Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés."— Előadás másolata:

1 1. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. b) Rugós, kulisszás váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. c) Elektromotoros váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek.

2 2. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról a fővágányra való kihaladást szabályozza-e jelző? a) Nem. b) Csak főjelző. c) Főjelző és holdfényjelző.

3 3. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos Rákóczi (Lágymányosi) híd végállomásával kapcsolatos helyes állítást! a) A szerelvények a felszállóhelyről önindítós jelleggel a FML alapján indulnak. b) A szerelvények főjelző szabad jelzésére indulnak. c) A felszállóhelyre csak a kihúzóvágányról (visszafogás helye) lehet beállni.

4 4. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos kiállására vonatkozó helyes állítást! a) Az 1-es jelzésű villamos Angyalföld kocsiszínből az I-es Angyalföldi aluljáró és a II-es Újpest-Központ felőli kapun is ki lehet állni a Bécsi út felé b) Baross kocsiszínből való kiállásnál csak a saját útvonalán, a Hidegkuti Nándor Stadion megállóhelytől a Bécsi út végállomásig kell utasokat szállítani. c) Angyalföld kocsiszínből kiálló szerelvények a Gyöngyösi utca megállótól szállítanak utasokat.

5 5. Az 1-es jelzésű villamos vonalán, csúcsforgalmi időben, meghibásodott járművel félre lehet állni… a) a Puskás Ferenc Stadion megállóhelynél. b) a Népliget 1A jelzésű villamos végállomásán. c) a Thököly út megállóhelynél.

6 6. Mire szolgál a Rákóczi (Lágymányosi) híd végállomás kihúzó vágányánál (visszafogás helye) található főjelző árboncán lévő nyomógomb? a) Az utastájékoztató berendezés működtetésére. b) A főjelző kezelésére. c) A főjelző mellett lévő váltó állítására.

7 7. Az 1-es jelzésű villamos vonalán biztonsági megállóhely … a) az Árpád-híd megállóhely a Rákóczi híd irányába. b) a Puskás Ferenc Stadion megállóhely a Rákóczi híd irányába. c) nincs.

8 8. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról kiállni… a) csak a Bécsi út 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. b) csak a Rákóczi (Lágymányosi) híd 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. c) az 1-es jelzésű villamos mindkét végállomása felé lehet.

9 9. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomására vonatkozó helyes állítást! a) Az utastájékoztató berendezést a tabulátorkezelő kezeli. b) Az utastájékoztató berendezést a járművezető kezeli. c) Nincs utastájékoztató berendezés.

10 10. Az 1-es jelzésű villamos vonalán található-e átszállási lehetőség az M1-es metróra? a) Igen, a Kacsóh Pongrác út megállóhelynél rágyalogolással. b) Nem található.

11 11. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomáson az utasok leszállása… a) az utolsónak érintett csúccsal szemben fekvő elektromotoros állítású váltó előtt kiépített leszállóhelyen történik. b) a csonkavágányok között lévő peronra, a visszafogás helyén történik.

12 12. 1-es jelzésű villamos vonaláról Baross kocsiszínbe történő beállásnál a Hidegkuti Nándor Stadionnál mi a járművezető feladata? a) Ha szükséges a szánszerkezet segítségével kitérő állásba állítja a váltót, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen. b) Ha szükséges a szánszerkezet segítségével kitérő állásba állítja a váltót, bejelentkezik a jelzőlámpás programba, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen. c) Szánszerkezet segítségével elállítja a váltót, az utasok leszállítása után, bejelentkezik a jelzőlámpás programba, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen.

13 13. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán a biztosított vágányutas biztosítási körzetben lévő egyik elektromotoros váltó távvezérléssel nem működik. Utasíthatja-e Önt a tabulátorkezelő a váltónak hajtókarral történő átállítására? a) Igen. b) Nem.

14 14. Angyalföld kocsiszínből kiálló 1-es jelzésű villamos a Lehel utca – Róbert Károly körút kereszteződésénél a váltó melyik állásán halad tovább? a) A váltó egyenes állásán. b) A váltó kitérő állásán.

15 15. A 12-es jelzésű villamos vonalán hol engedélyezett a hátsó áramszedővel való közlekedés? a) A vonal teljes hosszában, Rákospalota Kossuth utca végállomás irányába. b) A vonal teljes hosszában, Angyalföld kocsiszín irányába. c) A vonal teljes hosszában, mindkét menetirányban.

16 16. Rákospalota, Kossuth utca végállomásról menetrend szerinti közlekedés esetén milyen módon történik a szerelvény indítása? a) A főjelző szabad jelzésére. b) Szóbeli utasításra. c) Önindítós jelleggel, a FML alapján.

17 17. Angyalföld kocsiszín végállomáson hány darab főjelző szabályozza a 12-es jelzésű villamosok közlekedését? a) Csak egy, ami a kihaladó szerelvény részére ad jelzést. b) Kettő, a be- és kihaladó szerelvény részére ad jelzést. c) Három, amelyből egy a behaladó- és kettő a kihaladó szerelvény részére ad jelzést.

18 18. Milyen a 12-es jelzésű villamos Angyalföld kocsiszín végállomásának kialakítása? a) Fejvégállomás egy átmenővágánnyal. b) Fejvégállomás két csonka vágánnyal. c) Átmenő fővágányok között elhelyezkedő egy csonkavágányos fejvégállomás.

19 19. Válassza ki a 12-es jelzésű villamos vonalára vonatkozó helyes állítást! a) Rákospalota Kossuth utca végállomáson a bejárati váltót a járművezető távvezérléssel, szánszerkezet segítségével állítja. b) Rákospalota Kossuth utca végállomás mindkét csonkavágányán két T5C5 3-as szerelvény elfér. c) Angyalföld kocsiszín megállóhelynél a 12-es 14-es jelzésű villamosok elosztó váltójának kitérő állásán lehet a 12-es jelzésű villamos végállomására behaladni.

20 20. A 14-es jelzésű villamos Lehel tér végállomásánál… a) nincs kiépítve a szükségleszállóhely. b) az utastájékoztató berendezést a járművezető kezeli. c) a tabulátorkezelői szolgálat szünetelésének idején a szerelvények indítása önindítós jelleggel, FML alapján történik.

21 21. Angyalföld kocsiszín végállomáson a 12-es és 14-es jelzésű villamos vágányainak egymásba fonódásánál a biztonságos közlekedést… a) a főjelzők biztosítják. b) elsőbbséget szabályozó jelzőtábla biztosítja. c) társasági szabályozás biztosítja, ami a 14-es jelzésű villamos vonalán érkező szerelvény elsőbbségét határozza meg.

22 22. A 14-es jelzésű villamos Káposztásmegyer, Megyeri út végállomása… a) egy csonkavágánnyal rendelkező fejvégállomás. b) kettős vágánykapcsolattal, két csonkavágánnyal rendelkező fejvégállomás c) egy átmenővágánnyal és egy csonkavágánnyal, rendelkező fejvégállomás

23 23. Melyik szerelvénynek van elsőbbsége a Szilágyi utcánál, a 12- es és 14-es jelzésű villamos vágányainak egymásba fonódásánál? a) Az Angyalföld kocsiszín végállomás felé haladó 12-es jelzésű villamos vonaláról érkező szerelvénynek. b) A Lehel tér végállomás felé haladó 14-es jelzésű villamos vonaláról érkező szerelvénynek. c) Az áthaladási elsőbbséget a kölcsönös udvariasság szabálya alapján kell meghatározni.

24 24. A 14-es jelzésű villamossal a Lehel tér végállomás felé haladva, a Róbert Károly körút megállóhelynél lévő csúcs felőli váltó egyenes irányban áll. Mi a teendője? a) Szánszerkezet segítségével átállítja a váltót, majd szabad jelzésre halad tovább. b) Helyszíni kézi állítással, váltóvassal átállítja a váltót, majd nyomógombbal bejelentkezik a jelzőlámpás programba, és szabad jelzésre halad tovább. c) Váltót nem állít, mert a váltó egyenes állásán, szabad jelzésre halad tovább.

25 25. Melyik megállóhelyen található a 14-es jelzésű villamos vonalán átszállási lehetőség az M3-as metróra? a) Csak Újpest-Központ megállóhelyen. b) A Lehel tér végállomáson és az Újpest-Központ megállóhelyen. c) A Frangepán utca, a Gyöngyösi utca és Újpest-Központ megállóhelyen.

26 26. Hogy történik a szerelvények indítása a Káposztásmegyer, Megyeri út végállomásról? a) Főjelző jelzésére. b) Önindítós jelleggel, a FML alapján. c) A munkát irányító személy utasítására.

27 27. Melyik irányból lehet beállni a 14-es jelzésű villamos vonaláról az Angyalföld kocsiszínbe? a) Csak a Lehel tér végállomás felől. b) Csak Káposztásmegyer, Megyeri út végállomás irányából. c) Mindkét végállomás irányából.

28 28. Angyalföld kocsiszínből történő kiállásnál kell-e a járművezetőnek a közúti fedezőjelzőt nyomógombról kezelnie? a) Csak az I-es (Angyalföldi aluljáró felé eső) kapunál. b) Csak a II-es (Újpest-Központ felé eső) kapunál. c) Mindkét kapun történő kiállásnál.

29 29. A Baross kocsiszínből a menetrend szerint kiálló 1-es és 1A jelzésű villamosok…. a) csak a Baross utcai kapun állhatnak ki. b) csak a Dobozi utcai kapun állhatnak ki. c) a Dobozi utcai kapun állnak ki, de szükség esetén a Baross utcai kapu is használható.

30 30. A Baross kocsiszín melyik kapuján történik két külön vágányon a ki- és beállás? a) Csak a Baross utcai kapun. b) Csak a Dobozi utcai kapun. c) Mindkét kapun.

31 31. Mester utca (Ferenc körút) végállomás kialakítása… a) kettős vágánykapcsolattal ellátott, két csonka vágányból álló fejvégállomás. b) kettős vágánykapcsolattal ellátott, egy csonka vágányból és egy átmenő vágányból álló fejvégállomás.

32 32. Válassza ki a Mester utca (Ferenc körút) végállomásra vonatkozó helyes állítást! a) A végállomásról történő kihaladásnál a kétfogalmú főjelző szabad jelzésénél az Angyal utca kereszteződésben a közúti fedező jelző tilos a továbbhaladás jelzést ad a közúti járműforgalom részére. b) Amennyiben a tabulátorkezelői szolgálat szünetel, az átmenővágányról történő kihaladáskor csak a csúccsal szemben fekvő váltó állásáról kell meggyőződni. c) A végállomási utastájékoztató berendezést a járművezetők távirányítóval működtetik.

33 33. Baross kocsiszín, Orczy téri kapuján keresztül milyen módon lehet kiállni, a 24-es jelzésű villamos vonalára? a) Az Orczy téri kapun kiállva a csúcs felöli váltó kitérő állásán, a Vágóhíd végállomás felé. b) Az Orczy téri kapun kiállva a csúcs felöli váltó egyenes állásán továbbhaladva a Kőbányai út 21. megállóhelyig. Onnan visszafogás után a Kőbányai út - Fiumei út torkolatánál lévő váltó kitérő irányú állásán behaladva a 24-es jelzésű villamos Orczy tér megállóhelyére.

34 34. A tabulátorkezelői szolgálat szünetelésekor a Mester utca (Ferenc körút) végállomás melyik vágányára szabad behaladni és ott várakozni? a) Az úttest felöli átmenővágányon. b) Az épület felöli csonkavágányon. c) Bármelyik vágányon.

35 35. Mester utca (Ferenc körút) végállomásra történő behaladást… a) háromfogalmú főjelző szabályozza. b) kettőfogalmú főjelző szabályozza. c) holdfényjelző szabályozza.

36 36. A Mester utca (Ferenc körút) végállomáson az utasok… a) le- és felszállása valamint a visszafogás külön - külön helyen történik. b) leszállására a bejáratnál lévő holdfényjelző előtt kell engedélyt adni, annak jelzésképétől függetlenül. c) le- és felszállása a visszafogási helyen történik.

37 37. Milyen a Mester utca (Ferenc körút) végállomás bejáratánál lévő váltó elsődleges állítási lehetősége? a) Távvezérléssel a járművezető által szánszerkezettel állítható. b) Távvezérléssel a tabulátorkezelő közreműködésével állítható. c) Helyszíni kézi váltóállítás, ami váltóvassal történik.

38 38. A Kőbányai úton a Fiumei út (Orczy tér) kereszteződéséhez érkező villamos közül a csúccsal szemben fekvő váltó… a) egyenes állásán a 62-es, kitérő állásán a 28-as és 28A jelzésű villamos halad tovább. b) egyenes állásán a Baross kocsiszínbe beálló, kitérő állásán a 28-as, 28A és 62-es jelzésű villamos halad tovább. c) egyenes állásán a 28A, kitérő állásán a 28-as és 62-es jelzésű villamos halad tovább.

39 A gyakorlás véget ért!

40 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések