Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bécsi kirándulás helyszínei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bécsi kirándulás helyszínei"— Előadás másolata:

1 Bécsi kirándulás helyszínei
A Bécsi Adventi vásárban jártunk

2 Az útvonal, melyet végigjártunk
Hauswirth Csokoládégyár Hundertwasser ház Hofburg, császári palota- Albertina museum Stephansdom Bécsi vásár-Rathaus (Bécsi városháza)

3 Hauswirth Csokoládégyár
1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg egy cukrászda, ami a mai Hauswirth vállalat elődje. A gyárlátogatást követően a „Schoko”-csárdában kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők.

4 Hundertwasser- ház Újdonsága a hullámzó, egyenetlen padló.
A tetőt fűvel és földdel fedték be nagy fák nőttek ki a szobákból az ágaik pedig az ablakon lógtak ki.

5 Császári palota, Albertina múzeum

6 Stephansdom

7 Karácsonyi vásár a városházánál

8 A Hauswirth csoki gyár története
A csoki gyár története A mai Hauswirth vállalat elődjét Id. Franz Hauswirth 1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg. A II. világháború válságai miatt a cukrászda nagyon jól működött, az árukat vitték, mint a cukrot. Rövidesen figurákba öntötték a csokit, más cukrászdákba is szállított belőlük. A csoki nyulak és mikulások az ebben az időben megjelenő nagyvállalatokat is a cég ügyfeleivé tették. A csokoládégyártás egyre nagyobb teret nyert, míg a hagyományos értelemben vett cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt.

9 A folyamatos fejlődés miatt idővel ez az üzem is kicsinek bizonyult, így a 60-as évek elején Franz szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be helyezte át a termelést. Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását, gépesítette a termelést, így ez családi vállalkozás volt.

10 Idővel a Hauswirth vállalat Ausztria legnagyobb szezonális csoki termék előállítója lett. A szigorú gyártási előírásoknak köszönhetően a külföldi konkurensekkel is lépést tart, és képes tovább fejlődni. A termékkínálat egy csokibanángyártó-gép üzembe helyezésével és egy drazsírozó részleg kialakításával tovább szélesedett. Magyarországon a nagyobb cégek közülük az Aldi és a Penny market, ezek mellett pedig kisebb cukrászdák forgalmazzák termékeiket

11 Piackutatást végeztünk a csokoládé fogyasztásról és a gyár termékeiről

12 Kérdőív értékelése a csokoládé fogyasztás szokásairól és a kóstolásról.

13

14 A csokoládék árai a magyarországi árakhoz képest

15 Karácsonyi vásárok A Bécsi Piacfelügyelet adatai szerint tizenhét adventi vásárnak és egyéb piaci jellegű karácsonyi rendezvénynek ad otthont idén az osztrák főváros. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kül- és belföldi látogatók összesen 873 standnál szürcsölhetik a forró puncsot és forraltbort vagy válogathatnak a kézműves karácsonyi ajándékok között.

16 Ezeket a vásárokat láttuk

17 MÁRIA TERÉZIA TÉR SZENT ISTÁN DÓM VÁROSHÁZA

18 Mi a története a karácsonyi vásárnak?
Az első karácsonyi vásárokra Bécsben került sor, több mint 7 évszázaddal ezelőtt, és a mai napig hatalmas vonzerővel bír mind a helyiek mind pedig a látogatók számára. Kezdettől fogva ezeket a piacokat az ott dolgozó árusok formálták ban I. Albrecht császár megadta a lehetőséget a bécsi kereskedőknek és boltosoknak, hogy egy decemberi vásárt tartsanak a város lakosságának.

19

20 Karácsonyi Vásár hangulata
Karácsonyi hangulatú Szeretet teljes Fények mosolyt csalnak az arcunk számára(PANKA) Vicces hangulatú

21 Öt terméket kerestünk a karácsonyi vásárban, amelyek több standon is megvásárolhatók!

22 Leggyakrabban előforduló termékek
Forralt bor (puncs, tea) Édességek (kürtöskalács, fánk, perec) Szuvenír (mágnes, karácsonyi díszek) Ételek (sült kolbász, hot-dog) Sapka, sál (kesztyű)

23 Árak A magyar átlag áraknál magasabbak!
A vevők ettől függetlenül sokat költöttek! A kiszolgálás közvetlen és gyors volt! Pl.: forralt bor: 4Euro perec,fánk: 3Euro hot-dog: Euro

24

25 Bécsi vásár 3. feladat Wien Messe 3. Aufgabe

26 A mi választott termékeink az adventi díszek voltak
A mi választott termékeink az adventi díszek voltak. Mint minden évben, nagy volt a választék: ételekből, italokból, édességekből, forralt borokból és miegymásból, azonban mi mégis a díszeket választottuk, mert ezt tartottuk a legérdekesebb és legkülönfélébb termékeknek.

27

28 Bécsi és a magyar árak össze hasonlítása
5-10% eltérés van a magyar és a bécsi árak között de a osztrák árak magasabbak mint a magyar. Az árak € (euróban ) értendők.

29 Bécs Bécs Adventi vásár Forgalma Bécs Bécs

30 Jártunk egy kisebb vásárban is, ami bár kisebb volt, de a hangulat ugyan olyan jó! 

31 A legjobban fogyó termékek a vásárban természetesen a forró italok voltak, amelyekhez pár euró ellenében járt egy bécsi bögre. A forró italok mellett persze a várás elengedhetetlen része volt a perec, melyet mindenféle finomsággal ízesítettek az eladók. Aki ajándékot jött vásárolni, talált mindenféle egyedi, handmade terméket, karácsonyfa díszeket, kabalákat, mézeskalácsokat. A látogatók, számos országból érkeztek, de többségben magyar szavakat hallottunk. Sajnos csak német nemzetiségi eladók voltak.

32 Ilyen volt a városháza előtti vásár

33 Sokféle módon színesítették a vásárt

34 Korcsolyapálya Lufik Körhinta Lovas kocsi

35 Lélegzetelállító fények, monumentális épületek, gyönyörködő tekintetek
Lélegzetelállító fények, monumentális épületek, gyönyörködő tekintetek. Ezen kívül számos művészi installációval, hangkollázsokkal és fényeffektusokkal, valamint a szökőkutakra vetített kisebb fényjátékokkal is várják a szervezők a látogatókat.

36 Köszönjük a figyelmet


Letölteni ppt "Bécsi kirándulás helyszínei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések