Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Hogyan lehet kiállni a Ferencváros II-es /hátsó/ kapu felöl a Mester utca felé? a) A Könyves Kálmán körút előtti kezelővágányról közvetlenül, visszafogás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Hogyan lehet kiállni a Ferencváros II-es /hátsó/ kapu felöl a Mester utca felé? a) A Könyves Kálmán körút előtti kezelővágányról közvetlenül, visszafogás."— Előadás másolata:

1 1. Hogyan lehet kiállni a Ferencváros II-es /hátsó/ kapu felöl a Mester utca felé? a) A Könyves Kálmán körút előtti kezelővágányról közvetlenül, visszafogás nélkül. b)Könyves Kálmán körút előtti kezelővágányról a Lenkei János utcai kereszteződés után visszafogva.

2 2. Milyen lehetőségek vannak Ferencváros kocsiszínből az 1-es jelzésű villamos vonalára történő kiálláskor? a) Csak a Mester utca felé lehet kiállni. b) Csak a Népliget felé lehet kiállni. c)Mind a Mester utca, mind a Népliget felé ki lehet állni.

3 3. Ferencváros kocsiszín II-es /hátsó/ kapuján kiállva a kezelővágányról… a) visszafogás nélkül lehet kiállni a Bécsi út felé. b)visszafogás nélkül nem lehet kiállni a Bécsi út felé.

4 4. Válassza ki a helyes állítást! a) Könyves Kálmán körút - Mester utca kereszteződés előtti váltó egyenes állásán lehet kihaladni a Vágóhíd végállomás felé. b)Könyves Kálmán körút - Mester utca kereszteződés előtti váltó kitérő állásán lehet kihaladni a Vágóhíd végállomás felé.

5 5. Ferencváros kocsiszínbe történő beálláskor a 2-es, 2A, 24-es, jelzésű villamosokkal meddig kell utasokat szállítani? a) Könyves Kálmán körút megállóhelyig. b) Kocsiszíni beálláskor nem kell utasokat szállítani. c)Ferencváros vasútállomás megállóhelyig.

6 6. Ferencváros kocsiszínbe a Mester utca felöl történő beálláskor a Ferencváros vasútállomás megállóhelynél lévő beálló váltónak milyen az elsődleges állítási lehetősége? a) Távvezérléses állítású váltó a járművezető által szánszerkezet segítségével. b) Távvezérléses állítású váltó, nyomógombbal működtetve. c)Helyszíni kézi állítás, amit a szolgálatba beosztott váltóőr végez.

7 7. Hogyan van szabályozva a kocsiszíni menetben az utasok szállítása a 2-es, 24-es jelzésű villamosoknak? a) Vágóhíd végállomás és Ferencváros vasútállomás megállóhely között kötelező. b) Vágóhíd végállomás és Könyves Kálmán körút megállóhely között kötelező. c)Vágóhíd végállomás és Mester utca megállóhely között kötelező.

8 8. Hogyan van szabályozva az utasok szállítása a Bécsi út felé kiálló 17-es jelzésű villamosnak? a) 1A jelzéssel közlekedve a Gyáli út megállóhelytől a Bécsi út végállomásig kötelező. b) 1A jelzéssel közlekedve a Ferencváros vasútállomás megállóhelytől a Bécsi út végállomásig kötelező. c)Utast nem szállítanak az 1-es jelzésű villamos útvonalán.

9 9. Hogyan van szabályozva az utasok szállítása a beálló 17-es jelzésű villamosnak? a) A Bécsi út (Vörösvári út) út végállomástól szállít utasokat. b) Bécsi út 1-es villamos végállomásától szállít utasokat. c)A Körte utca megállóhelytől szállít utasokat.

10 10. Milyen módon történik a szerelvények indítása a Vágóhíd végállomásról a tabulátorkezelő üzemidejében? a) Főjelzővel. b) Indítójelzővel c)Önindítós módon, chipkulcs segítségével.

11 11. Hol szabályozza főjelző a közlekedést a 2-es jelzésű villamos vonalán? a) Főjelző nem szabályozza a közlekedést a 2-es jelzésű villamos vonalán. b)A Lánchídi aluljáróban. c)Közraktár utcánál.

12 12. Hogyan történik a járművek indítása a 2A jelzésű villamos Boráros tér végállomásáról? a)Önindítós jelleggel, a FML alapján. b)Indítójelző segítségével. c)A helyszínen szolgálatot teljesítő forgalomirányító személy szóbeli utasítására.

13 13. Hol lehet átszállni a 2-es, 2A jelzésű villamosról az M2-es metróra? a)Március 15. tér megállóhelynél b)Boráros tér megállóhelynél. c)Kossuth tér megállóhelynél.

14 14. Melyik megállóhelyen kell az ajtókat a baloldalon kinyitni a Jászai Mari tér végállomás felé haladva? a)Vigadó tér megállóhelyen. b)Boráros tér megállóhelyen. c)Haller utca megállóhelyen.

15 15. A Jászai Mari tér végállomás melyik vágányáról lehet a Margit hídra kihaladni? a)A Duna felöli átmenővágányról. b)Az épület előtti átmenővágányról. c)Nincs ilyen lehetőség.

16 16. Válassza ki az alábbiak közül, hogy a 24-es jelzésű villamos vonalán, melyik megállóhelyen van baloldali ajtónyitás? a)Nagyvárad tér megállóhelyen. b)Balázs Béla utca megállóhelyen. c)Soroksári út megállóhelyen.

17 17. Milyen módon állítható a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomáson a háromlencsés főjelző előtt található csúccsal szemben fekvő váltó? a) A jelzőberendezés üzemelése idején a tabulátorkezelő által, távollétében szánszerkezet segítségével. b) Szánszerkezet segítségével vagy váltóvassal. c)A jelzőberendezés üzemelése idején szánszerkezet segítségével, azon kívül váltóvassal.

18 18. Milyen kialakítású a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomás? a) Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány és vágányonként két Ganz-csuklós vagy KCSV7 szerelvény befogadására alkalmas. b) Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány és vágányonként egy Ganz- csuklós, KCSV7 vagy iker T5C5 szerelvény befogadására alkalmas. c)Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány. A behaladó szerelvény menetirányát tekintve a jobb oldali vágány két, a bal oldali vágány egy Ganz-csuklós vagy KCSV7 szerelvény befogadására alkalmas.

19 19. Melyik végállomáson található az utasok tájékoztatására szolgáló berendezés? a)Csak a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomáson. b)Csak a Vágóhíd végállomáson. c)A Keleti pályaudvar (Festetics György utca) és a Vágóhíd végállomásokon.

20 20. Hogyan történik a járművek indítása a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomásról, ha tabulátorkezelő nem teljesít szolgálatot? a)Főjelző segítségével. b)Indítójelző segítségével. c)Önindítós jelleggel, a FML alapján

21 21. Válassza ki az alábbiak közül hol található kettős megállóhely, menet Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomás felé? a)Mester utca megállóhely. b)Orczy tér megállóhely. c)Salgótarjáni utca megállóhely.

22 22.Hol található a 24-es jelzésű villamos vonalán félreálló hely? a)Nincs ilyen hely. b)Csak a két végállomáson. c)A két végállomáson és az Orczy téren, a Baross kocsiszín mellett.

23 23. Hol lehet átszállni a 24-es jelzésű villamos vonalán az M2-es metróra? a)Nagyvárad tér megállóhelyen. b)Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomáson. c)Orczy tér megállóhelyen.

24 24. Válassza ki az alábbi helyszínek közül, hogy melyik az a váltó, amelynek kitérő állásán folytatja útját a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomás felé! a)Soroksári út – Haller utca kereszteződésénél lévő váltón. b)Haller utca – Mester utca kereszteződésénél lévő váltón. c)Fiumei út – Salgótarjáni utca kereszteződésénél lévő váltón.

25 25. Hol lehet átszállni 24-es jelzésű villamos vonalán az M3-as metróra? a)Nagyvárad tér megállóhelyen. b)Baross tér végállomáson. c)Orczy tér megállóhelyen.

26 26. Hogyan történik a szerelvények indítása a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásáról? a)Főjelzők segítségével. b)Indítójelzővel. c)Önindítós módon, chipkulcs segítségével.

27 27. A járművezetők pihenőideje alatt van-e lehetőség a meghibásodott szerelvény tárolására a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásán? a)Igen, az átmenő vágányon. b)Igen, a csonkavágányon. c)Nincs. Tárolási lehetőség a Bécsi úton, a régi Óbuda kocsiszín előtti vágányokon van.

28 28. Válassza ki a 17-es jelzésű villamos vonalán, hogy az alábbi megállóhelyek közül hol történik az utasok le- és felszállása az úttestre, illetőleg az úttestről! a)Lukács fürdő megállóhely. b)Kavics utca megállóhely. c)Nagyszombat utca megállóhely.

29 29. Válassza ki a 17-es jelzésű villamos Bécsi út (Vörösvári út) végállomásán található váltókra vonatkozó helyes állítást! a)Az összes váltó motoros működtetésű. b) A végállomásra történő behaladáskor érintett csúccsal szemben fekvő váltók motoros működtetésűek. c)A végállomásról történő kihaladáskor érintett csúccsal szemben fekvő váltók motoros működtetésűek.

30 30. Hogyan kell üzemszerűen a Bécsi út (1-es villamos) végállomásáról a Bécsi út (Vörösvári út) (17-es villamos) végállomására átállni? a)A Bécsi úton a régi Óbuda kocsiszín előtti vágányokon (nagykör). b)A Bécsi úton az 1-es villamos végállomási épülete előtt, a Bécsi út, majd a Bécsi (Vörösvári út) út úttestjét is keresztező vágányon (kiskör).

31 31. Hol található visszafogásra alkalmas hely (összekötő vágány) a 17-es jelzésű villamos vonalán? a)Szent Margit kórház megállóhelynél. b)Lukács fürdő megállóhelynél. c)Nincs visszafogásra alkalmas hely a vonalon.

32 32. Lukács fürdő megállóhelynél lévő elágazó váltó melyik állása terel a Török utca felé? a) A váltó egyenes állása. b)A váltó kitérő állása.

33 33. Milyen kialakítású a Margit híd végállomás? a) Közös le- és felszállóhely van kialakítva, ahol a visszafogás is történik. b) Külön van kialakítva a le- és felszállóhely, illetve a visszafogás helye. c)Külön van kialakítva a le- és felszállóhely, de a felszállóhely a visszafogás helye is.

34 34. Hogyan történik a szerelvények indítása a Margit híd végállomásról? a) Önindítós jelleggel, a FML alapján. b) Indítójelzővel. c)Önindítós módon, chipkulcs segítségével.

35 35. Milyen típusú elektromos állítású váltók találhatók az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán? a) Hanning-Khal típusú váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. b) Rugós, kulisszás váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek. c)Elektromotoros váltók, amelyeket távvezérlés útján működtetnek.

36 36. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról a fővágányra való kihaladást szabályozza-e jelző? a) Nem. b) Csak főjelző. c)Főjelző és holdfényjelző.

37 37. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos Rákóczi (Lágymányosi) híd végállomásával kapcsolatos helyes állítást! a) A szerelvények a felszállóhelyről önindítós jelleggel, a FML alapján indulnak. b) A szerelvények főjelző szabad jelzésére indulnak. c)A felszállóhelyre csak a kihúzóvágányról (visszafogás helye) lehet beállni.

38 38. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomásán a biztosított vágányutas biztosítási körzetben lévő egyik elektromotoros váltó távvezérléssel nem működik. Utasíthatja-e Önt a tabulátorkezelő a váltónak hajtókarral történő átállítására? a) Igen. b)Nem.

39 39. Az 1-es jelzésű villamos vonalán, csúcsforgalmi időben, meghibásodott járművel félre lehet állni… a) a Puskás Ferenc Stadionnál. b) a Népliget 1A jelzésű villamos végállomásán. c)a Thököly út megállóhelynél.

40 40. Mire szolgál a Rákóczi (Lágymányosi) híd végállomás kihúzó vágányánál (visszafogás helye) található főjelző árboncán lévő nyomógomb? a) Az utastájékoztató berendezés működtetésére. b) A főjelző kezelésére. c)A főjelző mellett lévő váltó állítására.

41 41.Az 1-es jelzésű villamos vonalán biztonsági megállóhely… a)az Árpád-híd megállóhely a Rákóczi-híd irányába. b)a Puskás Ferenc Stadion megállóhely a Rákóczi-híd irányába. c)nincs.

42 42. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomása mellett, a tárolóvágányról kiállni… a)csak a Bécsi út 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. b) csak a Rákóczi (Lágymányosi) híd 1-es jelzésű villamos végállomása felé lehet. c)az 1-es jelzésű villamos mindkét végállomása felé lehet.

43 43. Válassza ki az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomására vonatkozó helyes állítást! a) Az utastájékoztató berendezést a tabulátorkezelő kezeli. b) Az utastájékoztató berendezést a járművezető kezeli. c)Nincs utastájékoztató berendezés.

44 44. Az 1-es jelzésű villamos vonalán található-e átszállási lehetőség az M1-es metróra? a) Igen, a Kacsóh Pongrác út megállóhelynél rágyalogolással. b)Nem található.

45 45. Az 1-es jelzésű villamos Bécsi út végállomáson az utasok leszállása… a) az utolsónak érintett csúccsal szemben fekvő elektromotoros állítású váltó előtt kiépített leszállóhelyen történik. b)a csonkavágányok között lévő peronra, a visszafogás helyén történik.

46 46. 1-es jelzésű villamos vonaláról Baross kocsiszínbe történő beállásnál a Hidegkuti Nándor Stadionnál mi a járművezető feladata? a) Ha szükséges a szánszerkezet segítségével kitérő állásba állítja a váltót, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen. b) Ha szükséges a szánszerkezet segítségével kitérő állásba állítja a váltót, bejelentkezik a jelzőlámpás programba, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen. c)Szánszerkezet segítségével elállítja a váltót, az utasok leszállítása után, bejelentkezik a jelzőlámpás programba, majd a szabad jelzésre áthalad a kereszteződésen.

47 47. Baross kocsiszín, Orczy téri kapuján keresztül milyen módon lehet kiállni, a 24-es jelzésű villamos viszonylat vonalára? a) Az Orczy téri kapun kiállva a csúcs felöli váltó kitérő állásán, a Vágóhíd végállomás felé. b)Az Orczy téri kapun kiállva a csúcs felöli váltó egyenes állásán továbbhaladva a Kőbányai út 21. megállóhelyig. Onnan visszafogás után a Kőbányai út - Fiumei út torkolatánál lévő váltó kitérő irányú állásán behaladva a 24-es jelzésű villamos Orczy tér megállóhelyére.

48 48. A 24-es jelzésű villamos Vágóhíd végállomásáról milyen útvonalon történik a beállás Ferencváros kocsiszínbe? a) A 24-es jelzésű villamos vonalán a Nagyvárad tér megállóhely után lévő váltón visszafogással, a Mester utca megállóhelynél lévő váltó kitérő állásán a Mester utca (Ferenc körút) végállomásig közlekedik, majd visszafogás után az 51A jelzésű villamos vonalán áll be Ferencváros kocsiszínbe. b)A 24-es jelzésű villamos vonalán haladva a Mester utca megállóhelyig közlekedik, majd onnan a váltó kitérő állásán tovább haladva az 51A jelzésű villamos vonalán áll be Ferencváros kocsiszínbe.

49 49. Válassza ki a 24-es jelzésű villamos közlekedésére vonatkozó helyes állítást! a) Kocsiszíni menetnél az utasok szállítása a Könyves Kálmán körút megállóhelyig kötelező. b) Kocsiszínből történő kiálláskor a Ferencváros vasútállomás megállóhelytől kel utasokat szállítani. c)A 24-es jelzésű villamos vonaláról kocsiszínbe való beállásnál a Ferencváros vasútállomás megállóhelynél lévő elektromos állítású váltó szánszerkezet segítségével állítható.

50 50.Mester utca (Ferenc körút) végállomás kialakítása… a) kettős vágánykapcsolattal ellátott, két csonka vágányból álló fejvégállomás. b)kettős vágánykapcsolattal ellátott, egy csonka vágányból és egy átmenő vágányból álló fejvégállomás.

51 51. Válassza ki a Mester utca (Ferenc körút) végállomásra vonatkozó helyes állítást! a) A végállomásról történő kihaladásnál a kétfogalmú főjelző szabad jelzésénél az Angyal utca kereszteződésben a közúti fedező jelző tilos a továbbhaladás jelzést ad a közúti járműforgalom részére. b) Amennyiben a tabulátorkezelői szolgálat szünetel, az átmenővágányról történő kihaladáskor csak a csúccsal szemben fekvő váltó állásáról kell meggyőződni. c)A végállomási utastájékoztató berendezést a járművezetők távirányítóval működtetik.

52 52. Ferencváros kocsiszínbe történő beálláskor az 51A jelzésű villamossal meddig kell utasokat szállítani? a)Könyves Kálmán körút megállóhelyig. b)Kocsiszíni beálláskor nem kell utasokat szállítani. c)Ferencváros vasútállomás megállóhelyig.

53 53. Ferencváros kocsiszínbe a Mester utca felől történő beálláskor a Ferencváros vasútállomás megállóhelynél lévő beálló váltónak milyen az elsődleges állítási lehetősége? a) Távvezérléses állítású váltó a járművezető által szánszerkezet segítségével. b)Távvezérléses állítású váltó, nyomógombbal működtetve. c)Helyszíni kézi állítás, amit a szolgálatba beosztott váltóőr végez.

54 54. Hungária kocsiszínből a kiállási útvonalon melyik megállótól kell utast szállítani? a)A kiállási útvonalon nincs utas szállítási kötelezettség. b) Az Asztalos Sándor utca megállóhelytől már utasok szállítása kötelező. c)A kocsiszín kapujától utasokat kell szállítani.

55 55. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomáson az utasok le- illetve felszállása… a)ugyanazon a helyen történik ahol a visszafogás. b)és a visszafogás külön-külön helyen történik. c)külön helyen történik, de a visszafogás a leszállóhelyen van.

56 56. Válassza ki a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomásra vonatkozó helyes állítást! a)A szerelvények forgalmát 3 db főjelző szabályozza. b) Tabulátorkezelői szolgálat szünetelésének idején a szerelvények a végállomás bármelyik vágányára állhatnak és várakozhatnak. c)A végállomás épület felöli oldali csonkavágányára szabad csak beállni és várakozni a tabulátorkezelői szolgálat üzemszünetének idején.

57

58


Letölteni ppt "1. Hogyan lehet kiállni a Ferencváros II-es /hátsó/ kapu felöl a Mester utca felé? a) A Könyves Kálmán körút előtti kezelővágányról közvetlenül, visszafogás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések