep bármely vágányára. b) Nincs külön szabályozás, mindig operatív módon történik a beállás. c) A beállásnál csak a kocsibeszedő viheti a telephelyre a szerelvényt. Oldalaknás vágányra járművezető nem vihet be szerelvényt.

17 Nincs a vonalon biztonsági megálló.
17. Hol található a 4-es, 6-os jelzésű villamos vonalán biztonsági megálló? a) Nincs a vonalon biztonsági megálló. b) A Nyugati pályaudvar megállóhely a Blaha Lujza tér felé. c) A Király utca megállóhely mindkét irányban.

18 Szent István körút-Visegrádi utca. József körút-Baross utca.
18. A felsoroltak közül, melyik útkereszteződésben található trolibusz munkavezeték kereszteződés? a) Szent István körút-Visegrádi utca. b) József körút-Baross utca. c) Ferenc körút-Üllői út.

19 egyenes irányú állásán a Salgótarjáni utca felé közlekedünk tovább.
19. Hungária kocsiszíni beálláskor a Fiumei út, Salgótarjáni út kereszteződésénél található elektromos állítású váltó… a) egyenes irányú állásán a Salgótarjáni utca felé közlekedünk tovább. b) kitérő irányú állásán a Salgótarjáni utca felé közlekedünk tovább. c) kitérő irányú állásán a Blaha Lujza. tér felé közlekedünk tovább.

20 20. Milyen szabályozás van érvényben a Mester utcán történő beálláskor a Szakorvosi rendelő megállóhelynél? a) A beálló 4-es és 6-os jelzésű villamosnak nem kell megállnia a megállóhelyen. b) A beálló 4-es, 6-os jelzésű villamosokkal meg kell állni, ha van le- vagy felszáll utas, de csak a jobb első ajtót kell kinyitni. c) A beálló csatolt Ganz csuklós villamosokkal nem kell megállni, a Combino villamosokkal meg kell állni, ha van le- vagy felszálló utas, de csak a jobb első ajtót kell kinyitni.

21 21. Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomáson keresztül, hogyan történik a beállás? a) A Széll Kálmán tér felöl érkezve, a Blaha Lujza tér megállóban az utasokat le kell szállítani. A gyökkel szemben fekvő összekötő vágányon áthaladva, visszafogás után az átmenő vágány váltóját kitérő irányba állítva, a holdfényjelző árbócán található nyomógomb működtetésével lehet a behaladáshoz kanyarodó szabad jelzést kérni. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomástól az utasok szállítása ismételten kötelező. b) A Széll Kálmán tér felöl érkezve, a Blaha Lujza tér megállóban az utasokat le kell szállítani. A gyökkel szemben fekvő összekötő vágányon áthaladva, visszafogás után, kitérő irányba a Széll Kálmán tér irányú vágányon, az átmenő vágány váltóját kitérő irányba állítva, a holdfényjelző árbócán található nyomógomb működtetésével lehet a behaladáshoz kanyarodó szabad jelzést kérni. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomástól az utasok szállítása ismételten kötelező. c) A Dél Budai végállomások felől érkezve, az átmenő vágány váltójának kitérő irányú állásán közvetlenül rá lehet fordulni a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomásra.

22 22. Válassza ki a Mester utca (Ferenc körút) végállomásra vonatkozó helyes állítást! a) A végállomásról történő kihaladásnál a kétfogalmú főjelző szabad jelzésénél az Angyal utca kereszteződésben a közúti fedező jelző tilos a továbbhaladás jelzést ad a közúti járműforgalom részére. b) Amennyiben a tabulátorkezelői szolgálat szünetel, az átmenővágányról történő kihaladáskor csak a csúccsal szemben fekvő váltó állásáról kell meggyőződni. c) A végállomási utastájékoztató berendezést a járművezetők távirányítóval működtetik.

23 23. Hogyan történik a szerelvények indítása a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásáról? a) Főjelzők segítségével. b) Indítójelzővel. c) Önindítós módon, chipkulcs segítségével.

24 24. A járművezetők pihenőideje alatt van-e lehetőség a meghibásodott szerelvény tárolására a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásán? a) Igen, az átmenő vágányon. b) Igen, a csonkavágányon. c) Nincs. Tárolási lehetőség a Bécsi úton, a régi Óbuda kocsiszín előtti vágányokon van.

25 25. Válassza ki a 17-es jelzésű villamos vonalán, hogy az alábbi megállóhelyek közül hol történik az utasok le- és felszállása az úttestre, illetőleg az úttestről! a) Lukács fürdő megállóhely. b) Kavics utca megállóhely. c) Nagyszombat utca megállóhely.

26 26. Válassza ki a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásán található váltókra vonatkozó helyes állítást! a) Az összes váltó motoros működtetésű. b) A végállomásra történő behaladáskor érintett csúccsal szemben fekvő váltók motoros működtetésűek. c) A végállomásról történő kihaladáskor érintett csúccsal szemben fekvő váltók motoros működtetésűek.

27 27. Hogyan kell üzemszerűen a Bécsi út (1-es villamos) végállomásáról a Bécsi út (Vörösvári út) (17-es villamos) végállomására átállni? a) A Bécsi úton a régi Óbuda kocsiszín előtti vágányokon (nagykör). b) A Bécsi úton az 1-es villamos végállomási épülete előtt, a Bécsi út, majd a Bécsi (Vörösvári út) út úttestjét is keresztező vágányon (kiskör).

28 28. Hol található visszafogásra alkalmas hely (összekötő vágány) a 17-es jelzésű villamos vonalán? a) Szent Margit kórház megállóhelynél. b) Lukács fürdő megállóhelynél. c) Nincs visszafogásra alkalmas hely a vonalon.

29 29. Lukács fürdő megállóhelynél lévő elágazó váltó melyik állása terel a Török utca felé? a) A váltó egyenes állása. b) A váltó kitérő állása.

30 30. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1- es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. b) Rugós, kulisszás váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. c) Elektromotoros váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek.

31 31. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról a fővágányra való kihaladást szabályozza-e jelző? a) Nem. b) Csak főjelző. c) Főjelző és holdfényjelző.

32 32. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán a biztosított vágányutas biztosítási körzetben lévő egyik elektromotoros váltó távvezérléssel nem működik. Utasíthatja-e Önt a tabulátorkezelő a váltónak hajtókarral történő átállítására? a) Igen. b) Nem.

33 33. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról kiállni… a) csak a Bécsi út 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. b) csak a Rákóczi (Lágymányosi) híd 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. c) az 1-es jelzésű villamos mindkét végállomása felé lehet.

34 34. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomására vonatkozó helyes állítást! a) Az utastájékoztató berendezést a tabulátorkezelő kezeli. b) Az utastájékoztató berendezést a járművezető kezeli. c) Nincs utastájékoztató berendezés.

35 35. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomáson az utasok leszállása… a) az utolsónak érintett csúccsal szemben fekvő elektromotoros állítású váltó előtt kiépített leszállóhelyen történik. b) a csonkavágányok között lévő peronra, a visszafogás helyén történik.

36 36. Az 1-es jelzésű villamos vonalán, csúcsforgalmi időben, meghibásodott járművel félre lehet állni… a) a Puskás Ferenc Stadionnál. b) a Népliget 1A jelzésű villamos végállomásán. c) a Thököly út megállóhelynél.

37 37. A Jászai Mari tér végállomás melyik vágányáról lehet a Margit hídra kihaladni? a) A Duna felöli átmenővágányról. b) Az épület előtti átmenővágányról. c) Nincs ilyen lehetőség.

38 38. A Mester utca (Ferenc körút) végállomásról indulva az 51-es jelzésű villamos vonalán, biztonsági megállóhely… a) a Haller utca megállóhely a Könyves Kálmán körút irányába. b) a Lurdy ház megállóhely a Könyves Kálmán körút irányába. c) Nincs biztonsági megállóhely.

39 39. A Hungária kocsiszínbe beálló 4-es vagy 6-os jelzésű villamossal a Népliget felé haladva a Ferencváros vasútállomás megállóban, azt észleli, hogy a Ferencváros kocsiszín előtti csúccsal szemben fekvő váltó kitérő irányba áll. Van-e teendője? a) Nincs, mert a váltó állása megfelelő. b) Igen, van. Az oszlopon található nyomógomb segítségével a váltót egyenes irányba állítva kell tovább közlekedni. c) Igen, van. Váltóvas segítségével egyenes irányba állítva a váltót, az oszlopon található nyomógomb megnyomásával a közúti fedezőjelzőt letiltva kell tovább közlekednie.

40 40. Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomáson keresztül kiálló 4-es vagy 6-os jelzésű villamosok milyen módon tudnak a Széll Kálmán tér végállomás felé közlekedni? a) Nincs lehetőség a Széll Kálmán tér végállomás irányába közlekedni, csak a Corvin-negyed megállónál található összekötő vágányon való visszafogással. b) Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás átmenő vágánya közvetlen kapcsolatot létesít a Széll Kálmán tér irányú vágánnyal. c) Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás átmenő vágányán kihaladva, át kell menni a gyökkel szemben fekvő összekötő vágány kitérőjén. Majd visszafogás és váltóállítás után lehet a Szél Kálmán tér végállomás felé közlekedni.

41 41. A 17-es jelzésű villamos vonaláról hogyan lehet áthaladni a 4-es és 6-os jelzésű villamos vonalára? a) Nincs közvetlen összeköttetés a két vonal között. b) A Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelynél található váltó kitérő állásán lehet a Török utcán keresztül a Margit körútra áthaladni. c) A Kavics utca megállóhelynél található váltó kitérő állásán lehet a Török utcán keresztül a Margit körútra áthaladni.

42 42. Milyen módon állítható elsődlegesen a Hidegkuti Nándor Stadion megállóhelynél lévő váltó, amelyik a Hungária kocsiszínbe való beállást teszi lehetővé? a) Szánszerkezettel b) Nyomógombbal. c) Helyszíni kézi állítással, váltóvassal.

43 43. A Hungária kocsiszínből, a Puskás Ferenc Stadion irányába kell kiállni. Milyen teendői vannak a járművezetőnek? a) A Salgótarjáni utcára kikanyarodva a bilincses váltót kitérő irányba kell állítani, majd az oszlopon lévő nyomógombot meg kell nyomni a szembejövő forgalom letiltására. Visszafogás után a bilincses váltót vissza kell állítani egyenes állásba. b) A Salgótarjáni utcára kikanyarodva azonnali visszafogás után lehet a Hungária körútra kanyarodni a Puskás Ferenc Stadion irányába. c) A Salgótarjáni utcára kikanyarodva a bilincses váltót váltóőr állítja a megfelelő irányba, így a járművezetőnek teendője nincs.

44 44. A Hidegkuti Nándor Stadion megállóhelyről a Puskás Ferenc Stadion irányába kíván haladni… a) a váltót nyomógomb segítségével átállítja kitérő irányba, majd a holdfényjelző alatt elhelyezett nyomógombot megnyomja és a holdfényjelző kanyarodó szabadjelzésére lehet továbbhaladni. b) a váltót nyomógomb segítségével átállítja kitérő irányba, majd ezt követően automatikusan megjelenik a holdfényjelzőn a kanyarodó szabad jelzés. c) a váltót szánszerkezet segítségével átállítja kitérő irányba, majd ezt követően automatikusan megjelenik a holdfényjelzőn a kanyarodó szabad jelzés.

45 A gyakorlás véget ért!

46 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "Nem, mert a tükrök kihajtva is elférnek mindenhol."

Hasonló előadás


Google Hirdetések