Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Farce Art Társulat bemutatkozik. A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Farce Art Társulat bemutatkozik. A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila."— Előadás másolata:

1 A Farce Art Társulat bemutatkozik

2 A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila

3 Gargya Balázs Gargya Balázs Zábrádi Szabolcs Zábrádi Szabolcs

4 Farce Art Mi is a Farce Arte? A farce XV. században megjelent művészeti forma, ami az olasz vígjáték, a comedia del arte elődje volt. Egyszerűbben is meg lehet fogalmazni a jelentését: a vásári komédia vagy pajzán népi komédia kifejezéssel. Társulatunk fiatal végzett színészekből áll, akiknek célja a nevettetés és szórakoztatás. Az előadás kezdete: …egy előadás kezdete. Majd belecsöppenünk a farce világába négy darabon keresztül, amelyek a férfi és a nő örökös küzdelmét mutatják be, mert ahogy Karinthy is mondta: „ a férfi és a nő sohasem értheti meg egymást, mert mindkettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.” A vidám, humoros darabok hűen tükrözik a …egy előadás kezdete. Majd belecsöppenünk a farce világába négy darabon keresztül, amelyek a férfi és a nő örökös küzdelmét mutatják be, mert ahogy Karinthy is mondta: „ a férfi és a nő sohasem értheti meg egymást, mert mindkettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.” A vidám, humoros darabok hűen tükrözik a XV – XVI. századbeli embert és a szórakozásuknak világát. XV – XVI. századbeli embert és a szórakozásuknak világát. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk.

5 A dézsa Az első történetből kiderül, hogy hogyan lesz a papucs férjből a ház ura, a házsártos feleségből odaadó asszony, és a kotnyeles anyósból drága mama. Előkerül minden baj okozója a lajstrom és a „megoldás kulcsa” a dézsa… Az első történetből kiderül, hogy hogyan lesz a papucs férjből a ház ura, a házsártos feleségből odaadó asszony, és a kotnyeles anyósból drága mama. Előkerül minden baj okozója a lajstrom és a „megoldás kulcsa” a dézsa…

6 „…Hajszolnak, nyugtom nem lelem. Kibabrálnak e nők velem!...”

7 „…Ha kihúz innen, csillagom, uralkodhat fejemre nőhet…”

8 „…Ezentúl bízvást mondhatom, eszéhez térült asszonyom!...”

9 A pástétom és a torta A következő részben két éhező koldus próbál rafinált módon élelemhez jutni, aminek a pástétomsütő és annak felesége látja kárát. A cselre hamar fény derül, a furkós bot is megkerül, végül mindenki megkapja… a magáét. A következő részben két éhező koldus próbál rafinált módon élelemhez jutni, aminek a pástétomsütő és annak felesége látja kárát. A cselre hamar fény derül, a furkós bot is megkerül, végül mindenki megkapja… a magáét.

10 „…Hát semmit sem fogunk enni ma? Sok a szó… koldulunk Koma!...”

11 „…a fickó jelet azzal ad, hogy megfogja az ujjadat. Megértetted? Meg. Pontosan…”

12 „…botot kapsz hímpellér, de százat, a pálca-szó a magyarázat! Miattad poroltak ki, jajj! Nesze pástétom! Kell-e a hal?...”

13 Az üstfoldozó A harmadik jelenetben tanúi leszünk a férfi és nő fogadásának, hogy ki bírja tovább szó nélkül. A csendet az üstfoldozó szakítja meg, aki bohócot csinál mindkettőjükből… A harmadik jelenetben tanúi leszünk a férfi és nő fogadásának, hogy ki bírja tovább szó nélkül. A csendet az üstfoldozó szakítja meg, aki bohócot csinál mindkettőjükből…

14 „…fogadjunk. Hát szót se, pillantást se vess. Ki veszt fizet egy fazék levest…”

15 „…Szentet csinálok belőled vén Róma vén Szent Péterét…”

16 „…türelmed itt se bírta hékám. Ki veszt fizet. Hát most fizess te!...”

17 Szent Márton ajándéka Az utolsó egy kissé pajzán történet, amiben Szent Márton megajándékozza a szegény parasztot négy kívánsággal. A férfi, vesztére átengedi az első kívánságot a feleségének, aki sokat, nagyot akar – de nem ám aranyból… Az utolsó egy kissé pajzán történet, amiben Szent Márton megajándékozza a szegény parasztot négy kívánsággal. A férfi, vesztére átengedi az első kívánságot a feleségének, aki sokat, nagyot akar – de nem ám aranyból…

18 „…Igaz beszédem szentesül, kívánhatsz négyet teljesül. De kívánságod jól kiválaszd, mert újra aztán nem kívánhatsz!...”

19 „…Asszony, így csupa gyász a nász – most én kívánok, jól vigyázz! Lukadjon rajtad lukra luk, hogy boldoguljak általuk, hogy fúróimnak lenne hely, ahány a szerszám, annyi kell!...”

20 „…Kívánjon újra, jó uram, csinálja vissza kedvesem: Önnek, Nekem is egy legyen. Megélünk akkor, ahogy rég, se nyereség, se veszteség…”

21 E négy színből látszik ám, hogy az élet míly szép s vidám! Amennyiben ajánlatunk elnyerte tetszését, várjuk szíves visszajelzését.

22 A sikeres együttműködésben bízva. Kapcsolattartó: Gargya Balázs farceart@gmail.com Fotók: Jankovics Péter


Letölteni ppt "A Farce Art Társulat bemutatkozik. A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila."

Hasonló előadás


Google Hirdetések