Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Száva kocsiszínből kiálláskor (50-es oldalra) az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltót… a) egyenes állásba állítja. b) kitérő állásba állítja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Száva kocsiszínből kiálláskor (50-es oldalra) az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltót… a) egyenes állásba állítja. b) kitérő állásba állítja."— Előadás másolata:

1 1. Száva kocsiszínből kiálláskor (50-es oldalra) az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltót… a) egyenes állásba állítja. b) kitérő állásba állítja.

2 2. Mit tesz, ha kiálláskor az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltónál lévő holdfényjelző nem ad szabad jelzést? a) Működteti a holdfényjelző alatti nyomógombot. b) Felhívja a kocsiszíni diszpécsert. c) Értesíti a munkáját közvetlenül irányító személyt.

3 3. A Határ út végállomás csonkavágányán (50-es oldal) hány TW6000 ill. Ganz csuklós szerelvény fér el? a) Kettő. b) Négy. c) Egy.

4 4. A Béke tér felől érkezve a Határ út végállomásra hogyan lehet elsődlegesen váltót állítani? a) Váltóvassal. b) Távvezérlés útján szánszerkezet segítségével. c) Váltóőr állítja a váltót megfelelő állásba.

5 5. Melyik vágányra kell a Béke tér felől érkezve behaladni, illetve visszafogni és ezt honnan lehet tudni? a) Mindig a csonkavágányra kell behaladni. Kivétel a kocsiszíni beállás. b) A Béke tér végállomáson elhelyezett menetrendből kiderül, hogy melyik vágányra kell állni. c) A FML tartalmazza az erre vonatkozó előírást.

6 6. Mi alapján történik a szerelvény indítása a Határ út végállomásról (50-es oldal)? a) A menetirányító működteti a főjelzőket. b) Önindítós jelleggel, a FML-on meghatározott időben kell elindulni. c) A területirányító minden esetben, külön értesíti a járművezetőt az indulási időről.

7 7. Milyen módon működteti az utasok tájékoztatására szolgáló berendezést a Határ út végállomáson (50-es oldal)? a) Chipkulccsal. b) Távirányítóval. c) A tabulátorkezelő működteti.

8 8. Válassza ki az 50-es jelzésű villamos vonalán, melyik a biztonsági megálló? a) A „Lajosmizsei sorompó” megállóhely mind két irányba. b) A Margó Tivadar utca megállóhely menet Béke tér végállomás felé. c) Nincs ilyen megálló a vonalon.

9 9. Az 50-es villamos vonalán hol vannak visszafogási lehetőségek a két végállomás között? a) Kossuth tér, Villanytelep, Szarvas csárda tér. b) c) Szarvas csárda tér, Ungvár utca.

10 10. Az 50-es jelzésű villamos vonaláról hogyan lehet bekanyarodni a Hofherr Albert utcába, melyek a feltételei, hogyan kérhető szabad jelzés? a) Kézi váltóállítás és a holdfényjelző alatt lévő nyomógomb megnyomását követően, kanyarodó irányú szabad jelzésre, a munkáját közvetlenül irányító személy engedélyével bekanyarodhatok. b) A területirányító utasítására, váltóőr általi váltó állítás után bekanyarodhatok. c) Kézi váltóállítás után kitérőbe haladhatok be a Hofherr Albert utcába, az áthaladást jelzőőr biztosítja.

11 11. Hogyan történik a Béke tér végállomásra való behaladáskor a váltó elsődleges állítása? a) Távvezérlés útján, szánszerkezet segítségével. b) Váltóvassal kell a váltót állítani. c) Nyomógomb segítségével.

12 12. a) b) c) A Béke tér végállomás mindkét visszafogó vágánya foglalt.
Hol kell ilyenkor az utasokat leszállítani? a) Az Ungvár utca megállóhelyen. b) Ilyenkor az utasokat nem szabad leszállítani. c) A kettős vágánykapcsolat előtt kialakított szükségleszállóhelyen.

13 13. Hány villamost lehet a Béke tér végállomáson tárolni, a forgalom folyamatosságának biztosítása mellett, és melyik vágányon? a) Egyszerre csak az egyik vágányon, (ez lehet az egyenes vagy a kitérőben lévő csonkavágány) lehet egy szerelvényt tárolni. b) Csak a kitérőben lévő csonkavágányon lehet egy szerelvényt tárolni. c) Csak az egyenesben lévő csonkavágányon lehet egy szerelvényt tárolni.

14 14. Mi alapján történik a szerelvény indítása a Béke tér végállomásról? a) A menetirányító működteti a főjelzőket. b) Önindítós jelleggel, a FML-on meghatározott időben kell elindulni. c) A területirányító minden esetben, külön értesíti a járművezetőt az indulási időről.

15 15. Milyen módon működteti az utasok tájékoztatására szolgáló berendezést a Béke tér végállomáson? a) Chipkulccsal. b) Távirányítóval. c) Oszlopra szerelt nyomógombbal.

16 16. A Béke tér végállomásról történő elindulást követően forgalmi okból vissza kell fogni. Ez hol tehető meg elsőként? a) A Honvéd utca megállóhelynél. b) A Szarvas csárda tér megállóhelynél. c) A Kemény Zsigmond utca megállóhelynél.

17 17. Hol lehet az 50-es jelzésű villamosról a metróra átszállni? a) Határ út végállomáson az M3-as metróra. b) Kossuth tér megállóhelyen az M2-es metróra. c) Corvin körút megállóhelyen az M2-es metróra.

18 18. A kocsiszíni beálláskor a Határ út végállomásra érkezik (50-es oldal). A végállomás bejáratánál lévő váltó… a) egyenes állásán halad tovább. b) kitérő állásán halad tovább.

19 19. Az 50-es jelzésű villamos kocsiszínbe történő beállásakor hol kell a szerelvény mind két homlokfalán elhelyezett utas tájékoztató jelzést kocsiszíni beállásnak megfelelően beállítani? a) A Béke tér végállomáson. b) A Corvin körút megállóhelyen. c) Nem kell külön beállítani, mert a Határ út végállomás és a kocsiszín között nincs köztes megálló.

20 20. a) b) c) A kocsiszíni beállást követően a TW6000-es járműveken…
Az áramszedőt le kell húzni vagy vezérelni, és az akkumulátort ki kell kapcsolni. b) Az áramszedőt felvezérelve kell hagyni, az iránykapcsolót az egyes porta irányába kell „1”- es állásba kapcsolni. c) Az áramszedőt felvezérelve kell hagyni, az iránykapcsolót mindkét végén a járműnek „0” állásba kell kapcsolni.

21 21. Milyen jelzőket kell figyelni a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomásra behaladás előtt a Határ úti kereszteződésnél? a) Kétfogalmú főjelzőt. b) A szánszerkezet helyére figyelmeztető jelzőt. c) Kétfogalmú főjelzőt és a holdfényjelzőt együtt.

22 22. Milyen a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomási bejáratánál lévő váltó elsődleges állítási lehetősége? a) Távvezérléssel, szánszerkezet segítségével a járművezető közreműködésével történik. b) Helyszíni kézi állítással a járművezető közreműködésével történik. c) Távvezérléssel a tabulátorkezelő közreműködésével történik.

23 23. Mi szabályozza a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomás forgalmát? a) Társasági szabályozás, végállomási üzemeltetési utasítás. b) Főjelzők és társasági szabályozás, végállomási üzemeltetési utasítás. c) Az F.1 – F.2 Jelzési és forgalmi utasítás a közúti vasutak számára.

24 24. Hol történik az utasok le- és felszállása Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a) A leszállóhely a végállomás bejáratánál elhelyezett háromfogalmú főjelzőnél van. A felszállóhely a kettős vágánykapcsolat után van kijelölve, ahol a visszafogás is történik. b) A le- és felszállóhely a kettős vágánykapcsolat után van kijelölve, ahol a visszafogás is történik. Ha mindkét vágány foglalt, a bejárati váltó előtti szükségleszállóhelyen történhet a leszállás. c) A le- és felszállóhely illetve a visszafogás helye külön – külön van kijelölve.

25 25. Kocsiszínbe való beálláskor a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomás bejáratánál lévő váltó… a) egyenes állásán kell behaladni a végállomásra és az utasokat leszállítani. b) kitérő állásán kell behaladni a végállomásra és az utasokat leszállítani. c) a váltó előtt meg kell állni, az utasokat le kell szállítani és a váltó kitérő állásán kell behaladni a végállomásra.

26 26. Kell-e a járművezetőnek kezelnie utastájékoztató berendezést a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a) Igen, távirányítóval. b) Nem, mert nincs rendszeresítve. c) Nem, mert a tabulátorkezelő működteti.

27 27. Milyen kialakítású a 42-es jelzésű villamos Tulipán utca végállomása? a) Két csonka vágánnyal ellátott fejvégállomás. b) Hurokvégállomás átmenővágánnyal. c) Visszafogó váltóval ellátott egyvágányú átmenő fejvégállomás.

28 28. A 42-es jelzésű villamos Tulipán utca végállomásán… a) a be- és kihaladást is főjelző szabályozza. b) csak a behaladást szabályozza főjelző. c) csak a kihaladást szabályozza főjelző.

29 29. Válassza ki a Mester utca (Ferenc körút) végállomásra vonatkozó helyes állítást! a) A végállomásról történő kihaladásnál a kétfogalmú főjelző szabad jelzésénél az Angyal utca kereszteződésben a közúti fedező jelző tilos a továbbhaladás jelzést ad a közúti járműforgalom részére. b) Amennyiben a tabulátorkezelői szolgálat szünetel, az átmenővágányról történő kihaladáskor csak a csúccsal szemben fekvő váltó állásáról kell meggyőződni. c) A végállomási utastájékoztató berendezést a járművezetők távirányítóval működtetik.

30 30. Van-e félreállási lehetőség a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a) Nincs félreállási lehetőség. b) A csonka vágányon. c) Az átmenő vágányon.

31 31. Hol történik az utasok le- és felszállása a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a) Az utasok le- és felszállása külön - külön helyen történik. b) Az utasok leszállása ott történik, ahol a visszafogás, a felszállás külön helyen történik. c) A vágányok mellett közös le- és felszállóhely egyes jelleggel lett kialakítva. Ha mindkét vágány foglalt, a bejárati váltó előtti szükségleszállóhelyen történhet a leszállás.

32 32. A Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson hogyan történik a szerelvények indítása? a) A kétfogalmú főjelző szabad jelzésére haladhat ki a szerelvény. b) Indító jelző jelzésére haladhat ki a szerelvény. c) Önindítós jelleggel, a FML alapján történi a szerelvények indítása.

33 33. Az Ady Endre útról a Hofherr Albert utcán keresztül kell kiállni az 50-es jelzésű villamos vonalára. Mi a járművezető teendője? a) Nincs külön teendő, közvetlen rákanyarodási lehetőség van a Hofherr Albert utcára. b) Csak külön utasításra lehet be-, illetve áthaladni a Hofherr Albert utcai vágányhálózatra. c) Bármikor át lehet haladni, csak a Száva diszpécser szolgálatnak be kell jelenteni.

34 34. A Hoffher Albert utcánál az 50-es jelzésű villamos vonalára történő kihaladásnál lévő holdfényjelzőt szükséges-e kezelni? a) Nem, mert a forgalomirányító jelzőlámpa program minden fázisában a holdfényjelző szabad jelzést ad. b) A holdfényjelző alatti nyomógombbal kell bejelentkezni a forgalomirányító jelzőlámpa programba. c) A holdfényjelzőhöz érkező villamos üzemben lévő áramszedője a munkavezetékre szerelt érzékelő útján jelentkezik be forgalomirányító jelzőlámpa programjába.

35 A gyakorlás véget ért!

36 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1. Száva kocsiszínből kiálláskor (50-es oldalra) az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltót… a) egyenes állásba állítja. b) kitérő állásba állítja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések