Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Fito-Trade Kft bemutatkozik: A Kft

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Fito-Trade Kft bemutatkozik: A Kft"— Előadás másolata:

1

2 A Fito-Trade Kft bemutatkozik: A Kft
A Fito-Trade Kft bemutatkozik: A Kft ben elnyerte a német Rath's cég által készített "pr" termékek magyarországi és romániai forgalmazási jogát. A magyarországi hagyományok a "szocreál" munkahelyi erkölcs, higiénia a prevenciós bőrvédelmet, bőrápolást nem tartotta fontosnak, jelentőségét nem ismerte fel. A Rath's cég Németországban már 1960-ban tevékenyen dolgozott a prevenciós bőrvédelem bevezetésén. Amerikától Japánig szállítanak munkahelyekre ezekből a készítményekből. Düsseldorfban 2 évenként megrendezett munkavédelmi kiállításon és konferencián az elmúlt két alkalommal kétszer kaptak vásári nagydíjat. A nagyszerű dermatológus, bőrgyógyász háttér, német minőségű laboratórium, technológia megalapozta a termékek sikerét az egész világon. Ennek a kézzel fogható prevenciónak a terjesztésére, népszerűsítésére vállalkozott cégünk. Magyarország és Románia területén kizárólagos forgalmazóként importáljuk a "pr" készítményeket, melyeket számos viszonteladón, értékesítési hálózaton keresztül juttatunk el a potenciális felhasználók részére. Napjainkban a környezetünket károsító, az ember egészségét sem kímélő kémiai anyagok elleni védelem, az allergiák, ekzémák kialakulása a bőrünkön megjelenő kóros elváltozások -melyek a lakosság 20%-át érintik- motiválják humán vállalkozásunkat. Minden viszonteladót kiszolgálunk és ezúton is várjuk érdeklődésüket. Hétfős csapattal, futárszolgálattal és postai csomagküldő szolgálattal termékeinket Magyarország és Románia régióiban mindenhova eljuttatjuk. Az általunk forgalmazott valamennyi termék rendelkezik EU-s direktívákkal és hazai certifikáttal. Tisztelettel köszönjük érdeklődését és reméljük, hogy a jövőben Önt is az ügyfeleink között üdvözölhetjük. Mindegy, hogy a bőrvédelemre a munkahelyen szabadidőben háztartásban

3 Bőrvédelem, bőrtisztítás, bőrápolás a bőrgyógyászat szolgálatában!

4 Kezünk, a legfontosabb munkaeszközünk. Miért van szükség védelmére
Kezünk, a legfontosabb munkaeszközünk. Miért van szükség védelmére? Drága-költséges-e bőrünk védelme...? A bőrbetegségek legfőbb fajtái. Veszélyeztetettség. Bőrtisztítás. Mit lehet még tenni bőrünk védelméért?

5 PR - kézzel fogható prevenció A szervezetünket a bőrünk védi a környezet károsító hatásaival szemben. E feladatnak csak az ép és egészséges bőr tud eleget tenni. Napjainkban megnövekedett a bőrkárosító vegyi anyagok száma, s ezek elsősorban a kezet érintik. A kezünk-bőrünk károsodhat az otthoni, háztartási vagy hobbi munka során, de még gyakrabban a munkahelyünkön. A foglalkozás során kialakuló bőrbetegségek 9O%-a a kézen jelentkezik, s legnagyobbrészt irritativ és allergiás úton keletkezett ekcémás betegség képében mutatkozik. A bőrgyógyászati gyakorlatban sok olyan beteggel találkoznak az orvosok, akik toxikus degeneratív és krónikus allergiás ekcémában szenvednek. Az ő gyógykezelésük csak akkor lehet eredményes, ha meg tudják oldani a károsító anyagok távoltartását.

6 Néhány gondolat a bőrünkről.
A bőr az ember legnagyobb szerve. Felülete: kb. 1,5 - 2 négyzetméter Súlya: kb. 10 % -a a testsúlynak ( a tárolt víz és zsír mennyiségének megfelelően ) Vastagság: Összvastagság - kb. 1 mm ( a test különböző pontjain más és más vastagságú, és egyénenként erősen ingadozó) A szaruréteg: kb. 0,05 mm vastag. ph-érték: kb. 4-7 ( a test különböző pontjain más és más )  A bőr megérdemli a védelmet és az ápolást!

7

8 A bőr a különböző érzékelősejteken keresztül érez.
A bőr véd a fizikai és kémiai behatások ellen. A bőr résztvesz számos anyagcsere, anyagtároló és szabályozó folyamatban. A bőr adja meg a külsőnket.

9 A szaruréteg védelmi funkciója   A szaruréteg másképpen szarubőr természetes és legfontosabb feladata a bőrre vagy az egészségre káros anyagok elleni védekezés. Ezért mondhatjuk azt, hogy a szaruréteg egyfajta gát. A szaruréteg vastagsága mindössze csak 0,05 mm!   Ha a káros anyagok áthatolnak a szaruréteg gátján, akkor ezek az anyagok ingerlik a bőrt. Erős ingerhatásnál, de csekélyebb, viszont naponta megismétlődő ingerhatás esetén is bekövetkezik a bőr megbetegedése. Az allergiás reakciók is ebbe a körbe tartoznak.   A szaruréteg sérült gátja a bőr kiszáradásához és kirepedéséhez vezet és ezáltal elősegíti a káros anyagok bejutását valamint a bőrbetegségek kialakulását. 

10 A bőr védő funkciója egészséges bőr A szaruréteg és az alatta lévő epidermis sejtkötései szilárdak, és a sejtek közötti terek a bőrzsírral teljesen telítettek.   következmény A víz leadás a zsíros bőrön keresztül rendkívül kismértékű, a bőr nedves és hajlékony marad. A védőfunkció ép.   sérült bőr A szaruréteg és az alatta lévő epidermis sejtkötései lazává váltak a zsír kioldódása által.   következmény:  A vízleadás és a kiszáradás felerősödik, a bőr merevvé és repedezetté válik. A védőfunkció sérült.    

11 A bőrbetegségek legfőbb fajtái.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Vannak anyagok, amelyek a bőrsejtekre méregként hatnak (cyto-toxikus ártalmak) ilyenek pld. a különböző savak, lugok, bizonyos kémiai anyagok pld. metakrylát stb. Ezek az anyagok különböző erősségű mérgek. Ha ezek a bőrrel megfelelő ideig és kellő koncentrátumban érintkeznek, akkor egy úgynevezett toxikus kontakt ekcéma keletkezik. Mihelyt az érintkezés a bőrfelülettel megszűnik, a toxikus kontakt ekcéma meggyógyul.

22 Ha a bőrizgató (irritáló) anyagok, vagy noxák hosszabb időn keresztül – permanensen (+), vagy ismételten – a megengedett értékhatáron belül érik a bőrfelületet, itt is kialakul az ekcéma. Ebben az esetben azonban egy toxikus degenerativ kontakt ekcémáról, vagy kopási ekcémáról beszélünk. (l. ábra) Ami a bőr hydrolipid rétegének természetes fiziológiai védőfunkcióját és a mélyebben fekvő sejtrétegeket károsítja. A toxikus degenerativ kontakt ekcéma kifejlődése és begyógyulása is lényegesen hosszabb ideig tart, mint az imént említett toxikus kontakt ekcéma gyógyulása, a bőrnek csak fokozatosan sikerül fiziológiai védőfunkcióját visszanyerni.

23 Ha a bőr nem noxákkal (mérgező anyagokkal), hanem allergénekkel (allergiát kiváltó anyagokkal) érintkezik, akkor allergiás kontakt ekcéma képződik. (következő ábra) A bőr megváltozott reakciójának feltétele mindig az érintett személy kiváltó anyagokkal szembeni érzékenységétől függ. Ez az érzékenység egyénileg változó és függ az anyag allergén potenciájától, koncentrációjától és az érintkezési időtől. Pl. a dichromat, kobalt, nikkel, formaldehyd, aromás aminok és epoxidgyanták okozhatnak kiterjedt allergiát.

24 Az allergiás kontakt ekcéma hasonlóan, mint a toxikus és toxikusan degenerativ kontakt ekcéma, lehet akut és krónikus, ez azt jelenti, hogy az allergénnel való rövid idejű, tűrésértékhatáron belüli értintkezés akut kontakt ekcéma és ismételt, állandó tűrésértékhatáron belüli érintkezés pedig a krónikus kontakt ekcéma kifejlődését eredményezi. Minden kontakt ekcémánál bakteriális fertőzés és/vagy gombásodás és/vagy ultraibolya sugárzás hatására felléphetnek még járulékos betegségek is.

25 Veszélyeztetettség fodrászok
- hajmosás, dauer, hajfestés a fodrászatban az egészségügyi ápolószemélyzet – orvosok - az egészségügyi személyzet kézmosása, fertőtlenítése (desinficatios szerek) élelmiszeripar - az élelmiszeripari kapcsolat mosó, vagy tisztítószerekkel fémfeldolgozás (forgácsoló, maró, csiszoló) - a fémiparban az érintkezés különböző vízzel higítható külső kenőanyagokkal - emulzió – savak, lugok a fémek felületkezelésénél és tisztításánál építőipar (kőműves, vasbetonszerelő, csempefektető, festő-mázoló) vegyipari munkások Betegséget kiváltó anyagok lehetnek még: dichromát (a cementben) higítók a festőknél-mázolóknál egyéb vegyi anyagok (háztartás – sport, szabadidős tevékenység)

26

27

28

29 Bőrtisztítás pr Clean R
A preventív bőrvédő készítmények alkalmazásának nagy előnye nemcsak a bőr és káros anyagok érintkezésének megakadályozásában van, hanem alkalmazásukkal a bőr tisztítása is könnyebbé válik. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz a bőrt károsító különösen erős tisztítószert, ehelyett egy folyékony bőrkímélő és zsírozó tisztítószert tartalmaz. pr Clean R A korszerű tisztítószer súrolóanyaga műanyagszemcse, kímélő tisztítóerővel, megfelelő zsírok biztosításával.

30 PR-Bőrtisztítás prClean R kéztisztító [ dörzsanyagtartalmú ]  Kisipari és nagyipari kéztisztító erős szennyeződések esetén.

31 Bőrvédelem – bőrápolás
A munkavégzés időtartamára – ahol a mechanikai védelem pl. kesztyű alkalmazása nem lehetséges – pr 88.

32 PR 88 bőrvédő krém   bőrvédőkrém ( O/V típusú emulzió ), vízben oldódó, nem zsíros
olajos, víz nélküli munkaterületeken és erősen szennyező festékek, gyanták, stb Termékleírás Bőrvédőkrém ( O/V típusú emulzió ), vízben oldódó, nem zsíros. A nem vizes anyagokkal történő munkavégzésnél véd és elősegíti a csak vízzel történő könnyű lemoshatóságot. A megfelelő adagolás esetén nem hagy hátra ujjlenyomatot. Konzerváló anyagok és szilikon nélkül. Alkalmazási terület Olajjal, zsírral, grafittal, korommal, kátrány és bitumen származékokkal, festékkel, lakk-kal, ragasztóval, műgyantával, poliészterrel, szilikonmasszával, PU-ragasztóval, porral, üvegszállal stb. történő munkavégzés során véd. Funkció A pr 88 a bedörzsölés során egy olyan száraz, elasztikus és stabil fogást nyújtó védőréteget képez, amely megszünteti az érintkezést a bőr és a munka során használt, bőrre ható anyagok között. Alkalmazás és adagolás Munka előtt valamint kézmosás és vízzel történő érintkezés után.  Adagolás: minden bedörzsöléskor 2-3 ml. Szállítási méretek 150 ml-es doboz 1 literes doboz 1,6 literes adagoló

33 PR 99 bőrvédő folyadék   Bőrvédő folyadék, ( V/O típusú emulzió ) vízben nem oldódó
Vizes és nedves munkaterületek Bőrápoló folyadék, magas zsírtartalmú Termékleírás bőrvédő folyadék ( V/O típusú emulzió ) vízben nem oldódó, zsíros, jól eloszlik, E-acetát vitaminnal A bőr védelmére vizes munkák és vizzel kevert anyagok esetén, a bőr ápolására, ha a bőr magas zsírtartalma indokolt. Szilikonmentes. Illat nélkül illetve enyhén illatosítva is kapható. Alkalmazási terület Vizes és nedves munkaterületeken a vízzel, vízben oldódó anyagokkal, vízzel kevert anyagokkal és szilárd anyagokkal történő munkavégzés során véd. Száraz vagy erősen zsírtalanított bőr ápolására is alkalmas a munkavégzés után.  Funkció A pr 99 által kialakuló, jól tapadó és teljes bevonatot képző olaj és zsírkeverék segítségével a bőr taszítja a vizet, a vizes anyagokat és a bennük lévő hidrofilos anyagokat. A védő zsírréteg szabályozza a nedvességet és megakadályozza a bőr kiszáradását. Az E vitamin erősíti a bőr természetes funkcióit és véd a szabad gyököktől. Alkalmazás és adagolás Munka előtt, erős igénybevételnél közben is, és munkaszünetben a megtisztított, száraz kézbe bedörzsölni. Adagolás: kb. 0,5 ml (2x1 csepp naponta)   Szállítási méretek 100 ml flakon 1 literes szabvány flakon

34 PR UV-bőrvédő folyadék
UV-bőrvédő folyadék ( V/O típusú emulzió ) amikor a bőr UV-sugárzásnak van kitéve vízálló, LPF 20 Termékleírás UV-bőrvédő folyadék ( V/O típusú emulzió ) titándoxid és cinkoxid tartalmú, UVA, UVB és UVC sugárzás elleni védelemre, átlátszó, vízálló, jól eloszlik, E acetát vitaminnal, panthenollal és méhviasszal. Konzerváló és festék anyagok valamint szilikon nélkül. Enyhén illatosított. Alkalmazási terület Erős napsugárzásnak valamint mesterséges UV-sugárzásnak kitett munkahelyeken. (Pl.: Elektromos hegesztés ívfénye, higanyozás, műanyagok keményítésekor, festékek szárításakor alkalmazott nagy sugárzás esetén stb. ) Vízi sportoknál, hegyekben és egyéb szabadidős tevékenységek során is. Funkció A pr UV a bőrt egyenletesen védi az UVA, UVB és UVC sávban a használat teljes ideje alatt. ( fényálló ) Ellenállóvá teszi a bőrt, a cinkoxid és az E vitamin gyulladáscsökkentő tulajdonságai által valamint azáltal, hogy nem tartalmaz konzerváló anyagokat. Alkalmazás és adagolás Napsugárzással vagy UV sugárzással történő érintkezés előtt. A bőr teljes felületére, beleértve az arcot is. Takarékosan felvinni és egyenletesen szétdörzsölni, amíg a fehéres réteg el nem tűnik. Mosakodás és törülközés után újra kell használni. A kézre és az arcra külön-külön kb. 0,5 - 1 ml Szállítási méretek 100 ml flakon 1 literes szabvényflakon  

35 Bőrápolás PR 2000 bőrápoló folyadék
Kéz- és testápoló hatóanyagokban gazdag, alacsony zsírtartalmú Termékleírás Bőrápoló folyadék ( O/V típusú emulzió ), sima tapintású, jól eloszlik és hamar beivódik, E-acetát, F-glicerinészter vitaminokkal, Dexpanthenol-lal és alpha-Bisabolol-lal, valamint zsírosító és nedvességszabályzó hatóanyagokkal. Illat nélkül és enyhén illatosított változatban is kapható. Alkalmazási terület A kéz, az arc és az egész testfelület rendszeres ápolására. Minden bőrtípusra használható. Nagyon száraz bőr esetén és ha a bőrnek nagyobb a zsírszükséglete, akkor a pr 99-t ajánljuk.  Funkció Zsírosítja a bőrt és szabályozza a bőr nedvességtartalmát. Elősegíti a munka és a környezeti ártalmak által igénybevett bőr regenerálódását és erősíti a bőr természetes védőfunkcióját. Alkalmazás és adagolás A bőr megtisztítása után a kéz, az arc és az egész testfelület ápolására. A kézre és az arcra külön-külön kb. 0,75 ml.   Szállítási méretek 100 ml-es flakon 1 literes szabvány flakon

36 pr Basis Pflege Bőrápoló lotion enyhén zsíroz Termékleírás
Bőrápoló lotion (O/V emulzió típusú), selymes, könnyen szétkenhető és jól felszívódik. Kiegészítő nedvességmegkötő komponensként ureát tartalmaz. Szilikonmentes. Enyhén illatosított. Alkalmazási terület A kéz, az arc és az egész test rendszeres ápolására, az összes bőrtípusnak megfelelő.   Funkció A bőr visszazsírozása és nedvességszabályozása. A bőr rendszeres ápolása megelőzi, hogy durva, kiszáradt, berepedezett legyen a kéz, és hozzájárul, hogy a bőr természetes védőfunkciója megmaradjon. Ezzel a bőrápoló szerek nagyban hozzájárulnak a bőrmegbetegedések megelőzéséhez. Alkalmazás és adagolás A megtisztított bőr ápolására arcon, kézen és az egész test ápolására A kézre és az arcra, mindkettőre kb. 0,75 ml-nyit Szállítási méretek 200 ml-es flakon 100 ml-es flakon

37 Ipari alkalmazás során minden termékhez kulturált, könnyen kezelhető adagoló.
Tubusos kiszerelés. Ömlesztett – lédig csomagolás.


Letölteni ppt "A Fito-Trade Kft bemutatkozik: A Kft"

Hasonló előadás


Google Hirdetések