Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaDávid Dobos Megváltozta több, mint 6 éve
1
Törvények, rendeletek, szabályzatok Ellátottak és térítési díjak
2
Jogszabályok hierarchiája
Alapelv: a hierarchiában alacsonyabb szinten lévő jogforrás nem írhatja felül a felette lévő magasabb szintűt, azzal nem állhat ellentétben. Jogszabályok Jogforrás Alkotmány Törvény Köztársasági elnök törvényerejű rendelete kormányrendelet Miniszterelnöki,miniszteri rendelet államtitkári rendelet önkormányzati rendelet Állami irányítás egyéb jogi eszközei határozat utasítás statisztikai közlemény jogi iránymutatás: irányelv elvi állásfoglalás tájékoztató
3
Jogalkotó szervek hierarchiája
országgyűlés kormány vagy minisztertanács egyes minisztériumok önkormányzatok Jogforrási rendszer alapelvei hierarchia elve: alacsonyabb szintű jogszabály nem lehet ellentétes a magasabb szintűvel. a mindenkit érintő, tehát általánosan kötelező magatartási szabályokat megkülönbözteti az egyéb, állami szervezetek által kibocsátott normáktól, amelyeket összefoglalóan az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek nevezünk a jogalkotó szervezetek csupán az alkotmányban meghatározott hatáskörükben bocsáthatnak ki jogszabályt
4
Jelölések Törvény: évszám, római szám, tv rövidítés
1987. évi XI. tv jogalkotásról Törvényerejű rendelet: évszámmal, arab szám és tvr. rövidítés 1989. évi 2. tvr a takarékbetétről Kormányrendelet: sorszámmal, évszámmal és Korm. rövidítés 126/2009. (VI. 15.) Korm. rendelet - a közigazgatási versenyvizsgáról Miniszteri rendeletet: sorszám, évszám és a minisztérium rövidítése 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről Utasítás: sorszám, évszám, megjelenés, rövidítés 1/2008. (MK 57.) ME utasítása Miniszterelnöki Hivatal Szervezeti és MűködésiSzabályzatáról
5
A jogszabályok érvényessége és hatálya
Érvényesség: jogszabály megfelel a rá vonatkozó jogszabályoknak. alaki érvényesség: az arra jogosult szerv vagy személy, az erre előírt eljárási rend betartásával tartalmi érvényesség: nem ellentétes a hierarchiában nála magasabb szinten álló jogszabállyal Hatályosság: alkalmazhatóságot és tényleges alkalmazást jelent. 1. időbeli hatály: mely időponttól meddig hatályos 2. területi hatály: nemzetközi, országos vagy helyi 3. személyi hatály: - az adott ország állampolgáraira - külföldi államok polgáraira is, ha az adott ország területén tesznek valamilyen fontos cselekvést - meghatározott csoportok tagjaira -pl. munkavállalók, közalkalmazottak, köztisztviselők
6
Szabályzatok Belső szabályzatok: a szerv feladatellátásának és gazdálkodásának rendje A gazdálkodási jogkörtől, ellátott feladat és szervezet nagyságától függően pl.: Szervezeti és Működési Szabályzat Kollektív szerződés Közalkalmazotti szabályzat Számlarend Bizonylati Élelmezési Pénzkezelési Tűzvédelmi …..
7
SZMSZ Meghatározza a közoktatási intézmény szervezeti felépítését, az intézmény működésének belső rendjét, a belső és külső kapcsolatok rendszerét. A mellékletét képező belső szabályzatokkal együtt az iskola valamennyi közalkalmazottjára kötelező érvényű. A fenntartó jóváhagyásával lép hatályba, és határozatlan időre szól.
8
Kollektív szerződés A munkáltató(k), és a szakszervezet(ek) között jön létre. Jogok és kötelezettségek származhatnak belőle. A kollektív szerződés munkaviszonyra vonatkozó szabály. A kollektív szerződés szabályozhatja: - a munkaviszonyból származó jogokat és kötelezettségeket - ezek gyakorlásának, illetve teljesítésének módját - az ezzel kapcsolatos eljárás rendjét - a kollektív szerződést kötő felek közötti kapcsolatrendszert Kollektív szerződést kötni nem kötelező. A munkáltatónál egy kollektív szerződés köthető. A kollektív szerződés létrejöhet határozott vagy határozatlan időre. A kollektív szerződés két részből áll: - a normatív része a munkavállalók munkaviszonyból származó jogait és kötelezettségeit, illetve ezek gyakorlásának rendjét határozza meg - a kötelmi jogi része a szakszervezet és a munkáltató kapcsolatrendszerét rendezi.
9
Számviteli politika A törvényi alapelvek, értékelési előírások alapján a törvény gyakorlati végrehajtásához szükséges módszerek, eszközök és eljárások összessége. A vállalkozás adottságainak leginkább megfelelő számviteli rendszer kialakítását és működtetését biztosítja. Írásba foglalása kötelező. A számviteli politika keretében el kell készíteni: a) az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatát; b) az eszközök és a források értékelési szabályzatát; c) az önköltségszámítás rendjére vonatkozó belső szabályzatot; d) a pénzkezelési szabályzatot.
10
Élelmezési szabályzat
Javasolt fejezetei: Az élelmezés feladata, az élelmezési ellátás rendszere Az élelmezési ellátás szervezete és feladatkörei Az élelmezési ellátás folyamatának szabályozása és bizonylati rendje Vegyes rendelkezések Függelék
11
Az élelmezés feladata, az élelmezési ellátás rendszere
A feladat ellátásához szükséges személyi és dologi feltételek biztosításának forrása Az ellátottak köre, az élelmezés szempontjai Az élelmezés személyi és tárgyi feltételei A szabad kapacitás lekötésére történő értékesítés szabályai és mértéke Az élelmezési ellátás rendszere Ellátottak, alkalmazottak részére biztosított étkezések száma, ritmusa
12
Az élelmezési ellátás szervezete és feladatkörei
Az élelmezés helye az intézmény szervezetében Függelmi és szakmai kapcsolatok A gazdálkodás módja (önálló, részben önálló), az élelmezésvezető jogosultsága az előirányzattal. A pénzellátás módja A vezetők feladatai: gazdasági vezető, élelmezési osztályvezető (élelmezésvezető), helyettes, vezető dietetikus
13
Az élelmezési ellátás folyamatának szabályozása és bizonylati rendje
Élelmezési nyersanyagszükséglet költségvetési előirányzatának tervezése Piackutatás. Közbeszerzési eljárások kezdeményezése Nyersanyag rendelése, beszerzése, átvétele, tárolása,nyilvántartása Étlaptervezés, jóváhagyás, felülvizsgálat, módosítás Napi étkezői létszám megállapítása, módosítása, felülvizsgálata, összesítése Étkezési létszám és térítési díj nyilvántartásának vezetése, étkezési jegyek kezelés
14
Az élelmezési ellátás folyamatának szabályozása és bizonylati rendje II.
Számlázás, pénzbeszedés, pénzkezelés Napi élelmezési nyersanyagszükséglet meghatározása, nyersanyagkiszabás Raktári vételezés Nyersanyagok előkészítése Ételek megfelelő mennyiségben és minőségben történő elkészítése Ételminta eltevése Készételek szétosztása, szállítása a fogyasztás helyszínére, adagolás, tálalás Szennyes edények és eszközök összegyűjtése, tisztítása, tárolás
15
Az élelmezési ellátás folyamatának szabályozása és bizonylati rendje III.
Napi tényleges költségelszámolás Adatfeldolgozás A tevékenység folyamatai során rendelkezésre álló vagyon használata, berendezés, felszerelés kezelése, állagmegóvása Közegészségügyi, munkavédelmi, baleset- és tűzvédelmi követelmények betartása Belső ellenőrzés, egyeztetési feladatok Információ gyűjtés és szolgáltatás Beszámolás az élelmezési feladat ellátásáról
16
Vegyes rendelkezések Függelék
A szabályzat hatálybalépésének ideje Az eddigi szabályzat hatályon kívül helyezése Átmeneti rendelkezések Függelék Az élelmezés szervezeti felépítése Az élelmezéssel kapcsolatos hatályos jogszabályok Az élelmezéssel kapcsolatos bizonylatok albuma
17
Bizonylatok Általánosan: információ (új hír) hordozók
Számviteli bizonylat: minden olyan irat, okmány, amely valamilyen gazdasági esemény megtörténtét hivatalosan, hitelesen igazolja Bizonylati elv: könyvelni csak bizonylat alapján szabad. Bizonylati fegyelem: minden gazdasági eseményről, amely az eszközök vagy a források állományát, összetételét megváltoztatja, bizonylatot kell kiállítani. A Számviteli törvény szerint a számviteli bizonylat adatainak alakilag és tartalmilag hitelesnek, megbízhatónak és helytállónak kell lenniük.
18
Bizonylati szabályzat
Alkalmazott bizonylatok tartalmával, kiállításával, kezelésével kapcsolatos szabályok összefoglaló írásos dokumentuma. Tartalmazza: Bizonylatok megnevezését, tartalmát Kiállításának helyét, módját, idejét, példányszámát A feldolgozás és továbbítás módját, határidőit Megőrzésének helyét, módját, idejét Bizonylatok számozási rendszerét Minősítésüket
19
Bizonylati album Az intézet valamennyi bizonylatának eredeti példányát tartalmazó gyűjtemény, azok kitöltési útmutatóival.
20
Bizonylati út Összesítés, Gazdasági Könyvvezetés Bizonylat ellenőrzés
esemény Bizonylat Beszámoló Nyilvántartás Információk
21
Bizonylatok fajtái Keletkezés helye szerint Jellege szerint
Keletkezési módjuk szerint elsődleges összesítő egyszerű belső szigorú számadású másodlagos külső
22
Bizonylatok fajtái II. Belső: vevőknek kiállított számlák, napi anyagfelhasználás, …. Külső: szállítói számla, szállítólevél, ….. Elsődleges: Másodlagos: Összesítő: Szigorú számadású: készpénz kiadás, számla, …. Egyszerű: tárgyi eszköz üzembehelyezési okmánya, ….
23
Alaki és tartalmi kellékek
a) a bizonylat megnevezése és sorszáma vagy egyéb más azonosítója; b) a bizonylatot kiállító gazdálkodó (a szervezeti egység) megjelölése; c) a gazdasági műveletet elrendelő személy vagy szervezet megjelölése, az utalványozó és a rendelkezés végrehajtását igazoló személy, valamint a szervezettől függően az ellenőr aláírása; a készletmozgások bizonylatain és a pénzkezelési bizonylatokon az átvevő, az ellennyugtákon a befizető aláírása; d) a bizonylat kiállításának időpontja, illetve annak az időpontnak vagy időszaknak a megjelölése, amelyre a bizonylat adatait vonatkoztatni kell e) a (megtörtént) gazdasági művelet tartalmának leírása vagy megjelölése, a gazdasági művelet okozta változások mennyiségi, minőségi és - a gazdasági művelet jellegétől, a könyvviteli elszámolás rendjétől függően - értékbeni adatai; f) külső bizonylat esetében a bizonylatnak tartalmaznia kell többek között: a bizonylatot kiállító gazdálkodó nevét, címét; g) bizonylatok adatainak összesítése esetén az összesítés alapjául szolgáló bizonylatok körének, valamint annak az időszaknak a megjelölése, amelyre az összesítés vonatkozik; h) a könyvelés módjára, az érintett könyvviteli számlákra történő hivatkozás; i) a könyvviteli nyilvántartásokban történt rögzítés időpontja, igazolása; j) továbbá minden olyan adat, amelyet jogszabály előír.
24
Pénztárbizonylat minta
25
Bizonylatok javítása Javítás csak úgy végezhető, ha az eredeti bejegyzés olvasható marad. A módosításokat fölé (mellé) kell jegyezni, és a „jav.” megjegyzést, a dátumot, módosító személy aláírását a bizonylat alkalmas helyén rá kell írni. Több példány esetén ezt mindegyik példányon el kell végezni. Pénztárkezeléssel összefüggő bizonylatot javítani nem szabad! A hibás bizonylatot át kell húzni, „rontott” rájegyzéssel kell érvényteleníteni, és mindegyik példányt ugyanígy kell kezelni. (Minden példányt meg kell őrizni!)
26
Bizonylatok megőrzése
Az üzleti évről készített beszámolót, valamint az azt alátámasztó leltárt, értékelést, főkönyvi kivonatot, továbbá a naplófőkönyvet vagy más, a törvény követelményeinek megfelelő nyilvántartást olvasható formában legalább 10 évig köteles megőrizni. A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni. A szigorú számadású bizonylatok rontott példányaira is vonatkozik a megőrzési kötelezettség.
27
Étkezést igénybevevők köre
Személyes gondoskodást nyújtó ellátásnál Alapellátás keretében: gyermekétkeztetés szociálisan rászorulók étkeztetése Szakosított ellátás keretében: Egészségügyi ellátás területén Munkahelyi, üzemi étkeztetés területén
28
Jogosultság Ellátottak: felvétel, beutaló okmány
Munkahelyi: szervvel közalkalmazotti jogviszony, saját nyugdíjas, más szervtől kiküldöttek, családtagok, más kívülállók
29
Térítési díjak Intézményi térítési díj: alapja a nyersanyagnorma, tervezés alapja Személyi térítési díj: valóban fizetendő csökkentett összeg Kedvezményezettek köre:
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.